Tillbaka

Efter ett par dagars skrivkramp. Men så är det ibland, att vila fingrarna kan göra gott. Så man får lite kvalitét på inläggen. Man kan ju bli ganska tjatig annars.

Vad har då hänt sen vi stöttes på sist? Tja en hel del som Alf Robertsson säger i soldaten och kortleken.
utebliven vistelse i FFF, men glädjande är att de vill se mig igen. Mer info om det kommer senare!
Var i malmö och spanade på semin i handboll, oerhörd stämning på läktarn. Dock blev det ju förlust, men inramningen var ngt av de pampigaste jag har varit med om i idrottssammanhang.
Det var fredagen det.
Lördagen, vi var kvar i malmö en stund, hos morsans moster. Men efter en stund orkar man ju inte lyssna på deras bräkande så vi åkte hem. Lördagskvällen tillbringades i eboda, denna metropol?? Eller hur!!!!

Söndagen kom och den gick ungefär lika fort.
Tog mitt pick och pack och åkte till Tipshallen för lite fotbollsskådning. (årydscupen) En del lag riktigt bra, andra mindre bra. Agerade även lite flyttkarl under eftermiddagen, men det var ändå sparsamt. Det gäller och ta det försiktigt.

Österdam var i Kristianstad under gårdagen å skulle spela match, en match som uteblev! Anledning? Tja, det var ingen som tog dem i hand och visade dem vart de skulle byta om. Lokalerna som de skulle vistas i hade tydligen någon vattenskada. Kristianstadsdamerna kom inrullandes 15 min innan matchstart. Öster valde att ta bussen hem och visade att detta inte var något man accepterade.
Personligen tycker jag faktiskt att man skulle varit kvar å lirat matchen. Man missar ett bra motstånd. De kunde i stället ha klagat i efterhand? Men vad vet jag, då kanske det inte hade blivit samma effekt? Undra om de blir nån effekt? Aja, det var söndagen.
Förresten, Växjö BK, Vetlanda FF, Rydaholm GoIF och Östers IF avancerade till semi i Årydscupen.

Måndagen är här och nu sitter jag på dess sista timmar och ritar ner nåt som skall sammanfatta min helg. Och det har jag ju faktiskt gjort nu. Ska väl berätta lite om måndagen med. Vi har tränat idag, jag deltog i vissa övningar och det kändes bra faktiskt.
Man saknar Robban lite nu när han är på semster. Men på onsdag kommer han hem.
När vi skulle åka hem från träningen blev det lite strul!!
Gits hade lagt bilnyckeln i fickan och lagt byxorna i tvätten. Ja ni fattar själva, nyckeln hamnade i tvättmaskinen.
Men som tur har vi alltiallo Festim! Denna gigant som klara allt han tar för sig att göra. Han lyckades trycka på off knappen och leta upp nyckeln ibland all tvätt.
Stort, mycket stort!!
Nu ska jag ringa morsan å delge henne en lägesrapport!! Standard. Jag säger som jag brukar, något som även andra har tagit efter i diverse bloggar.........

Paaaaaaa återseende// Empo


Åt helvete som farfar hade sagt!!!!

Mitt värsta samtal i karriären.......
Fick kasta in handduken, ådrog mig en sträckning i högra ljumsken på träningen. Kan inte åka till Falkenberg imon som det var tänkt!
Det värsta jag har varit med om, när jag lade på luren och förstod att jag inte kunde åka rann det en tår ner för mina kinder.
Snyfta kan man göra, å resa sig kan man göra.
Å jag tänker resa mig. De glädjande ur samtalet var iaf att de ville se mig när jag blev "frisk", så det kan ju betyda redan nästa vecka eller till sommaren.
På så sätt känns det ändå som att man har gjort ett gott intryck på dem där uppe på västkusten.
Men just nu så känns inget speciellt glädjande.

Det är ju hällvetemjöl i en skål.!!!!!!

Så i morgon fredag så får jag istället utnyttja min julklapp å åka till malmö och kolla på semifinalen i handboll. Men vad är det jämfört med testspel med en superettanklubb??? Den biljetten är i mina ögon inte jätteprio, men vad fan ska man göra? Hellre åka ner där å glo än å sitta hemma å glo... Det är nog bara värre.

Nu hoppas jag innerligt att jag blir bättre till nästa vecka!!!
Så är det med de!!!

Nu ska jag sitta uppe å lyssna på dansband hela natten!!

Paaaaaa återseende// en ledsen Empo

Alla jävla tekniska prylar kan fara åt Hovmantorp (helvetet).....

Har försökt å koppla in det nya modemet idag, allt låter så himla enkelt när man pratar med diverse telefonörer. Men just telefonen var de bristande i dagens inkoppling. Den ville fan inte funka. Vi har allt genom Telia. Bredband,TV och telefoni. Å Tompa hade beställt något nytt som jag var tvungen att koppla in. För den tekniska sidan är väl inget han kan stoltsera med precis, inte en annan heller för den delen. Men jag åker alltid på de ändå.
Hur som haver, hur gick det till slut då?
Jo, vi fick ringa till Telia och fråga vad fan som var fel....
Det visade sig att telefonin inte skulle sättas igång förrän imorgon torsdag. Helt jävla otroligt, att inte de stod med nånstans i alla de papperna som var med i kartongen. Men det var ju skönt att det inte var fel på mina tekniska frädigheter denna gång iaf......

Fick lugna ner mig med ett avsnitt av dansbandsbrudar, nu är man på banan igen.
Kvällen kommer att erbjuda en resa, jag väljer därför att beskriva den på samma sätt som ett visst program på fredagskvällarna.

En liten På Spåret fråga, Vart är jag på väg?

10p, jag lämnar Paradiset och reser mot mindre vackert ställe, flicknamn i ortens första del, andra delen kan man koppla samman med våran elektriker i laget. Jakob Johansson, hans bostadsort. 

8p behövs knappt men iaf, Orten är känd för bla en stor tidningsreporter, även för alla volvo bilar som är parkerade vid deras station.

6p, EB

Paaaa återseende// Empo


Tisdag

Har haft en del att bjuda på, skola, träning och nu handboll.
Skall fatta mig realtivt kort.
Mycket lek i skolan idag, man blir "barn" på nytt ;) riktigt härligt.
I nybro var det gott tugg, Adnan hittade inte sin mössa nu när han skulle gå hem så han fällde en tår. Man fick då agera stöd direkt till den lille pojken.
Resan hem var väldigt lugn, bara 100 km/h.

Har sett att Bonnlurken Oscar Carlsson har tittat in i min blogg. Det är ju ganska hedrande ändå!
Ska nog dra ett inlägg om denne mytomspunne man inom snar framtid. För här har vi bloggmaterial när den är som bäst!!

Idag vill jag passa på att skicka ett STORT grattis till Rävemåla, Sveriges framsida. Anton Svensson fyller 22 år. Hoppas han får en bra dag där ute bland hönsen.

Avslutningsvis kan jag berätta att det är mycket rea i Nybro, värt att ta en svängom i butikerna!!
Paaaaa återseende// Empo

Vardag...

Tillbaka på åkrahäll, otroligt skönt. Fina killar man har att göra med!
Vi gjorde en bra träning idag, bitvis iaf! 
Efter oss tog Madesjö dam vid, undra om de blev ngt folk på träningen? För när vi lämnade träningen lämnade även några tjejer, 4 till antalet.... Anledning? Jo de va så kissenödiga innan träningen. Så de fick ta en kölapp in till gympasalen, nån satte sig i snövallen och uträttade sitt ärende där. Hoppas de blev klara så de hann med å träna oxå.??? =)
Vi hade nya platser idag förresten, Adnan var jätteledsen. Men han upptäckte relativt snart att vi bara var en plats ifrån varnadra!! Jag fick äran att sitta jämte Robban kingen Björklund å Philip julklappsfoten Rosqvist!! UNTEBART som Lessebos vattenbärare hade sagt!

Har varit ute hos morsan en sväng nu ikväll. Lugnt å skönt där ute.
Nu är det travet, efter de blir det sängen.
Så god natt på er och........
Paaaaaa återseende// Empo

Borta jävligt bra, men hemma är alltid bäst.

Torsdag fm styrde vi kosan mot västligare breddgrader. Den lilla röda bilen rullade på som den brukar, så pass att vi glömde svänga av mot halmstad och följa riksväg 25. Istället påkade nosen mot Helsingborg, faran upptäckde vi 3 mil senare när de började stå tngsryd på informationsskyltarna ;) jaja, vi är ju alltid ute i god tid så de va ju ingen fara. Var i Falkenberg ungefär kvart över 1. Rattade in bilen mot det centrala hotellet Grand, vackert beläget i hjärtat av Falkenberg. Där var de bara att packa upp å slänga i sig lite käk för att därefter bege sig mot träningsanläggningen. Träningen började kl 3, benen kändes lite skakiga. Vi värmde upp med någon spelövning, 3 olika zoner med olika uppgifter i varje, tvångs 3 och max 2 och max 1. Kände på att lite, försökte hitta en bra känsla med kropp och boll. Något jag faktiskt hittade, träningen flöt på och vi avslutade med spel 8-8. Mycket roligt, här måste jag säga att det gick bra. Min första träning med FFF gick bra, jag var nöjd och det är inte så ofta jag är de. SKÖNT.. Åkte tillbaka till hotellet och kollade på handbollen, efter det somnade jag som en stock.

Dag 2. Vaknade runt kvart över 8, gick ner och åt frukost i lugnan ro. Efter det var det lite stadsgång, tompa och jag hitttade några guldkorn. Träningen började inte förrän kl halv 5. Så här var de lite dötid innan träningen. Men timmarna gick och till slut slog den halv 5, jag skulle nu göra min andra träning med FFF. Denna träning var lik den första, dock med ett undantag. En omställningsövning, inte min favoritövning precis. Här blandade man å gav. Avslutade med spel även denna dag, något som var ständigt återkommande om man ska lyssna på grabbarna i laget. Även denna dag gick de bra på spelet.
Pass 2 är avslutat, summeringen av de 2 första dagarna är att jag är nöjd. Torsdagens pass det bästa så här långt.

Dag 3. Träningstart kl 11. Spelövning som uppvärmning och efter det avslutande spel 2*15 min. Här gör jag min bästa insats under dessa tre dagar. Kändes riktigt bra när man linkade av planen. Ska väl sägas att vi avslutade med några löp med, men de e sånt som hör till =)

Sammanfattningsvis är jag nöjd med min instats under dessa dagarna, något som också är glädjande är att jag fick erbjudande om att få lira träningsmatch med dem nästa lördag.

Man har stött på en del storheter dessa dagar med, bla Håkan Svensson, allsvenskans största nolla ;) 808 min om jag inte missminner mig. Texas var en annan, Stefan Rodevåg för att bara nämna några!
Riktigt roligt och inspererande.

Men som sagt, nu är man hemma igen något som jag ändå tycker är skönt. Andas den friska Lesseboluften ;)

Idag blir det kalas för Robbe å Tedda, här ska de lassas mat. Avslutningen på dagen ryktas det om tacos, Danne vann på tipset igår. Det utlovades då en måltid, Danne är en man vid sitt ord, så de ska bli fint ;)
Imon är de träning med Nybro igen, jävligt roligt. =)
Nu blir de duschen å sen ge sig iväg.

Paaaa återseende// Empo

Imorgon är en annan dag.

Idag har jag och Burra varit på stan, hittade jäkla mycket, 5 tröjor och ett par jeans. Väldigt tillfreds med detta, inte varje dag man hittar så mycket. Tror det var den trevliga personalen som lurade mig, men nu är det gjort. Vi får snart bygga ut vårat dockhus om vi ska få plats med alla våra kläder ;)

Efter stadsvistelsen åkte jag till nybbet för att åter göra ett fotbollspass, 3:e denna vecka. Idag hade vi lite teknik, efter de en massa spel. Å vilket spel, mitt lag (en man midre än de andra laget) vann lekande enkelt. Kul som fasen. Rasse snurrade på kanten, ibland så pass att Jalonen fastnade i snövallarna längs planen. Tur att Musa hade med sig isbilen och fick loss honom! =)
Gits var med på andra laget, han blev lite smått frustrerad efter några mål i baken ;)

Imon kommer mitt fotbollsliv ta lite andra vägar än vanligt, imon beger jag mig nämligen till västkusten för att träna i 3 dagar med Falkenbergs FF. En intressant uppgift som jag ser mycket fram emot.
Tors-Lörd, undra när jag var i från Lessebo så länge senast?? ;) Hur som haver, väldigt spännande.
Så ska väl strax gå å lägga mig för att vara pigg imon när jag skall åka. Den röda faran styrs av Tompa imon, han får agera chaufför och stöd, även detta känns skönt.

Så bloggande kanske kommer lysa med sin frånvaro nu fram till Lördagkväll. Hoppas ni kan klara er, rekomenderar er att gå in å läsa Bodakungens tankar (markku.bloggsida.se). Läs österdams nya blogg. (Oifdam.com)
Om Lisa P uppdaterar kan ni även besöka hennes blogg på barran, väl där kan ni ju även spana in Fotbollsbloggen.

Så håll till godo.
Paaaa återseende// Empo

Tacos!

Jag gjorde som Therese Alshammar nyss, tog en extra tacos alltså! Idag var de TT som stod på menyn, (TT= Tompa tacos) mycket fint. Perfekt mat att sjunka ner i soffan med, samtidigt som de spelas handboll på televisionen. Idag med sämre kvalité än tidigare dagar tycker jag. Eller försvarat lirar bra, men framåt ger de bara den Argentinske målvakten självförtroende!

Träningen idag var relativt lugn, vi hade en passningsövning. Speluppbyggnad. Efter de en massa avslut, Pontus å Robban kommer ha träningsverk i ryggen imon, de fick vittja nätet många ggr på dagens träning ;)
Den sista övningen var en form av inläggsövning, där alla var delaktiga. Kan väl säga att vi gjorde en godkänd träning idag. Varken mer eller mindre.

Hur har det sett ut i övrga fotbollensvärlden idag då? Tjaaaa...... 
Jag vet att Österdam har kört hårt som tusan, Lessebo likaså. Orrefors har kört ett pass på konstgräset idag med.  
Madesjö herr sägs har varit i OG-hallen, Madesjös damer har kört ett pass på friskis å svettis.
Växjö Norra har kört fys idag, det är bara lite smått å gott jag kan delge er!

Nu ska jag nog kolla på handbollen, det ser ut att bli en förslust. Men allt kan hända i den sporten.
Vi hörs.
Paaaaaa återseende// Empo

Snabbis.....

Får det bli, ja ett snabbt inlägg alltså. Det är ju handboll på tv! Nationalsången spelas nu.... Underbart, det är tv-underhållning när den är som bäst!
Idag har vi tränat hårt igen, mycket bra träning. 4 mot 4 spel med en fri gubbe, bra passningar och hjärta gällde här. Sedan var det 2 mot 2. Robban och jag bildade par. Inte målvakts Robban då, de var björklund jag lirade med. Men Robban målvakt var också delaktig, för det var honom vi gjorde alla mål på ';)

Efter träningen så va de upp på gymmet en runda. Jag väljer åter att nämna Plura här, vilken vilja det har vuxit fram efter juluppehållet. Han kör hur hårt som helst, de gläder mig att se! Han kommer att bli ruggig iår!!

Undra va Österdam har kört idag? Troligtvis fys.......Har de sett bollen efter jul?? Speeeeed/Sloooooow???
Seriekollegan IFK Kalmar sägs träna vissa pass i mörker, anledningen är ngt oklar? De jobbar med snacket kanske?
I söderettan tror jag Vittsjö kommer bli riktigt vassa iår. Kom ihåg att jag sa de...

Idag började i ny kurs i skolan, äntligen får jag gå med idrottskläder! Vi har varit i gympahallen å kört lite idag, gutt som fasen. Imon är det teori varvat med praktik! Ska bli skoj =)

Just nu leder Sverige med 3-1! Mattias Andersson STORSPELAR!!!

Paaaa återseende// Empo

Lessebo ville inte vara sämre. (med tanke på N Open)


Eboda sporthall idag igen, å vlken eftermiggad. Tacka för det, för resten har bara varit plugg. Puuhhh men nu är hemtentan iaf inlämnad.

4000 :- till Lessebos kassavalv. Pengar som alltid är viktiga för små föreningar.
Jag var på plats under slutspelets 2 sista matcher, båda av självklart betydande karaktär. Först ut var Rödeby i semin. Men här fick Lessebo en svår nöt att knäcka, Rödeby är det bättre laget, men det är Lessebo som går segrande ur striden. Mycket tack vare en storspelande Adam"Bukklan" Turunen i mål.
Lessebo därmed till final, vilka skulle stå för motståndet?
Gullabo/Gullaboås eller Emmaboda? Jag hade velat se G/G, anledning till detta var att de slog ut Lessebo i Allsbocupen. Så blev det dock inte, Emmaboda segrade med 3-2. Det 3:e målet en riktig pärla, konstnären? Ludde Ingelsson. (Förra året tillhörande Nybro IF) Till en dels förtret på läktarn,(stötte på en del Gullabolegendarer iaf en) då de ryktades tidigt om att Ludde kanske skulle representera G/G 2011. Emmaboda är säkert nöjda över att har knutit till sig denna måltjuv och dansbandskung. Han kommer göra en stor nytta de lovar jag!
Alltså finalen skall spelas mellan Lessebo-Emmaboda. Lessebo drar även här det längsta stråt och vinner med 1-0. Tycker nog att det var Emmaboda som skapade de mesta farligheterna, men Lessebo låg på kontring och så fort de fick bollen så var de mycket speed under fötterna. De skulle dock inte hända ngt direkt förrän det återstod 40 sek kvar. Då fick Rasmus D bollen och drev upp ett anfall tillsammans med Jocke I, denna gång lyckades de vägga sig igenom hela Emmabodas försvar. Avslutet stor Jocke för, mellan benen på Ricke i Emmabodamålet.
Lessebo håller undan och vinner finalen, det gjorde gått i Lessebohjärtat. Lessebo vinner pga att man har ett snabbt omställningsspel och Adam"Bukklan" Turunen i mål.

Man bara satt å väntade på prisutdelningen å trodde att Lessebo skulle tar storslam, iaf 2 av de indivduella priserna. Visserligen knep man ett i form av bäste spelare, det blev Jocke Ivansson. Sen kom vi till målvakten, man hade hört viskningar på läktarn om Lessebomålvakten som inte hade släppt in ett ända mål under hela turneringens gång. Istället ropar speakern Rickard Fransson, inget ont om Ricke som är en bra målvakt. Men idag tycker jag att han hade en överman i Adam Turunen. Humor ropades lite tyst på läktarn, men alla har vi olika uppfattningar och definititoner på vad som är bäst. Men iaf, stort grattis till Ricke som också var bra idag.

Men på tal om individer och Lessebo, de är härliga gubbar som jobbar oerhört hårt för varandra. Med en ödmjukhet i bakhuvudet. Jag tror på ett riktigt Lesseboår i år.

I skrivade stund börjar 4:ans Bingo, så de är lika bra att sluta klicka här.
Imon är det nystart på veckan, denna vecka kommer se lite annorlunda ut. Mer info om detta senare. Ha en skön kväll.

Paaaa återseende // Empo

Eboda sporthall...

Var jag i igår kväll! Lessebo dominerade till jag kom, då fick jag se 2 mindre bra matcher. Dock ett kryss mot Gullabo, där gullabo var det bättre laget. Den andra matchen förlorade de mot Lindås/Långasjö där Dan Ask stod som segerskytt, ni hör hur illa de låter. Såg jag väljer att stanna där.

De vann ändå gruppen och kommer spela slutspel imon. Då kommer man sitta där med en kopp kaffe i handen.
idag har Sanna och jag tränat lite teknik, de gick bra. Nu blir det handboll ikväll, stora förväntningar på herrarna idag. Hoppas de får igång anfallet bättre idag än var de sist. Även försvaret var lite krampaktigt bitvis, Källman Jernemyr å Karlsson kommer att styra upp det ikväll.

Tror att gubbarna i laget tar vara på helgen, en del skulle på Open-festen andra gör nog som mig, kollar på handbollen. Jag sänder en tanke till alla och hoppas att de har en skön lördag. På måndag är vi på att igen.

Paaa återseende// Empo

Träning

Snart kommer Gits å hämtar mig. Träning står på schemat. Skönt med helg förövrigt! =)
Den är efterlängtad av mig och många av de andra i laget. Vi har kört hårt denna veckan, antar att så även blir fallet idag!

Skall nämna att våran målvakt Plura, kör oerhört hårt nu. Han kommer vara i oerhörd form när serien börjar. Sebbe N kör ovanliga övningar med honom å han verkar gilla de =)

Ikväll blir det nog ett besök i eboda sporthall för att kollalite fotboll! Aldrig fel på en fredag. Lessebo är med, räknar med att de klarar sig vidare från gruppen!! De ödmjuka herrlaget är i god form sägs det.

Nu ska vi åka. Ha en skön helg.

Paaaaa återseende// Empo

Påkörd cyklist!

Vilken start på resan till nybban idag. Gits körde på en cyklist, ingen skada skedd. Det ända Gits konstaterade ar att om vi bott i USA hade han blivit stämd på ungefär en miljon dollar ;) Lagom garv i omklädningsrummet idag när man berättade händelsen.

Träningen idag bestod av snöröjning, eller rättare sagt vi sprang enbart i snön idag. Hårt som fan, kompis på ryggen och ryck över planen var bara 2 moment som vi gick igenom idag. 1 timma höll vi på. Skönt när vi väl var klara. Men trött blir man, trött från tår till fingrar. Så därför väljer jag nog att avsluta detta blogginlägg. Kan vara skönt för er läsare att läsa ett kort inläggför en gångs skull.

Om ni inte har ngt för er imon kan ni göra oss sällskap runt fotbollsplanen, då skall alla medtaga en styck spade och hink, så ska vi gemensamt göra så vi kan träna på gräs nästa vecka. Ha de fint.

Förresten, Festim är i oerhörd form. Vilket steg på planen idag, de varvet han var med. Älgalika KLIV........

Paaaaa återseende// Empo


Tillbaka i vardagen!

Idag har jag gjort min hemtenta, 2 frågor av 3 är avklarade. Känner mig väldigt nöjd med detta. Inlämning sker på söndag. Så man är ute i god tid känns det som!
Blir nog hemma imon med och filar på fråga 3. Missar ytterligare föreläsningar om mobbing, men ska gå på torsdag. Hoppas jag får tillräckligt med kött på benen för att klara av det som förväntas av en på fredag.

Kl tjugo i 4 åkte vi till nybbet idag, vi skulle runt Hanemåla med diverse grejer. Vi kollade även till konstgräset, det var Gits som spanade, så självklart var planen i träningsskick. Så de blev träning på konstgräset idag, skönt att vara ute och andas lite frisk luft. Skaplig skillnad i jämförelse med OG-hallen.

Det var många trötta ben på träningen idag, även mina egna. Men jag tycker vi genomför passet på ett bra sätt. Alla kör tills svetten lackar, underbart.

Sen var det tillbaka på vickan för lite styrka. Minigits å jag körde på en stund, efter de valde vi att vräka i oss typ 24 mandariner var. Allt för att återställa våra fantastiska kroppar.
Det är en skön liten prick den där Pontus Gitselov, säger som Plura: vi kommer få roligt.
Körde även lite teknik i korridoren, än har han en bit kvar ;)

Nu blir de lite hockeytittande, samt lite span på olika forum. Se om Ahonen har ritat in något finurligt idag? Lisa P likaså? Och en ny bekantskap i bloggkretsar, Örsjös ordförande Petter Wåhlin. Mycket trevlig läsning. Det är vad jag ska roa mig med en tisdagskväll. Go kväll.

Imon är vi på att igen pigga å glada, hoppas att Tommy kan vara på lite bättre humör då!! ;)

Paaaa återseende// Empo

Nybro Open

Sagt och gjort! Jag sa att vi skulle stå som slutsegrare och det gjorde vi med. Att det inte var Emmaboda som stod för finalmotståndet är en mindre parantes. (tycker iaf jag)

Vägen till finalen var en blandad historia där vi vann 3 gruppspels matcher och förlorade en.
Först ut var FC Växjö( föredetta Bergendalska) Här är det vi som för spelet men lyckas inte få hål på Christoffer fenomenal Ahl. Den föredetta lessebomålisen stod för en rad bra räddningar. Han tog bla en straff, detta var till trots inte de BÄSTA läget vi hade i matchen. Så är det. FC är över halvplan ett par ggr under matchen, de är oerhört effektiva och lyckas vid ett tillfälle stänka in en balja bakom Plura. 1-0 till FC och det resultatet står sig matchen ut.
Detta blev en väckarklocka för oss, efter FC matchen slår vi Emmaboda med 1-0 och vår första 3:a är ett faktum. Efter de tar vi oss an jättarna från Alstermo, matchen slutar 2-1 till vår favör. 6 p och ett bättre utgångsläge i gruppen. Sista gruppspelsmatchen skall spelas mot Smedby, en liten form av skräckmotståndare då vi har mötts i tidigare turneringar och har haft hårda kamper. Men här gör vi nog våran bästa gruppspelsmatch och lyckas vinna med hela 3-0. Go seger och mycket självförtroende i laget. 

Det innebar att vi avancerade till slutspel. En slutspelsgrupp bestående av 3 lag. Vi, Lammhult och Berga. Där de 2 främsta lagen avancerar till semi. Här inleder vi mot Berga, de har redan lirat mot Lammhult och spelat oavgjort, vilket i sin tur betyder att vi behöver enbart vinna en av de två slutspelsmatcherna. Åter till matchen, här märktes det faktiskt att Berga hade fått igång sina kroppar ngt bättre än vi efter det uppehåll som blivit under dagen. Vi förlorar med 2-0, jag gjorde 1, dock i fel bur men här skulle inte sista ordet vara sagt.
Jag har snackat om väckarklocka här ovan, nu var det dags för ytterligare en. Med kniven mot strupen möter vi Lammhult i sista matchen. En match som inte blir speciellt spännande, vi tar ledningen relativt tidigt och slutresultat skrivs såsmåningom till klara 5-0.
Vi är klara för semi, för motstådet står återigen FC Växjö. Skulle vi denna gång rå på de aggressiva från Växjö?
Ja i och med att vi vann turneringen så förstår ni ju att vi gjorde de. Dock inte enkelt, men seger blev det. Denna gång skrevs siffrorna till 2-1.Underbart... Vi är i final, motståndet för andra gången idag Berga. Härligt tänkte jag, chans till revansch. Denna gång är det nog vi som har bäst krut i kropparna, det är här sådana övningar som kompis på ryggen och på axlar kommer fram. Vi visar en oerhörd styrka och lyckas vinna finalen med 2-1. Och sista ordet var ju inte sagt, jag lyckas sätta segermålet. Och på så sätt fick jag sista ordet som vanligt ;)
Vår bästa match för dagen, rent taktiskt iaf. Vi spelar med ett oerhört lugn och fin rörelse.
Vi vinner för tredje året i rad och Berg slipper lämna ifrån sig segerchecken. Tror det var en lättnande suck som kom ur sportchefen när slutsignalen ljöd.

Skulle vilja höja ett finger förvåra nyförvärv som gör en fantastisk turnering allihopa. Kul å se! Även de "gamla" uvarna skötte sig. ;)
Sen ett sista finger, (vilket välj själv) för Adnan H, den lilla snorvalpen som går från klarhet till klarhet. Han spelade klokt och förståndigt under hela turneringen. Han visade upp en ny sida i sitt spel igår, som bollmottagare och därefter fördelare. Det var härligt och se, pojken väger ju inte mer än 55 kg(max) han stångades och höll undan spelare med basketkapacitet. Gott lillpojken, pris fick han även mottaga (stipendium). Det var nog en lycklig Adnan som gick och lade sig igår, mycket välförtjänt.

Det var väl det om Nybro Open. En par sista grejer kan jag väl klämma in, Patrik Berg har offrat liv och lem för att denna turnering skall bli av. Ett stort tack till Berg, utan honom hade vi aldrig kunnat vinna den för tredje gången. Bra jobbat Berg.
Sen ett stort tack till all publik som var och kollade, utan er skulle det inte vara samma sak å spela.

Paaaa återseende// Empo


Seger!

Slutsegrare hade jag rätt iaf! Skönt å vinna, orken har tagit slut under de 14 timmar vi har hållit igång idag. Så utlåtande kommer imon om cupen.
Sov gott å dröm jävligt sött.

Paaaaa återseende/// Empo

Lördags kväll

Här sitter man å funderar över saker å ting. Finns de ngt å fundera över egentligen? Ja de kan man ju man ju fundera över. Men ngt litet inlägg ska man mäkta så här på kvällskvisten!
Lördag den 8 januari 2011, det är ju en dag som aldrig kommer åter igen, skönt för vissa mindre skönt för andra det är ju så det är bara. Vad menar jag med de egentligen? Ja de är ju ytterligare än fundering! Men varför sitta här och vara gåtfull när man kan skriva om nåt annat egentligen? Ja det är nog mn sista fundering i detta inlägg =)

Dagen idag har varit väldigt lugn, mycket dansband och en del tv-tittande. Det hör inte till vanligheterna, men de har varit skönt måste jag säga. Allt från repris av DBK till hanboll. Så riktigt bra tv som ni förstår!

Under lördagen har även en del gliringar delats ut, på diverse olika forum. Även via sms,brev och djungeltelegraf. Anledning? Jo, empo bjöd inte på nåt när han står i kiosken, å inte på några lotter eller programblad.
Till er som känt er undanskuffade kan jag ju bara säga så här: tänk om jag skulle har bjudit på nåt till alla jag kände i hallen, det skulle betyda en sån minusaffär för Nybro. Och det vill jag ju inte vara med om!! =)
Och eftersom jag har en försäljningsådra i mig så bidrog jag med en hel del i såväl kiosk som lotter och programblad.

Mitt tips inför morgondagen är att vi står som slutsegrare, vem som är finalmotståndare är mindre viktigt. Men om jag ska välja nån ser jag gärna eboda =)

Så dra ert tunga kött till ishallen imon och bevittna skönlir!
Besök våran kiosk, med oerhört stort sortiment. Skruvs kiosk skulle kolla in denna lite och ta efter.
Så det finns inget att klaga på, vi ses där!!

Paaaaa återseende// Empo

En som gör det mesta å en Tommy P

Rubriken talar sitt tydliga språk. Eller kanske inte än, men den kommer efter denna text uppfattas klarare än att solen är gul.

Idag var det uppstigning kl 08:30, ytterligare ett lass ved skulle köras. Hur lugnt som helst, man börjar hitta rutinerna.
Efter detta lugna och tillsynes enkla uppdrag styrde jag kosan mot Nybro och allt svårare uppdrag.
Jag skulle under 2 timmar sitta och sälja halvapotten lotter i Nybros regi. Jobbet i sig är underhållande och väldigt fartfyllt. Jag ängnad stor del i mitt arbete till att roa diverse besökare på ett eller ett annat vis. Men gott resultat, nägra vände visserligen på klacken å gick. Men de hade inte med mig att göra sa de. Anledningen va att de skulle kolla på Vikings, jag fick då upplysa de om att dem spelade igår och vann med 4-1. De muttrade lite och valde sedan att vända om. Undra om de fick tillbaka entré pengarna? ;)

Man stötte på många storheter i hallen idag, Markuu Ahonen, Anton Brandstedt, Jörgen Helmersson Linda Fyhr, Daniel Serell och många därtill.

 Stötte även på mindre storheter, eller iaf en. Tommy(inte göra nånting) Pettersson!!! Han gick där uppklädd å fin utan att göra ett handtag. Men de skulle visa sig att även denna man skulle få ngt i händerna. För så här ligger det till, när jag var klar med mitt pass med lotterna HÅÅÅÅÅJAR den ödmjuke Festim på mig att jag ska ställa mig i kiosken och ta hand om luckan en stund. Dum/Snäll/Ödmjuk kalla mig vad som, så ställde jag mig där. Efter en stunds arbete slog det mig att på läktarn fanns herr "inte göra nånting". Jag grabbade tag i telefonen och måttade in hans nr och slängnde iväg ett mess. Efter många om och men kommer det ett svar tillbaka att han kommer och säljer lite. Det är helt otroligt, jag höll på att bli 500 kr fattigare, men som tur var så slog vi aldrig vad om att han inte skulle komma. ;)

Vad jag vill egentligen vill ha sagt här ovan är att Tommy är en lat ohängd lue som inte gör ett handtag.
Men idag bevisade Tommy motsatsen. Jag tycker att de va helt fantastiskt gjort, å i tid var han ju också ;)
Bortser man från detta är Tommy  en väldigt bra person och jag hoppas verkligen att han stannar i Nybro med oss!

Satt kvar en stund efter avslutat arbete och roade lite olika människor. Till slut var de trötta på mig så jag fick åka hem. Lika bra de kanske, så man orkar springa nåt på söndag. Får se om Serell hänger med ;)?

IFK Kalmar hade lite utsänt folk idag för att kolla om turneringen flöt på som den skulle utan deras medverkan!! Undra vilket svar de kom fram till?? =)

Förresten, kiosken!! Man fick inte bara sälja där, folk trodde att de skulle bli bjudna på saker å ting med? Tänka sig, flertalet efterfrågade även kramar. Och detta fick man ju ställa upp på vid några tillfällen.
Så håll er borta från kiosken ni som kan =)

Med detta sagt får jag nog avsluta. En sista sak! Tommy kom i tid, och det kommer han göra på söndag med kl 06:30. Underbart......
Paaaaa återseende//Empo

Kort inlägg!

Trött som fan idag! Åkte tidigt till nybro idag för att lägga in mattan och även ha upptaktsmöte!
Allt gick lysande, rekord i mattläggningen. Grymt jobbat! En del hade väl mer passiv roll än andra ;) nämner inga namn här!
Sen finns de ju alltid dem som gör mer än andra. Tänker på vår evigt unge Emilsson! Han var en fröjd att skäda idag.

Lite Open snack:

Adnan lovade att stänka in 5 baljor ikväll/natt!

Rasmus var oerhört road över att stå å sälja halva potten nu ikväll!

Örsjö verkade taggade till tusen!

Det håller bara på till kl 2 imon.

Jag själv ska ta sparken till nybro imon å sälja halva potten kl 3!

Idag finna inte mycket mer att nämna, de lämnar vi till morgondagen. Fredag och mer vedkörning, plugg och annat tilltugg! så e de med att!!

Paaaaa återseende// Empo

Skogsbonde nästa!

Idag har man varit i Väckelsång 3 ggr. För er som inte vet vad Väckelsång är så kan jag kort beskriva samhället.
Min mormor bor där och de har en röd Arla ko vid infarten till samhället.
Vad gjorde jag då där? Jo, jag har lastat ved i stora mängder. 8 kubik har vi kört idag, så man har burit ett ex antal kilo idag. Morsan har nämligen näst inpå eldat slut på all sin ved, så då fick lille pojken köra å hämta nytt!
Den lantiga miljön är något jag är väldigt tillfreds med, den ger ett lugn i tillvaron. Så man kanske skulle skola om sig till skogsbonde??
Så det är vad jag har sysslat med idag, utöver de har de varit lite morgongymnastik och även en del darttittande! Är ett stort fan av dessa lirare, varje gång de sätter 180 hoppar jag upp å ner i soffan där hemma.
Lite Nybro Open snack:
Säkra källor säger att IFK Kalmar har fått bort all snö som har legat på Fredriksskans, då deras tårar har sköljt bort de vita täcket, anledning? Att de inte får vara med och lira i Open nu i helgen.
Nybro A kommer att träna på underlaget imon och vara väl inspelat till helgen.
Älmeboda sägs har plockat höns hela vintern och är i ett lysande skick.
Örsjös Juniorer är sugna på segerns sötma!
Emmaboda IS har utlovat en del, på tok för stora ord för att ens ta i min mun och framför allt i fingrar. Så de låter vi båda vara osagt och oskrivet.
Mer snack imon! Nu blir det juniorkronorna.
Paaaaa återseende// Empo

Mindre sjukstuga!


Idag är kroppen tillbaka i rätt så hyfsad form. Tog därför sparken upp till sporthallen och gjorde lite rockringsgymanstik. Skönt att få svänga på höfterna lite!
Hyfsat trött, men skönt att mjukstarta lite.
Imon ska jag köra in ved och lite annat kroppsarbete, så mig går de ingen nöd på.
Sen på Torsdag ska vi lägga in Openmattan, eventuellt lite träning efter. 
Ska bli roligt att spela i ishallen igen. Rolig yta och spela på, sen brukar det vara mycket folk å kolla.

Nu sitter vi och kollar på handboll, vi är rörande överens om att vi skulle blivit handbollslirare istället. Hur svårt kan de va menar ja? Man får ja använda händerna!!??? ;) Skämt osido, en riktigt rolig sport och kolla på med mycket fart i.
Annars blir de en lugn kväll, lite kaffe strax och sen blir de nog sängen efter de!

Till sist, hörde nån kommunpolitiker här hemma i Lessebo som sa att de skulle döpa om hovmantorp till Lessebo västra för evigt. 
Härligt!!!

Forza Nybro!! paaaaaaaa återseende// Empo 


Sjukstuga

Hårt virke? Ja de kan man ju tro. Men ack, kroppen har gett vika. Här ligger man med täppt näsa, som är värre än den mest igensotade skortsten i sydsverige. Har detta ngt med julcupen att göra? Tror nästan det! Prisutdelare i nästan varje åldersklass, så detta känns aningen som en liten bov i min snuva.
Trots diverse handsprit och tvättande av händer så har jag ändå fått någon basilusk i kroppen!!
Så idag uteblev träningen, jag som nästan aldrig missar en träning! Missade en förra veckan oxå, men detta pga en överraskningsfest för min far (55 år). Horribelt egentligen, men när man har en blind farmor som planerar allt så måste ju nån fixa de praktiska, denna nån råkade av någon anledning vara jag. Så därav en missad träning, innan dess är de nog över ett år sen! Så jag måste säga att de känns! Antar att grabbarna saknar mig, men jag har ju telefontid mellan 20:53-21:09 så jag räknar kallt med några samtal då.

Räknar med att träningen gick som den skulle idag utan min närvaro. Kan tänka mig att Robban tog ett enormt ansvar för att allt skulle fungera till max. Skönt med sådana killar!!
Några likasinnade är svårt att hitta i denna regionen.

Nybro Open knackar på dörren, å på torsdag ska vi lägga in mattan. Ska bli kul att spela i ishallen, även kul för Nybrobefolkningen att spana på boll i ishallen. Vikings brukar ju ha 1200 på sina matcher?! Å jag anatar att de är hallen som drar? Så nu är de bara fritt fram för lite bollbeskådning.

En stor snackis är att IFK Kalmar inte närvarar i Damturneringen, undra hur de hade klarat sig där inne?
Utebliven final på nyårsafton hade man nog inte räknat med! ??
Jaja, de blir nog turnering ändå.

Nu blir det lite dansbandsgung innan småkronorna spelar! Hoppas de vinner över Gitsland!! =)

Paaaa återseende! /// Empo

Storartade tankar.Bilden ovan är ett kort på den bäst inslagna julklappen som fanns i Sverige iår!
Vad jag vill ta fasta på här är egentligen att jag tänker på personen i fråga som måste haft oerhörda problem att få bort det som satt runt foten! Undra hur de såg ut under det inslagna?
Hur som haver, hoppas att de är bra så han kan börja träna snart igen.

Sänder en annan tanke idag, den går raka vägen in till Växjö och I11-området. Där återfinns Österdam, iklädda Citygrosshattar och inventerar. Jag skulle kunna säga att jag tycker ofantligt synd om dem, men jag väljer istället att uttrycka mig på följande sätt: skall man vinna div 1 måste man lära sig att hjälpas åt, ställas på svåra prov och tom inventera. Kom ihåg det när de blåser hårt, hur oerhört bra det är att inventera egenligen. Ni får allt i ett paket.

Nu ska jag ut till morsan å käka lite, umgås och kolla på gamla foton. Diabilder står på dagens schema. Sen är det mycket käk som gäller, så passar er på träningarna nu i veckan gubbs.

Igår kom de finaste godnatt smset från Adnan någonsin. Han beskrev återigen sin tacksamhet att få sitta jämte mig i omklädningsrummet, å sånär smågrät(om man nu kan göra de på sms?) om att vi ska byta platser nu. Stackars pojk, han svor att han skulle göra allt för att vi fortfarnade skulle sitta ihop. 
Vi får väl se.

Paaaa återseende// Empo 

RSS 2.0