Nu kör vi!

http://laget.se/nybroifa/22270-template-p2-84859.html
Sova! Ladda för match!
Paaaaaa återseende// Empo

Bilder!

Klassbilder! =)


Gänget, de coola sitter alltid längst bak i bussen!!!


Match, Örsjö-Lenhovda!

Mycket publik på Strandängen igår! =)


Hoppas Lessebo gör en bättre match ikväll borta mot Hinneryd än vad de gjordesenaste mot Hovshaga!


Glädje!!

Paaaaa återseende// Empo

Topplista!

Idag blir det bara en liten topplista, mycket att stå i på sin lediga dag!

Topp 5

5, Grabbarna i skolan, ojoj humor humor!!!!!

4, Lessebos glädje på deras träning!

3, Extraträning, oerhört skönt! =)

2, Så mycket ungdomslag på IP idag!!

1, Löning idag =)

http://www.youtube.com/watch?v=i6q2UQ_NCbw
2 st Magnus Härenstam?

Paaaaaaaa återseende// Empo

CL

Semifinal i den bästa turneringen för klubblag stundar ikväll! Underbart! United tar en säker 2-0 seger, så ni som inte har lust att spana räcker det att läsa dessa rader!

Annars tänker jag inte orda om något här, dags för käk nu. Kom precis innanför dörren, ändrade träningstider!
Skönt att vara tillbaka på jobbet idag, gutt å se alla luj*vlar ;)

http://www.youtube.com/watch?v=gZJn4UgpjY4&feature=related
Kolla och njut!!!!

Topp 5

5
, Tompas käk!!!

4, Dagens träning!

3, Skolan, underbara gubbar!!

2, CL

1, Vädret och åter vädret!!! =)
 
Super1, Våran kapten Dave lyckades låsa in både bil och husnycklar uppe på Grönmovallen idag!! Ja jag säger då de!!! ;)

Paaaaaa återseende// Empo


Dra öronen åt er!

Idag har man bevittnat lite fotboll, idag igen kan man väl säga!
Vi tog den svarta bussen från Nybban, chaufför var ingen mindre än Patrik Berg, bredvid honom Gits, i flygplansstolarna Empo och Festim. Längst bak i bussen placerades våran ödmjuka lagkapten Dave. (En kapten som även är kallad Erik Segerstedt? )

Matchen vi bevittnade var Berga-Färjestaden! Första halvlek var rent ut sagt pisstråkig, inte en tillstymmelse till målchans? Eller tja, när de fasta situationerna tog vid hände de lite i alla fall.
Andra halvlek däremot skulle visa sig bli något helt annat. Knappt 30 sek in gör Färjestaden 0-1! En snabb omställning med ett kliniskt avslut! Berga kvitterar kort därefter. Men segrande ur denna strid gick Färjestaden, de dunkar in 1-2 och de resultatet stod sig matchen ut.
Om första halvlek var dötrist, piss och tråkig var andra ljuv, underbar och underhållande? Bättra var det åtminstone!

Mycket folk var det på matchen, bl.a ett Alstermogäng, vi nickade bara lite till varandra. Ingen ville underkasta sig eller visa någon form av vekhet inför seriens möte!

IFK Kalmar damer! Återkommer till dessa!

Omar Eliassi med bihang.

Lindsdalsgäng!

Samuel Häggbring

Och många därtill!

Samuel kom bort till oss i andra halvlek, skäggig å dan var han, usch å fy! Men han är ju lika trevlig för det.
Vi pratade vitt och brett, det var väl främst jag som pratade brett och Samuel vitt! 
Nedanför oss satt ett tjejgäng från IFK Kalmar, dessa talföra damer höll låda nästan hela matchen. När Samuel nämnde något om Österdam drog de dock öronen åt sig! Här fanns det info att ta med sig till omklädningsrummet!
Och vilken info jag bjöd dem på, hoppas de kan förvalta den väl i mötet den 28 juni! Tyvärr hann jag inte förtäjla om Östers 2-0 seger idag! Stort grattis till den!! Som sagt den 28 smäller det, LÄNGTAR!!! ;)

Topp 5!

5, Filip Quist, han är oerhört snygg i rött!

4, Berga hade inte återhämtat sig sen våran drabbning!

3, Nybros Pojkallsvenska fick 2-2 hemma idag. Mycket bra gjort!

2, Blåvitt tog sin första 3:a för året!!

1, Kl är 20:55 och det är fortfarande "ljust"

Paaaaaaa återseende// Empo
Träning!

Nästan 2 timmars träning är avklarad! Puuuuuh, varmt som attan!

http://www.youtube.com/watch?v=r4rYI8YTy-U Ligger i soffan och njuter, lite nostalgibitar blir det!

Topp 5 i påsk!

5, Alla påskägg och att magen står pall!

4, Dagens träning, många mål!!! MÅNGA!!

3, Att Jalo är Jalo, vad skulle han annars vara liksom?

2, Att det är Berga-Färjestaden imon, heja Quist!!

1, Segern mot OAIK på skärtorsdagen!!! Den har lagt grunden till hela helgen!!

Paaaaaaa återseende// Empo 

Hemmapremiär

Igår Lördag var det dags för en heldag på Lessebo idrottsplats. Först lite egenträning, efter detta var det dags för dampremiär. Den matchen slutade 2-2. Damerna ledde med 2-0 i paus! En bra uppvärmningsmatch innan herrarnas! Som jag har väntat, ett möte mellan Lessebo och Hovshaga. Ett favorittippat Hovshaga med ett antal bekanta spelare, Mikael Thoren, Anton Fäldt, brönderna Sundell och inte minst Daniel Persson! Riktigt sköna lirare om man tänker efter. Dessa spelare plus Oscar Winkingsson såg till att min lördag rent ut sagt SÖG. Lessebo förlorade med 2-6.

Jag tänker inte orda om hur matchen såg ut, man kan säga att Hovshaga var effektiva och utnyttjade sina lägen bäst! 
Vad jag i stället kommer orda om är Hovshagas målvkat Anton "gaphals" Fäldt. En målvakt som spåddes en lysande framtid för några år sen, förväntningar som inte riktigt infriades egentligen. Mycket otur och hård konkurrens är väl två faktorer som har gjort att det inte har slagit väl ut hela vägen!

Många skulle lägga handskarna på hyllan och sluta satsa! Därför är det så skönt att se Anton, för hans sett att agera är helt underbart att se. Han vill så oehört mycket, ibland kanske för mycket. (tänker främst på hans snabba utsparkar och vänsterfot ;). ) 
Men det är de som är tjusningen med honom tycker jag. Och jag är helt övertygade, fortsätter han på samma sätt som nu och håller samma fokus hela tiden tror jag absolut att de förväntningar och hopp som fanns innan kommer att infrias inom de närmaste åren! Det ser i alla fall ut som han fortfarande vill, eller är han en skådespelare av guds rang, då kanske det blir en framtida satsning inom den branchen i stället! ;) Men som sagt, jag var en utav få Lessebosupporters som tyckte det var härligt att se honom.
Folk blir lätt irriterade när han står och gapar och gestikulerar, men det bara rinner av honom, det är sånt han bara blir ännu bättre av.

Nu får jag nog sluta att höja honom, vet ju att han läser ;)

Paaaaa återseende// Empo


Empoeffekt?

Med mig själv på läktarn lyckas vi vinna mot Sveriges bästa division 3 lag (OAIK)? Snacka om effekt, det är på läktarn man ska husera i fortsättningen kanske? =) Killarna gör ett fantastiskt jobb. Till en början var det rätt mycket kamp och långa bollar, så även när vi kommit halvvägs in i matchen, det var även så det skulle sluta!

Det kan ju låta som en rätt så tråkig tillställning, man samtliga inblandade är nog rörande överens om att de skapades chanser och farligheter ändå! Vi bemästrar denna fotboll bäst, OAIK flyttar på med mycket folk utan att egentligen hota speciellt mycket, vi ställer om på dem och uttnyttjar att de har mycket folk framme. Det är på så vis vi gör de 2 sista målen, det första kom till på ett helt annat vis, ett solonr av sällan skådat slag. Vår högerback Ingo bryter bollen på OAIKs planhalva, avancerar med bollen och kommer hela vägen fram till straffområdet, när fantasin tar slut låter han vänstersläggan tala, pang ( ;)??) sa det bakom den store och reslige Peter Jansson. Mycket fint!
2:an sätter Robban på sitt eget lilla vis, ett Robbanmål helt enkelt. På en målvaktsretur smeker han den över Jansson.
3:an sätter Kolaj, våran forward? Nej just det, han var mittback idag. Men på något vis hamnar han i OAIKs straffområde efter en kontring, behärskat sätter han den bakom Jansson igen. På tal om Jansson, det var kanske tur att man bytte ut honom ur sitt fotbollscoachenlag också? ;)

Jalonen har efterlyst min kortisar och topp 5? Tja de kommer väl här in under då!!

Topp 5:

5,
Här får väl Jalo var med då bara för att han är en tjatig liten FINNE!!! Är det han som ger duracellkaninen ett ansikte??

4, Adnan Hadzic och Karl? (KalleFranzen, 2 helt fantastiska inhopp!!!

3, Kolaj och Westlings mittbacksspel.

2, Min målvakt i fotbollscoachen, PONTUS "BALO" NILSSON!

1, Lagets insats, från målvakt via backlinje till mittfält och avslutningsvis forward! Strålande!!!

Det var gårdagen, nu ser jag fram emot dagens stormatch! Lessebo GoIF - Hovshaga AIF.
Men först lite träning!

Paaaaaaaaa återseende// Empo


Kalmar

Idag har jag varit i Kalmar med den gode Mikael (f)Westling, han köpte sig 2 par skor. Mamma hade skickat med honom lite pengars så då var de inga problem att spendera!!!! En trevlig dag där vi såg en hel del storheter, bl.a. Friidrottaren Niclas Wiberg och en del IFK Kalmar spelare, ska sägas att de såg taggad ut blickarna, berodde de på att West var med eller det stundade mötet med Öster???
På tal om storheter, stötte på Daniel Holm på Vickan, han var där och gjorde nytta precis som vanligt!!!

Utöver detta har jag hunnit med lite träning på fm, det är bra för skallen. Imon drar grabbarna till Oskarshamn, man får smällt se matchen från sidan med tanke på helgens röda!!!! Tror och hoppas att de vinner!

I skrivande stund så leder Elfsborg över Kalmar, ingen mindre än David Elm som målskytt!

Undra om hockeydamerna rår på USA ikväll???
Får väl passa på att tacka Winberg för mina meter i Barran med!!

Slutligen har jag en liten hälsning till fam. Ahonen, en hälsning från Pontus "Balo" Nilsson! Han har alltid haft en förkärlek till denna familj, men rangordningen den har ändrats, anledningen är tämligen enkel, mamma Ahonen har glidit upp på ohotad förstaplats(iaf i dagsläget) hon har nämligen valt in just Pontus i hennes fotbollscoachenlag!!! Det skulle jag ha med sa Nilsson med ett leende på läpparna ;)

Paaaaaaa återseende//Empo

Nöje!

Kolla och njut!
http://www.youtube.com/watch?v=Xx-Ri9jP7HU

Rött

Premiären var här, upplagt för fest. Mycket folk på läktarn och härligt väder. Nybro mot Berga! Matchen slutade 3-3, där vi hade ledningen med 2-0, de får en man utvisad. Kort därefter gör de 2-1 på frisparksretur, en frispark som jag själv drog på mig, efter jag trott att jag var helt självpå planen? På mittplan blir jag uppäten, hinner ikapp deras lirare, aningen bryskt och tilldelas dessutom ett gult kort. Ingen fara på taket så långt, haltidvila och vi har ledningen med 2-1.
Vi kommer ut i andra med solen och vinden i ryggen och ska fortsätta lira boll. För det gjorde vi riktigt bra i första, i alla fall stundtals. Jag själv hade tänkt att spela upp mig för jag tyckte att min första halvlek hade mer att önska! Den tanken blev inte långvarig, efter bara ett par minuter in i andra fick jag mitt andra gula kort och därmed rött!
2 gula på 52 min, jag som knappt aldrig får gult!
In i omklädningsrummet, drar en salva och hör att Berga kvitterar! Faaaaaaaaaaaaaaaan.
Sen vet jag inte riktigt hur spelet är, jag kommer ut och kort därefter gör Berga 2-3. Ännu mer fan tänkte jag, killarna krigare dock till sig 3-3 och poängen kändes oerhört skön för våran del.
Nu sitter man här, tom i tanken och helt jävla förbryllad. Men men, det är fotboll. Ibland går det bra, ibland mindre bra.
Vad som är avgörande är att minimera de sämre dagarna och instatserna. Den som vågar vinner, imon är det ny träning och nya möjligheter. Torsdag match mot OAIK, så nu svär jag igen, HELVETE den matchen hade jag velat spela!
Nu är det bara att träna på och fortsätta göra det vi är bra på.
Skit och piss å vademekum!!!!
Paaaaaaa återseende// Empo

Lördag

2 äldre damer som hade "lite" problem med biljetterna. Tur man är ut i god tid!!
En som vill vara med på damernas uppvärmning?? Vem är denna kille???
IDOL!!!!!
Lite bilder som får tala om hur lärdagen har varit så här långt! Imon seriepremiär!!
Paaaaaa återseende// Empo

Fy satan!

Däcken är bytta och Empo är extremt trött! Fy satan säger jag bara, mörkt blev det också.
Nu är den röda Nybrobilen uppstylad till max.
Då har jag berättat det, nu kan jag ge er en liten premiärhint här.
Hur ser det ut i laget? Vem är het och vem är sval? Ja det ska jag svara på här, alla är extremt heta och inte en jäkel är sval!
Extra het var Kolaj idag på avslutningsövningen, han visar gryende form så här nära inpå serien. Kan det ha något att göra med att vi möter Berga?? =)
Gez slog väl avvägda inlägg, likaså Häll. Tommy försökte sig på lite frisparkar, så även Philip, vi får väl se vem som kliver fram på söndag!
Kapten Dave tog massa intervjuer så han missade lite på slutet av träningen. Tur han springer en runda innan jobbet i morgon!
Westling hoppar extremt högt, min träffar aldrig bollen.
Pontus Balo Nilsson var nöjd som få idag, anledningen var rätt enkel, jag hade bytt in honom i mitt coachlag på Barran! Från början hade jag Peter Jansson i OAIK, detta bara för att se om herr Nilsson gick i fällan och skulle börja hugga på mig? Mycket riktigt, det tog inte många timmar innan telefonen ringde, en röst sa bara till mig: BYT IN MIG!!!! Sagt och gjort, det genererade även ett par meningar på Fotbollsbloggen, oerhört stort för oss!
Nehe, nu ska jag nog krypa ner. Sova behöver man, imon är det nytt kortspel med grabbarna i skolan. Undrar om de lyckas slå mig imon? Knappast troligt?? ;)
Paaaaaaaa återseende// Empo

Träning

Snart åker man till Nybban, slänger i väg en liten låt ni kan roa er med till nästa inlägg som kommer sent ikväll!
Först träning, sen floa ved och sen vet man aldrig vad det är för projekt som dyker upp!
Skulle nämna några grabbar här egentligen, några skolpojkar det ville till vilket pris som helst vara med. Jag håller på det lite, de kanske får sig en rad ikväll. Men först träning
http://www.youtube.com/watch?v=hvu1pAmQ9hM
Paaaaaaaa återseende// Empo

Ledig!

Idag har det varit kalas för farmor, trevligt och god mat.
Nu blir det mer trevligheter, CL!!!! Hörs imon, lite premiärinfo kommer då!!
Paaaaaaa återseende// Empo

Rullskridskor!

Det är med ett stort nöje jag berättar om följande sak: Rullskridskorna är avdammade och framtagna för en ny säsong! UNTEBART, vägarna är nysopade så nu är det bara att åk, precis som på Stenmarks tid.
På tal om säsong, det börjar naklas seriepremiär. UNTEBART även de.
Om jag ska hinna i tid till träningen får jag nog snöra på mig dem nu och börja åka.
Ikväll blir det Eboda, missar därför United-Chelsea, men vad är en bal på slottet? Ungefär!!!!!
Ni märker vem som bestämmer i alla fall! ;)
Nu rullar jag...
Johnny Elm har börjat blogga, http://wwwjohansforshyttanse.blogspot.com/
Paaaaaa återseende// Empo

Ved

06:30 var man igång idag, av bilden att döma förstår säkert en hel del vad jag har sysslat med nu på förmiddagen.
Vad som behövdes var, en st huggkubbe, en yx och en jävla massa bitar att floa!!!
Härligt med lite kroppsarbete!
Efter det var de städning hos farmor som gällde!
Nu sitter man här och inväntar träningen, klickar runt på diverse hemsidor och bloggar.
Hittade en liten felskrivning på Österdams hemsida, de har haft besök utav Håkan Juholt idag. På deras hemsida kan man läsa att Håkan JuRholt har varit på besök. Kommer han från Djurhult månne?? =)
Tycker det var lite roligt, med tanke på hur många namn Sanna gav honom igår, allt ifrån Juv, Jun, Jurholt!
Hoppas att hon sa rätt idag ialla fall!
Nehe nu blir det ut en sväng, sen träning.
Paaaaaa återseende// Empo

Körslaget

Lyssna på det här istället!
http://www.youtube.com/watch?v=ufDQ0zqfotM

Match

Seger i genrepet mot seriekollegan Rydaholm. I första halvlek spelar vi en fantastisk fotboll och leder med 2-0 i halvtid!
Vi tar med oss de spelet in i andra och gör även 3-0. Matchen slutar 3-2, derasw 2 målmär inte så mycket att orda om, en straff och ett litet skitmål. Så är det ibland.
Jag utgick med lite ont i foten efter 55-60. Det ska dock inte vara någon fara inför seriepremiären. Samma fot som har krånglat innan! Så som proffsen säger, en säkerhetsåtgärd!
Jag ska nu avsluta mitt skrivande och förhoppningsvis återkomma ikväll, morsan har maten på bordet. Då är det bäst att vara där i tid ;)
En väl genomförd match i alla fall!
Målskyttar, Kalle, TP, Jalo(Wendt)
Paaaaaa återseende// Empo

Man talar om...

Alternativa kampsånger till FF hit å dit! Jag väljer att gå lite längre tillbaka i arkiven och lyssna på em helt fantastisk kamplåt.
Hjärtat klappar för Böda/Högby
http://www.youtube.com/watch?v=Jed_IX2zzFo
Vi var där med Lessebo får några år sedan, mitt i sommarvärmen skrålade denna bit ur deras högtalare, jag blev förtjust i den och hoppas ni ska ta den till ert hjärta precis som jag har gjort!!
Vi matchen med 2-1 om jag inte missminner mig, 2 ass dessutom.
Paaaaaa återseende// Empo

Onsdag

Idag har vi inte mycket att förtälja! Det har varit en lugn dag, lite planering och ett Vide besök har man uträttat.
Nu ikväll händer väl inte allt för mycket, lite CL och hockey står på schemat!
Imon är det jobb som gäller, kvällen bjuder på träning och sen Emmaboda. Efter det är det helt plötsligt fredag, den bruka gå av bara farten, sen är det dags för en riktig vädermätare på lördag. Match mot seriekollegen Rydaholm, intressant!!!
Glöm inte att kamma er tills imon då tidningen kommer på besök!!
Bjuder på en ny Nybrobild
Gå gärna in på vår hemsida och kolla på de nya bilderna!
www.laget.se/nybroifa
Paaaaaa återseende// Empo

HAHA

Klickade in mig på kronobergsfotbollen, vad hittade jag där?
En yngre men framförallt lättare Gits, kroppen ser oerhört smidig ut!
I bakgrunden tycker jag mig skymta en ung Oscar Karlsson, med hår dessutom. Undra vad som är bäst egentligen??? =)

Vart tog vägen vägen? Är vi på en åker och åker?

Så skulle det kunna låta om man kör av vägen, nu skulle detta kunna vara en inledning till att berätta att jag har gjort det ikväll. Men självklart kommer det inte vara så, för man är ju en förträfflig bilförare.  Istället kommer jag prata om något helt annat!
Lite om dagens träning, hur den var och vad den innehöll. Kommer också berätta lite om dumma målvkater eller i alla fall om en. Nämner kanske nåt om Festim, om jag orkar. Kan redan nu berätta att de kommer jag inte göra!
Så nu börjar vi.
Träningen var rätt slätstruken idag, tyvärr kan man ju säga. Inget vidare angagemang från någon egentligen. Spelet blev något efter ett lite kortare snack. Kan det vara lite premiärnerver som spökar hos vissa utav spelarna? Eller är det för att Philip och Robban är borta??
Angående våra målvaketer, Pontus frågade Robban om han hade sett derbyt igår?
Robban kliade sig lite i huvudet, funderade och svarade: Menar du Göteborg mot AIK?
Ja jag säger då det, målvakter är ett speciellt släkte!!!
Fick låna sotarns bil idag, lite bättre än våran det måste jag säga! Det lät inget om den och växelspaken sätt i "brösthöjd". I alla fall i höjd med mina bröst! Det är lite olika från individ till individ som vi vet!
På torsdagsträningen kommer Barran och fotor oss, så det gäller att vara uppspacklad till sitt yttersta och hoppas på det bästa!!
Sprid detta gott folk, alla på träningen på torsdag alltså!
Paaaaaa återseende// Empo

Smsen haglar!

Under icke vaken tid haglar smsen, flertalet undrande om min blogg är på ruinens brant!
Till en dels förtjusning och kanske till en dels förtret så kommer den självklart leva vidre.
En anledning till bristande uppdatering kan ha att göra med den stundande serie permiären. Det finns mycket som skall och bör göras! Extra träning, äta mat, sova, planera in i minsta detalj för att få en sån bra uppladdning som möjligt.
Det är i alla fall ett litet svar på varför det har varit som det har varit. Dock utlovas en god förbättring!
Det smids förövrigt många planer här hemma på Smedgatan 13.
Så därför har jag väl inte tid med så mycket mer just nu!
Det blir ett inlägg ikväll, kommer handla om hur förberedelserna går inför premiären, vem som ser het ut och vem som ser mindre het ut ;)
Vi säger så...
Paaaaaaa återseende// Empo

Bilder

Här nedan följer ett gäng bilder från helgen som gått!
Vad händer om man trycker på denna knappen Emilsson?
En fullt koncentrerad och en inte fullt så koncentrerad?
Vad heter bästa laget som finns i Göteborg? Vår GOA Gubbe!
Nej Philip, klotet ska inte hamna i taket!! Gus undrar vad som hänt??
Här ljugs det en del skulle jag tro? Eller jag vet, jag är ju med!!
Hur gick matchen? Tur att detta foto togs, Kolaj har en stöt i handen, resten utav kvällen bar han sin mobiltelefon! Vad kan vara så viktigt??
Bilder från vår helg! Vi träffas så sällan i veckorna så vi hade bstämt oss för en liten samkvämshelg!
Fler bilder kommer!
Paaaaa återseende// Empo

Inlägg kommer

Efter helgens bravader finns det mkt att skriva om. Inlägg kommer ikväll, det krävs smaskiga bilder för att förstå helgen i sin helhet. Så vi säger..
Paaaaaa återseende// Empo

RSS 2.0