Lessebo ville inte vara sämre. (med tanke på N Open)


Eboda sporthall idag igen, å vlken eftermiggad. Tacka för det, för resten har bara varit plugg. Puuhhh men nu är hemtentan iaf inlämnad.

4000 :- till Lessebos kassavalv. Pengar som alltid är viktiga för små föreningar.
Jag var på plats under slutspelets 2 sista matcher, båda av självklart betydande karaktär. Först ut var Rödeby i semin. Men här fick Lessebo en svår nöt att knäcka, Rödeby är det bättre laget, men det är Lessebo som går segrande ur striden. Mycket tack vare en storspelande Adam"Bukklan" Turunen i mål.
Lessebo därmed till final, vilka skulle stå för motståndet?
Gullabo/Gullaboås eller Emmaboda? Jag hade velat se G/G, anledning till detta var att de slog ut Lessebo i Allsbocupen. Så blev det dock inte, Emmaboda segrade med 3-2. Det 3:e målet en riktig pärla, konstnären? Ludde Ingelsson. (Förra året tillhörande Nybro IF) Till en dels förtret på läktarn,(stötte på en del Gullabolegendarer iaf en) då de ryktades tidigt om att Ludde kanske skulle representera G/G 2011. Emmaboda är säkert nöjda över att har knutit till sig denna måltjuv och dansbandskung. Han kommer göra en stor nytta de lovar jag!
Alltså finalen skall spelas mellan Lessebo-Emmaboda. Lessebo drar även här det längsta stråt och vinner med 1-0. Tycker nog att det var Emmaboda som skapade de mesta farligheterna, men Lessebo låg på kontring och så fort de fick bollen så var de mycket speed under fötterna. De skulle dock inte hända ngt direkt förrän det återstod 40 sek kvar. Då fick Rasmus D bollen och drev upp ett anfall tillsammans med Jocke I, denna gång lyckades de vägga sig igenom hela Emmabodas försvar. Avslutet stor Jocke för, mellan benen på Ricke i Emmabodamålet.
Lessebo håller undan och vinner finalen, det gjorde gått i Lessebohjärtat. Lessebo vinner pga att man har ett snabbt omställningsspel och Adam"Bukklan" Turunen i mål.

Man bara satt å väntade på prisutdelningen å trodde att Lessebo skulle tar storslam, iaf 2 av de indivduella priserna. Visserligen knep man ett i form av bäste spelare, det blev Jocke Ivansson. Sen kom vi till målvakten, man hade hört viskningar på läktarn om Lessebomålvakten som inte hade släppt in ett ända mål under hela turneringens gång. Istället ropar speakern Rickard Fransson, inget ont om Ricke som är en bra målvakt. Men idag tycker jag att han hade en överman i Adam Turunen. Humor ropades lite tyst på läktarn, men alla har vi olika uppfattningar och definititoner på vad som är bäst. Men iaf, stort grattis till Ricke som också var bra idag.

Men på tal om individer och Lessebo, de är härliga gubbar som jobbar oerhört hårt för varandra. Med en ödmjukhet i bakhuvudet. Jag tror på ett riktigt Lesseboår i år.

I skrivade stund börjar 4:ans Bingo, så de är lika bra att sluta klicka här.
Imon är det nystart på veckan, denna vecka kommer se lite annorlunda ut. Mer info om detta senare. Ha en skön kväll.

Paaaa återseende // Empo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0