Nyårsafton och allt vad det innebär!

Uppe med tuppen idag igen, de är nog den 345 gången detta året. Iväg å spela cup i Kalmar.
Massa lyckönskningar från olika håll, men idag hjälpte de föga. 3:a i gruppen, där det var 1:an å 2:an som avancerade till Final.
Första matchen vann vi mot Färjestaden med 5-0. Andra 1-1 mot Berga och sista 1-3 förlust mot värsta tänkbara motståndre Lindsdal. Vi stannar alltså på 4 poäng och blir därmed 3:a i gruppen. Vi får snällt packa in oss i bilarna för att bege oss hemåt.
Därmed uteblir allt nyårsfirande, allt gick i spillror i och med detta. De får i stället bli sofflocket å kolla på småkronorna, om man nu kan kalla dem så? De är väl nästan 2 meter å väger 100 kg allihop.
Stötte på lite olika slags männsikor på turenringen, bla Jörgen och Anton, trevligt att se dem!
Stötte även på en likasinnad, Lisa Pettersson! Hon satt där å beskådade eländet, icke ombytt? Varför kan man ju ifrågasätta.? Men men, vi diskuterade en mängd saker, hon gav mig smarta råd å tips om hur jag skall utveckla bloggen. Mkt tacksam för detta, då hon är ett renodlat pross i denna internetvärld!

Nu ska jag sätta mig ner och lyssna på lite dansband. Så de blir nåt bra av den här dagen! =)
Vill ni mig nåt är de bara att ringa, en del bruka ju göra de å undra när nästa uppdatering blir. 0761400866!

Vill passa på att önska alla ett Gott Nytt år, ta de lugnt med raketerna och brännvinet.
Paaaaaaaaaaa återseende! // Empo


Cup!!

Imon smäller de igen, turnering i Kalmar. Se om vi kan lyckas med samma bedrift som i söndags?
Den som lever får se heter de!
Imon blir de ngt helt nytt, empo ska spela forward. Undra hur de ska gå? Den som lever får även se detta. Sen måste man ju vara på plats också. Hela tjocka släkten kommer å kollar, med huligantutor och annat smått å gott!
De har varit hårda dagar nu, dåligt med bloggande. Men de är hårt att vara en av de ansvariga för julcupen i Lessebo. 10 timmar på 3 dygn blev sovtiden. Utöver de har det varit lyckade dagar. 

Men nu kommer jag vara mer aktiv här igen och skriva vad som händer i Nybro! 
Så imon kan man kallt räkna med ett blogginlägg angående cupen som är i Kalmar imon!

Idag har de varit kalas för Tompa, 55 år. För er som inte vet så är Tompa min far! Det var en lyckad tillställning, men nu blir de sängen.
Adnan smsade att allt hade gått bra i Jönköping, skönt att veta att de går bra för den lille pojken!! =)
Annars har de varit lugnt på Nybro fronten. Philip har bölder på fötterna större än alperna! Robban är EXTREMT hård precis som vanligt, hade varit fint om Philip kunde ta efter sin bänkkamrat lite. 

Nehe, nu blir de sängen. 
Paaaa återseende// Empo

 

Annandagscupen....

Idag har varit en händelserik dag må jag säga!
Först ringer kl 05:45, det är upp till Lessebo sporthall som gäller. Den årliga julcupen knackar på dörr´n! Jag och mitt gäng håller även detta år i cupen. Några sista förberedelser och sen va de bara att invänta de första lagen. 
Turneringen har rullat på planenligt och inga nämnvärda händelser har skett. Eller kanske, huvudgeneralen är/var sjuk och har varit sparsamt här uppe. Och så även jag själv. Jag har varit med mitt kära Nybro IF och spelat annandagscupen i Kalmar! Den spelade vi hem av bara farten, eller? nja lugnt å metodiskt iaf! En del roade över detta, andra mindre. Personligen tkr jag att de var helt lysnade!

Men de andra har skött de galant så det känns tryggt.

Nu är kl 00:45 och den första semifinalen spelas på golvet här utanför, det är Lessebo-Lessebo som möter varnadra.
i skrivande stund står de 1-1 med iaf en oväntad målskytt. Rasmus"koskit" Stensson! Det är väl bäst att avsluta här nu om resultatet ska stå sig ;)
Mkt ödmjuk publik på läktarn med, ingen mindre än Festim Paso. Anledning?? flera kanske, men en orsak är iaf att Nybro J är med och lirar. De har ödmjukt tagit sig vidare till semi de oxå. Där står Mjällby för motståndet.
Känns som en spännande uppgift, spelar de bara efter Bergs instruktioner så ska allt gå vägen!! =)

Skriver rätt långsamt, så nu är de 3-1 till Lessebo Goif lag 1.
De blir mycket julcup de närmaste dagarna! Fram till den 29 kör vi.
Kom gärna förbi å kolla.
Paaaa återseende //// Empo


God Jul

Då har man startat upp dagen med en brakfrukost. Efter de va de en liten löprunda! Så nu kan man trycka i sig massa julmat ;)
Nu blir de upp till farfar å hälsa på honom, sen till Mona å käka lite, diverse julklappar ska oxå delas ut. Efter de blir de till morsan en runda å samma sak händer väl där!
Härligt med Jul tycker jag.

Jag önskar er alla en riktigt God jul, så hörs vi å ses.
Ta det lugnt och ät mycket mat.

paaa återseende!!
/// Empo

Sista träningen innan julskinka!

Idag var de träning som vanligt i OG! Skönt, spridda skurar och inte fullt deltagande idag. En del firar jul på långväga håll. Katastrof att man inte kan komma hem till träningen ;)
En del frågeteckan kring träningen fanns idag, vad va de som hade hänt med Philip egentligen? Denna extrema skada/eller va de va?? Tror bestämt att han hade valt att slå in foten i stället för pakteten där hemma!? Det var de mest inslagna jag någonsin har sett under mina 20 år här på jorden.
Men vi får hoppas att han bättrar på sig!

En annan sak, vad hade Häll (shell) ätit idag? Han sköt å sköt idag, å mål på mål blev de. Det passar fint inför helgens turnering!! =)
Annars dominerade mitt lag på träningen idag, fantastiskt. Man kan därmed äta sin skinka i lugnan ro!!

Efter träningen styrdes den lilla Opeln till e-boda, allt för julefriden! De blev lite utdelningen av julklappar å lite mat. Mycket fint!

Nu vill jag passa på att önska alla en God Jul och att ni får en fin helg! Vill även passa på att nämna Lessebo Goifs Julcup med start på annandagen. Kom gärna och kolla!
Sist men inte minst, Nybro spelar inomhus i kalmar på annandagen, mycket spännande. Vilka är lättaste efter all julmat? Sånt man bara kan se och uppleva på plats. Men som sagt God Jul och trevlig helg.

Paaaa återseende!! =) /// Empo


Orrefors!!!

Dagens träning var förlagd i ödebygden Orrefors! En fin gympahall vackert beläget mitt i byn! Eller lite till höger menar jag, kl 7 gjorde vi avtramp på de nypolerade golvet. Å vilket golv, inte undra på att Orrefors herrlag har regerat i de flesta inomhus cuper de har medverkat i under 2000-talet. Fick svar på alla mina frågor som har legat i grott under en längre tid.
Jag har vissa personliga minnen från denna hall också, 05-06? kommer inte riktigt ihåg vilket år de var. Då var jag och de ödmjuka herrlaget där och spelade match i sm-futsal! Vinst till de ödmjuka, ngt som jag kommer ihåg att vi var väldigt nöjde med!! Undra om Gez va med då? Frågade idag, men han ville inte riktigt dra fram de ur minnet???

Träningen som sådan var kanon. Våran ödmjuke asscoach höll i den idag, mest spel! Väldigt roligt, de äldre höll väl faktiskt i taktpinnen idag, iaf efter en timma då deras kroppar hade blivit varma!
Ska också nämna att årets snyggaste mål gjordes ikväll, dock nämner jag inga namn här.

Efter träningen var det dags för den årliga julgransjakten. I en halv meter snö plumsade jag å min vän Robert (alias: Burra) i hopp om att hitta 2 st fin fina granar. I skrivande stund sitter jag fortfarande med raggsockar och långkalsonger.
Vi fann 2 st också, inga problem. Ett par älgar träffade vi på med, de var inte så pratglade som en annan, så den vände om och löpte in ik skogen igen!
De var väl lite änsliga över hurvida Burra hade ätit eller ej, då vi parkerade bilen precis vid en utfodringsplats. Det är vida känt hur mycket mat denna man kan äta!! Men som tur var hade jag redan matat Burra innan vi åkte.
Så nu är de bara fram med pyntet å upp med dem! Men de får vänta tills imon!

Nu blir de sängen. Paaa återseende // Empo

Äntligen!!! En tidig julklapp.


Nu är den här, som vi alla väntat. Som en tidig julklapp.
Ett inlägg av Robert"10"Björklund. Som vi alla har väntat, den förste gästbloggar´n här i empoos hörna. Så håll tillgodo, framförallt NJUT!!!!!Robbans hörna

Patrik Berg försökte sig på att kort presentera spelarna som kommer att spela i NIF 2011. Tänkte utveckla Bergs något mediokra beskrivning och försöka mig på att förklara truppen lite mer ingående.

 

Spelarna

#1. Robert Håkansson

 • Robert ”Robban” Håkansson, en ung och talangfull målvakt. En sådan sorts målvakt som likt en maskin tar emot skott såväl som i ansiktet som solarplexus utan att ens märka det själv. Robbans högstanivå är fruktansvärt hög.

#2. Daniel Häll

 • Ett av årets nyförvärv. En spelare vars vänsterdoja det ryktas om runt om i gärdsgårdsföreningarna. Häll åkte på en förkylning likt svininfluensa i början av sin sejour i NIF, men nu är han tillbaka på planen igen.

#3. Rasmus Johansson

 • Rasmus ”Razz” Johansson gjorde debut i A-laget redan för två år sedan. Hans skadebenägna knä har hindrat honom från att göra underverk nere i mittlåset. Han har dock jobbat rehab en längre tid, med såväl knäövningar som bukövningar så vi hoppas såklart att se honom på planen inom sinom tid.

#4. Mikael Westling

 • Micke Westling är en ung och mycket talangfull spelare, med ett antal div.2 matcher på sitt konto trots sin ringa ålder. Micke är mest känd för sina armbågar, något som ”Gits” fick känna på redan efter en vecka då Micke i princip armbågade tränarens käke ur led under en spelövning.

#5. Simon Jalonen

 • Jalle är mest känd för sitt agerande under en housekonsert i Köpenhamn, då han satt och sov på läktaren under i princip hela den sju timmar långa spelningen. Jalle extraknäcker som undersköterska och lyckas kombinera det med fotbollen på ett bra sätt. En av de spelarna som utvecklats absolut mest under sin tid i NIF.

#6. Petter Perhamn

 • Petter är den mest skadebenägna spelare jag någonsin spelat tillsammans med, och vi alla hoppas att han snart är tillbaka på planen och krigar. Petters spetsegenskap har en likhet med Lucky Lukes, han är snabbare än sin egen skugga. En f.d. landslagsaktuell spelare med oerhörda kvalitéer, hoppas han snart är ”back on track” (som jag brukar säga)

#8. Kalle Franzén

 • Kalle ”Kale” Franzén är för närvarande sjuk och vi alla hoppas att han är tillbaka och likt ”Sebastian Eriksson” levererar bollar på inre mittfältet. Kalles spetsegenskap ligger i lökarna, att han på Micke Andersson maner kastar upp bänkpresstången som om den saknade vikter. Trots sitt IFK Göteborg intresse så besitter Kalle en väldigt bra speluppfattning.

#9. Adnan Hadzic

 • Adnan är den yngsta spelaren i truppen. En fruktansvärt talangfull spelare som NIF nyligen signade treårskontrakt med. Har tydligen en väldigt bra relation till bloggkungen Emil, något som han tydligt dementerar i omklädningsrummet.

#10. Robert Björklund

 • Gillar att likt Zlatan tala om mig själv i tredjeperson så gör de:

Robban är den spelaren som varit längst i klubben i en följd. Har en papparoll i dagens NIF och är väl den spelare i truppen som är mest mogen för sin ålder.

 

#11. Emil Andersson

 • Lessebosonen Empo som numera försörjer sig genom att blogga. En maskin på fotbollsplanen som egentligen inte saknar någon direkt egenskap. Den snabbe, starke och uthållige Empo tog ett stort steg framåt under årets säsong, trots NIF:s överlag dåliga år. En skön kille som det spenderats mycket tid i Växjö-bilen tillsammans med.

 

#12. Philip Rosqvist

 • Philip ”Medgångssuppotern” Rosqvist är kanske den spelaren i laget med högst högstanivå, såväl på planen som vad gäller att ”heja” på europeiska fotbollsklubbar. Philip är en levande definition på det ultimata fotbollsfanet då han ständigt håller på lagen som leder respektive serie. En fruktansvärd le kille med mycket humor.

#13. Rasmus Arvidsson

 • Rasmus ”Ralle” Arvidsson är ett tillskott till truppen, såväl som spelare som i omklädningsrummet då han är en av de ”leaste” killarna på planeten. Ralle har en fruktansvärt hög högstanivå, ett tekniskt och spelskickligt vidunder. Baksidan av högstanivån är dock, likt mig själv, en låg lägstanivå.

#16. David Evaldsson

 • Dave, Il Capitano, ja kärt barn har många namn. Truppens jämnaste fotbollsspelare med en väldigt hög lägstanivå. Spelgeniet har flyttats runt på olika positioner genom åren, i år fick han agera mittback. Med sitt italienska svall likt Nesta gjorde han div.2 forwards runt om i landet knäsvaga. En värdig kapten med 100 % muskler

#17. Sebastian Nordström

 • Sebbe är ett av årets nyförvärv och kom ihop med Ralle från min moderklubb Pukebergs BK. Truppens starkaste spelare då han likt en oxe frustar sig fram i OG-hallens syrefattiga luft under övningen ”kompis på ryggen”. En duktig och giftig anfallare men fin teknik och spelsinne

#19. Gezim Dalipi

 • Gezim ”Gez” Dalipi är en före detta NIF-spelare med fruktad teknik och rappt skott. En kvick spelare som under många år varit en fröjd och skåda i diverse inomhusturneringar, då aktiv i Orrefors IF.

#20. Jonas Emilsson

 • Emilsson får ta rollen som lagets morfar. Den fruktansvärt rutinerade spelaren har valt att stanna och spela ett år till i NIF, något som vi alla är mycket glada för. Emilsson är mest känd för sin hästsvans och tjuvknep, men besitter en speluppfattning och ett passningsspel som är svårt att konkurrera med.

#21. Martin Kolaj

 • Kolaj är den ända mänskliga varelse som har mer än sex rutor på magen. Trots sina 80 kg muskler så är han en fruktansvärt duktig fotbollsspelare som spås en grym framtid. Likt C. Ronaldo forcerar han fram på planen och sätter skräck i truppens defensiva spelare. Ångrar att man inte spelade pengar på att Kolaj INTE skulle lämna om Sanin gjorde det.

#22. Andreas Gustafsson

 • Andreas ”Gus” Gustafsson är ett av årets nyförvärv. En spelskicklig spelare med fruktat löpsteg och ett bra passningsspel kombinerat med speluppfattning. Den utbildade Civilekonomen kommer närmast från Emmaboda.


#23. Patrik Ingholt

 • Patrik ”Ingolt” Ingholt är en rivig ytterback som fick en del speltid i år. En duktig passningsspelare med ruskig inställning och huvudspel, trots sin korta längd. Jag har fått äran att sitta bredvid ballerina- och bananmissbrukaren med Fifa som livsstil under året. Ingo är mest känd för sitt solariebesök för ett år sedan, där han missade att fälla ner taket.

#24. Anton Isgren

 • En mycket talangfull fotbollsspelare som har det mesta för att kunna lyckas. En vänsterdoja och ett lugn som påminner om V. Elm under sin tid i Nybro, något som han kanske fått efter sin bror Kasper Isgren som tidigare hade en sejour i NIF.

#26. Jakob Johansson

 • Jakob är truppens råskinn, killen som inte viker sig i första taget. En talangfull spelare som blivit uppflyttad från J-laget. Kommer aldrig att glömma en duell på grönmos gröna matta för nått år sedan där junisarna Westling och Jakob satsade axel mot axel i en närkamp, var säker på att båda dog men som om inget hade hänt reste de sig upp och frustade vidare. Dagens juniorer är inte som de var för några år sedan.

#27. Pontus Nilsson

 • Pontus ”Plura” Nilsson är en gammal bekantskap. Efter en sejour i Emmaboda är han tillbaka i NIF-dressen igen, något som jag personligen och många andra är glada för. Plura har en fruktansvärd hög högstanivå och vi hoppas att han kan ligga på den hela säsongen. Ett tillskott såväl spelmässigt som i omklädningsrummet, då han är en kille med enorm humor och bra energi.

 

Ledarstaben

Huvudtränare: Alexander Gitselov

 • Alexander ”Gits” Gitselov är årets tränare. En tränare med höga krav och en strikt ledarstil. Gits bygger truppen utifrån att skapa gemenskap, något som han hittills lyckats väldigt bra med. Med nya övningar som ”kompis på ryggen”, ”kompis på axlar”, ”springa i snö” och ”ner på mage när de är regn/snö” så har han börjat bygga sitt NIF 2011. Han har haft tur som haft en taxiförare i föreningen, då jag agerat chaffis och lämnat honom vid dörren under hela försäsongen.

Ass tränare: Festim Paso

 • Festim ”woho fest” Paso valde att stanna i NIF, något som vi spelare är mycket glada för. Festim är en rolig och skön kille som inte tummar på kvalitén i första taget. Festims favoritspelare är Goran Pandev, något som förklarar hur mycket Festim egentligen kan och vet om fotboll. Han har trots det gjort ett bra jobba med oss i truppen både under fjolåret och hittills i år.

Målvaktstränare: Jonas Muller

 • Jonas Muller är NIF:s mysfarbror, den gamle stormålvakten med en halv dosa snus under läppen är lagets målvaktstränare. Uppfattningen man får ifrån sidan är att de mest fikar, kanske joggar någon meter ibland. Han har utvecklat målvakter så länge som jag varit i föreningen och är faktiskt fortfarande en vägg i buren.

Lagledare: Musa Reci

 • Musa Reci och jag har hängt ihop i många år, han har både agerat juniortränare, lagledare och materialansvarig. Musa är en av världens snällaste och flitigaste personer och håller alltid koll på allt, samlar upp de som vi spelare glömmer och lämnar kvar. Hoppas att vi spelare hjälper Musa bättre i år än vad vi gjort tidigare år så ”Muss” inte behöver dra hela tunga lasset själv. Måste slutligen tillägga att det var Musa som satte in den toppmoderna kaffemaskinen i köket.

Sjukgymnast: Henrik Petersson

 • Henrik ”Henke” Pettersson är lagets sjukgymnast, ett jobb som kan förmodligen ångrar att han en gång tog. Henke har fått arbeta med en skadebenägen trupp som åker på skador som ingen tidigare hört talas om. Henke är kanske mest känd för sitt extrema engagemang i avbytarbåset under våra matcher, något som förmodligen sitter i sen han tränade laget en period i div.2 för många år sedan. En väldigt rolig och skön kille som vi alla spelare är glada att ha kvar.

Sportchef: Partik Berg

 • Årets sportchef heter som bekant Partik Berg. Berg har haft en tuff höst med att sätta samman en trupp för 2011 då manfallet från 2010 var stort, skaffa inomhustider då det verkar vara omöjligt för kommunen att skotta konstgräsplanen samt med att reparera Växjöbilen som Empo körde sönder för en vecka sen. Berg håller på Chelsea, förmodligen efter att Abramovich värvat in en helt ny startelva för några år sedan.

 

 

 //Skribent: Robert Björklund


Då var de dags igen!

Nytt inlägg, nya möjligheter till storsinta tankar!!
Dagen igår var rätt va rätt lugn fram tills att man skall åka tåget till träningen.
Men som vi alla vet så är SJ (satans järnvägar) inte medvetna om att de normalt sett råder bitande kyla och snö i DECEMBER månad. Så självklart var tåget försenat!
Inget att gråta om egentligen, om de nu inte hade varit för att de tåget normalt sätt är synkat så att man precis hinner i tid till träning!
Men vad gör de?? Man har ju VÄRLDENS ÖDMJUKASTE i herr Erik Kågestad! Han tar sin röda sportbil och kör mig ner till nybbet, och ytterligare en träning är räddad! Kanon Erik mkt stort! Han stannade dessutom kvar och tittade lite på träningen. Festim tyckte att trion bestående av ödmjukhet var samlad. Sköt att vi kan vara fulltaliga nån gång ;)
Väl på träning så var de mkt lir med blandade resultat. Jag visade ytterligare en träning (vilken i ordningen är de nu?) att jag inte längre ska hålla till i kvartetten längst bak i plan, då de bara smäll bakom Robban Håkansson  i målet gång på gång. (3 gånger iaf) Hörde nånstans att han hade ont i ryggen efteråt, de tär på en målvakt att böja sig ner och plocka upp bollen ur nät varje gång den har gått in. 
 
Fotbollsfamiljen verkade tillsynes vara nöjda med att de stundade helg!!! Undra vad alla skall göra!??
Jag själv ska ut å fira min gamla mor nu som fyller 100, nja iaf 44! Ingen ålder på en häst som farfar hade sagt.

Fredagskvällen hade mer att bjuda på, men eftersom att jag anser detta inte vara mer än nämnvärt så låter jag det stanna på ytan!
En trogen bloggläsare i Anton Svensson vet precis vad jag pratar om.
Så detta får väl avsluta dagens, eller man vet ju aldrig, kanske dunkar in ett par kalasbilder i em!! =)
Men om inte, en trevlig lördag och paaa återseende! // Empo

Inställd träning=träning

Gubbar!! Jag vet att ni saknar mig idag! Men ni får hålla ut tills fredag, då ses vi igen.
Dagens träning är inställd, brist på lokal och att vädret inte är med oss är de 2 avgörande faktorerna!!
Trots att den är intställd så kan vi alla, var och en på sitt vis träna på hemmaplan! På med snöskorna å ut i snön en sväng! De som inte dödar de härdar!
Snackade med Philip nyss, han skulle ut en runda efter damhandbollen! Bra Philip!! =)
Jag själv ska ut på en tur nu, efter de lite styrka, sen lite lek med boll!!

Kapten Dave har haft mycket att göra på Bending idag, så ta de lugnt i snön Dave. Du får inte slita ut dig innan jul! Då jag vet att du står inför flera hedersamma uppdrag som jultomte i flertalet hem i Örsjö!

På tal om jul, det är inte långt kvar nu! Fint de, jag är en traditionsmänniska av rang. Jag älskar alla julklappar å all mat. (jag m.f i laget)

Lägger upp en fin bild på alla barn i Lessebos fotbollskola! 
Någon anledning till detta är väl inte självklar, mer än att de är underbara barn och att jag har fått sms om att de vill se mig på bild med. Väljer att ta en på avstånd. Håll tillgodo! =)

Trevlig kväll//Empo


Helgen som gick och dagen idag!2 stycken bilder som får beskriva helgen!

Bild nr 1 är en bild som man kan diskutera, vem är mannen med nr 20 på ryggen?
Jag tycker mig åtminstone känna igen denna ryggtavla!! Fel färger och ränder på tröjan?
Bild nr 2 är vårat lyxåk från 1987(lyxmodell) huven är uppe å Gits ligger där i nånstans, lyckligtvis kom han därifrån så vi kunde genomföra dagens träning!
En träning som innehöll en styrkebana och en del spel! En mycket bra träning med härlig fart i.

Jag har ju skrivit om personer jag saknar här på bloggen! Och jag fortsätter väl på den inslagna vägen, dock med en liten ändring.
En som jag trodde jag skulle sakna men som jag inte har behövt (än) är Daniel mannen myten legenden Holm, anledning? Jo, Danne har nästan högst närvaro av alla på träningarna!! Är det han som saknar oss? Eller kollar han in slagkraftiga övningar att ta med sig till KAIF ;)? Jag tycker iaf att de är roligt att se Danne där, idag gjorde han en massa nytta med, han sopade igen våra hoppspår i sandgropen. Fantastiskt!!

En annan myt är ju Pontus Nilsson, är han en myt eller är han född legend? Låter de vara osagt. Men Nybro och Pontus har ett litet dilemma, vi lyckas inte komma på ngt slagkraftigt smeknamn. De snackades en del, och det namn som föll de flesta i smaken var PLURA! ("han har ju rökt lite å så, men vad gör de?"/Nilsson)
Så undra om de blir de? Har ni kära bloggläsare några förslag??

Avslutningsvis ska jag passa på att berätta att jag har fått en förfrågan. Och inte vad som helst, nämligen att skriva ett utav bidragen till nästa års dansbandskamp. Några program innan finalen blir de kvarvarande lagen tilldelade en nyskriven låt som olika personer har skrivit. Så till nästa år kan de vara mitt bidrag som ett utav de kvarvarande banden får sjunga.
EN STOR ÄRA!!!

Nu blir det lite skolarbete. Paaaa återseende!! // Empo

Julklappsjakt!


Idag är de dags för klappjakt till alla mina lagkamarater!
Hoppas att jag hittar ngt till var och en!!
Saknar alla om helgerna!

Laddar upp en gammal bild med båda lagen i mitt hjärta! Ett ödmjukt och ett inte fullt lika ödmjukt ;)

Ha de fint! // Empo

Något som slog mig!

En sak kom jag och tänka på vid frukostbordet. Jag kom väl egentligen på mer än en sak, men inte av värde och ta upp här! Hur som haver, de jag kom och tänka på var att om vi säger att man har körtelfeber som exempel?
Slår ihop de med att man sitter i 13 minus och tar emot entrépengar, de skulle jag kalla en märklig situation och aningen felvärderat. Lägger man även till en ytterligare faktor och inte vilken som helst, att man sitter och tar betalt för dem som ska gå in och kolla på Vikings match nu i onsdags.(utan halsduk)  Är detta inte en liten felprioritering?
Personen i fråga som vanligtvis bär halsduk mitt i sommaren, borde han inte vara hemma under ett lakan och få varm soppa serverad precis som vanligt? Eller varm Cola kanske???
Ja jag säger då de (precis som siw malmqvist sjöng nån gång under 60-talet) att mkt ska man vara med om!
Jag väljer för personens eget bästa att hålla honom anonym, avslöjar dock att det är en han!

Med detta sagt så kan dagen fortlöpa, dels med lite skidor och annat smått och gott på fm. Efter de blir de nog en runda i skogen ( ska inte plocka svamp Jalonen så du kan vara lugn) Och som extra krydda på moset ikväll är det ju final i Dansbandskapen! Det går inte att missa.

Så mitt råd till er idag, bjud hem nära å kära och bänka er kl 20:00 för då jävlar smäller de!
Jag kommer vara med, hela Lessebo kommer vara med, hela Bromölla kommer vara med, ja ta mig fan hela Sverige kommer vara med!
Nu kör vi!!!!

pssssst: de sägs att Philip är mäkta nöjd med att handbollsdamerna tog sin tredje raka i gruppen igår! OTROLIGT!!!!

Over and out// Empo


Nybrobilen ett sant unikum!

Sammafattning av dagen!
Jobb på skolan idag, hårt som fan (alla lika gamla som Adnan, så ni fattar! )
Efter skolan va de lite käk, sen kom Robban å hämtade mig med våran fantastiska bil. (så långt allt bra!)
Träning kl 5 i vanlig ordning, idag i OG hallen som omväxling. Skönt med tanke på kylan. Väl på träningen var allt som vanligt, mkt styrkegymnastik och mkt spel! Väldigt skön träning, kändes fint i kroppen!
Tillbaka på vickan möts vi upp av Philip, damhandbollsfanet =) Han hade kört inne idag med, undrar varför??

En som var tillbaka på träningen idag var Festim, otroligt kul å se honom igen! Hans ödmjukhet genomsyrade hela träningen och han fick oss att inte tumma på någonting! Kul Festim!!!
Åter till vickan: Vad hände där? Ja, vi duschade och såg till så att Vladan och Jakob blev rena bakom öronen och vi lyckades med detta även denna fredagen. (Tackbrev från deras föräldrar har dimpt ner i lådan)
Sånt är uppskattat när vi ställer upp för grabbarna! Vi kommer fortsätta så framöver!

Sen var de dags att åka hem! Allt lugnt så långt! Jag fick för mig å köra hem idag, avlasta Robban lite han kör ju nästan jämt!
Ungefär 5 km utanför Nybro händer ngt som jag aldrig tidigare upplevt, (varken i köket eller i bilen) våran fantastiska bil börjar att koka! HERREGUD Å HELVETE!!! Vad gör vi, jo vi får svänga in på en avtagsväg och stänga av bilen. Öppnar huven å där kokar de som aldrig förr!
Jaha, vi är strandsatta mitt ute i båleskogen, med en sportchef halvvägs till Öland å en asstränare med sjukt barn!
Många telefonsamtal senare så har vi kommit fram till att vi ska bli hämtade av Dave, å eventuellt bli körda till Lessebo. Samtidigt har vi en tanke att hinna med tåget som går 20:14 från Nybro! Dave kommer å plockar upp oss 20:04. Då har vi inte bestämt hur vi ska göra, påföljd av detta är att Robbans farsa ska hämta honom å ta med honom hem till Nybbet. Dave kommer först å väl i bilen bestämmer sig Gits å jag att vi tar tåget. Nåt som vi inte tänker är ju att då kan ju Robban åka in med oss, men vi är ju inga snilleblixtrar nån av oss. Kommer på de när vi har rullat en bit in mot Nybro och kvar står ju Robert ;) Ajajajaj, han undrade nog va fan vi höll på med! Å de kan man ju undra. Men vi får skylla på att vi varken kunde backa eller tänka ;)

Å vi hinner med tåget Gits å ja. Fantastiskt!!!! På tåget sitter vi å pratar om diverse teknik å elskåp som Gits har skapat nu under sin tid på skolan! Oerhört lärorikt, satt å lyssnade med vida öron.
20:45 är jag tillbaka i paradiset (Lessebo). Farsan är på plats å hämtar lille sonen, ilfart upp till sporthallen och spelar 3:e perioden med innebandylaget, förlust med 3-14 bara! 
 Å nu sitter man här å försöker skapa nån text å dessutom en bra, hur jävla lätt är de?
Stått 30-40 min ute i kylan å tågresa på de å till slut en period innebandy. Men jag är som Tony Rickardsson, inte bitter dvs.

En bättre sammanfattning kommer kanske imon med lite bilder på vårat vrålåk och lite annat smått å gott.

Skall framföra vissa tack, ett stort tack till Dave för att han hämtade oss. Ett stort tack till Robban som står ut med oss andra tröga skapelser. Å ett sista tack till mannen som sköter djungeltelegrafen! Han som även har tackat nej till spel i Växjö HK på ett ganska underligt vis, ( bad den som ringde dra åt helvete i tron om att de va någon som skojade med honom) där gick vi kanske miste om en ny Per Carlén. Mannen jag pratar om är så klart Patrik Berg, vars telefon fick gå på högvarv nu ikväll, Stort TACK!
Nu ska vi bara se om vi får se vår kära bil igen, hoppas kan man ju alltid!
Nu ska jag fan sova! Hoppas inte att jag har virrat ihop de för mkt! Bättre förklaringar kommer imon förhoppningsvis!
Vill passa på att nämna finalen i dansbandskampen imon, än är inte huset fullt. Så bara anmäl er! =)

// Empo.


Funderingar?


Idag är det träningsfritt! Undrar vad grabbarna har gjort idag? Robban stötte jag på i skolan, han såg ut att vara i en lysnade form! I handen bar han en färsk fruktsallad, underbart att se =)  Sänder en tanke till Philip idag, undra vad han egentligen har gjort en dag som denna? De är ju ingen DAMHANDBOLL idag? ryktet säger att det är därför Philip har uteblivit de senaste träningarna!  Hoppas han har repat sig så vi får se honom imon!  En annan vi hoppas på att få se imon är FESTIM! Ta dig i kragen å kom ner nu, de är turnering nästa år med(tänk på detta med stor ödmjukhet) !!   Nu kom godnatt smset fran Adnan, undrade just när han skulle höra av sig. (nu kan man vara lugn)   Tänkte berätta vad jag har gjort, men de får bli en annan gång! Nu ska jag kolla på några dansbandsklipp i sängen, sen somnar man fin fint!     Frid i stugan // Empo

Empoos Hörna 1

Dags att sparka lite liv i hemsidan, här kommer det att framföras en rad olika saker. Bland annat info kring träningar, vad som egentligen händer i omklädningsrummet? Tar Martin K körkort?

Klarar Jalonen slå sitt trixrekord från förra året? (17 till antalet) De är bara en rad exempel på saker som kommer att lyftas fram här. 

Jag som kommer framföra detta är Empo, för er som inte vet vem jag är följer här en kort men väldigt nyttig beskrivning.
Empo: Född i Lessebo, kommer att dö i Lessebo. Lyckligt gift sedan några år tillbaka. Älskar dansband, försöker överföra detta intresse till övriga gruppen! (En del har börjat ta efter)

Så kan passa på att nämna finalen i dansbandskampen i helgen, Lördag kl 20:00, då är de öppet hus hemma hos mig, så ni som vill lära känna mig är hjärtligt välkomna!

Nog om mig, ska även belysa att de kommer förekomma vissa gästskribenter här i hörnan! Mer om detta senare.

 

Nu till dagens träning, vad hände där? En uppvärmning med lite styrkegymnastik, från kortlinje till kortlinje där man alltid ska springa ”endast” ner. Otroligt viktigt att man inte fuskar med detta. Efter det var de dags för lite kvadratspel, inget nämnvärt hände där. Eller förresten, Ingo hade anlänt till träningen, 20 min försenad! Ryktet gick att hans mamma hade glömt att ställa klockan så den lille pojken inte kom i tid till träningen! (säker källa!!)
Frågan är om Ingo verkligen var på träningen idag? Fysiskt kanske, men psykiskt vet jag inte. Tror bestämt att han var kvar i sängen!

Resten av träningen bestod av avslut där vi blandade och gav. Robban visade klass vid några tillfällen, Adnan var på fel sida stängslet och hämtade sina bollar som han spred. Undra om han träffade målet idag?
På tal om Adnan, en ny Nif-talang som har placerats jämte mig i omklädningsrummet. Han trivs med detta, han brukar skicka godnatt sms där han förklarar hur nöjd han är med att få sitta där.
Jag är med nöjd med detta, men handen på hjärtat så saknar jag Jörgen, mannen med stort M som jag har suttit jämte sen jag kom till Nybro. Nu mer ligger han bara i sin soffa och spelar PS3, ryktet säger att han mår bra. Och de är ju bra i och för sig, men vi som inte ser honom varje dag längre går med brustet hjärta!

 

En annan man som vi har saknat på träningen denna veckan är Festim. Vart har han tagit vägen?

Elaka tungor säger att han bojkottar Nybro pga Patrik Bergs agerande i valet av Wildcards i Lessebo Goif´s mixturnering som gick av stapeln nu i helgen. När antagningen uteblev ska Festim blivit oerhört besviken, som enda ledare i Nybros tränarstab vunnit Lessebo goifs julcup vid första tillfället han deltog räckte inte för att få medverka i denna anrika turnering. (för att vara antagen till turneringen ska man ha Lesseboanknytning). Trots att han hade detta på sitt cv räckte det dessvärre inte. Vi hoppas att Festim repar sig och tar sitt förnuft till fånga och kommer ner på fredag. Jag saknar hans ödmjukhet, även detta är ju en en form av en Lesseboanknytning, då Lessebos herrlag kallas för det ödmjuka herrlaget!
Men som sagt, Festim kom tillbaka!!!!

Detta var en inledning av Empoos Hörna, de är ungefär så här det kommer att låta så för er som vill!! Håll tillgodo.

Nu ska jag kolla på reprisen från förra veckans dansbandskamp och luta mig tillbaka å njuta med en kopp kaffe!

På återseende /// Empo.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0