Kom igen Öster!


Seger idag, alla till VALLEN!!

Paaaaaa återseende// Empo

Katastrof bloggande, nån annan tar över??

Här inunder kommer det att läggas fram en intervju, ingen mindre än med huvudpersonen själv (empo). Han har bloggat så himla illa på sista tiden, så man får ta tillfälle i akt att intervjua honom för att det ska bli någon fart på denna sidan!!

Intervju:

-Hallå där Empo, hur bara är läget egentligen?

- Tackar som frågar, det är under all möjlig kontroll faktiskt!

- Så bra, jag har tänkt att ställa lite frågor gällande dig som person och som spelare, är du tillfreds med det?

- Helt okej för mig, bara skjut!!

- Härligt, då kör vi! Fråga ett, hur skulle du beskriva dig själv som person?

- Jag är väl som Markku Ahonen beskrivit oss bloggare relativt utåtriktad, tycker om att umgås med människor och har det verbala som största vapen! Gillar sport i alla former, helst där en boll är inblandad!

- Okej, du har en glappkäft med andra ord?

- Kalla det var du vill, talför skulle jag säga ;)

- Om man ska beskriva dig som fotbollsspelare, hur gör man det lättast?

- Sånt är alltid svårt, jag gillar inte att bedöma mig själv, det är upp till andra och göra. Men jag kan trixa till mer än 5 och har väl hyfsad stöt på bollen. Relativt snabb är man väl också.

- Oj, helt plötsligt blev han lite förtegen? Aja, nästa fråga, vem är den snyggaste fotbollsspelaren som du känner dig vid?

- Förtegen och förtegen, aningen dumma frågor kanske ;), den frågan är och kommer att vara den enklaste under denna intervju (tror jag), självklart lyder svaret på den frågan namnet Sanna Svensson!!

- Det var min föraning, i och med det kommer jag utsökt att tänka på damfotboll. Hur ligger det till med kärleken till den egentligen?

- Ha, här kan man bli hängd, fröken Svensson läser ju ibland! ;) Faktum är att det tar sig faktiskt, jag har ju ett favorit damlag i Öster klart. Jag tycker nog att det är rätt trevligt faktiskt, ett par koppar kaffe och många mål. Där har du en perfekt dammatch, eller vilken match som helst kanske?

- Väntat svar trots allt! ;), Hur ser du på Nybro IF 2011?

- Nybro IF ser bra ut, både utseendemässigt och på planen, vi började lite halvknackigt men tog tag i det rätt bra nu i slutet på våren. På de 5 sista matcherna lyckades vi stå som segrare 4 utav dem. Vilket får ses som ett gott resultat tycker jag. Man får inte glömma bort att vi tappade mycket folk tills iår, plus att dem vi värvade har slutat. Så det är godkänt så här långt!!

- Det blir mycket snack rörande fotboll, men det är väl det som är större delen utav ditt liv?

- Ja det kan man säga, Nära och kära och fotboll det är den bästa kombinationen det!!

- Hur ser en vanlig dag ut för dig?

- Är det vanlig vardag så jobbar jag på skola och tränar på kvällen. Är det helg lirar jag förmodligen en match och sen är jag nog åskådare på ett par.

- Du är känd/ökänd för ditt smeknamn Empo, hur uppkom det egentligen?

- Haha, det var en storbonde från Bro som kom på det, Oscar Carlsson, han spelade i Nybro under mitt första år i klubben. Han satt ner och duschade skall tilläggas!! =)

- Där ser man, då har vi tagit fasta på det. Vem är den bästa spelaren du har spelat med?

- Det är många det, svårt att bedöma också. Folk är bra på olika saker, men nån som har varit bra både för mig och min utveckling och så även på planen så är det Daniel Holm, han var lätt och spela jämte, visst är han lite gnällig men det är sånt man får ta ;) Sen har jag ju haft förmånen att vara uppe i Falkenberg några gånger under året, där har man lirat med ett par bra spelare.

- Just det ja, Falkenberg? Hur känns det?

- Det är alltid roligt med uppvaktning, i alla dess former, från julafton till fotbollsplanen! Kort sagt!

- Vad händer inom det närmaste?`

- Jag börjar snart jobba igen, det ska bli härligt med lite vanlig vardag måste jag säga!! Sen drar höstsäsongen igång nästa helg, så det känns gott som fasen. Rydaholm borta, det blir tufft direkt!

- Jag tänker snart avrunda, men först ska jag ställa 7 snabba, är det okej?

- Ja det ska det väl kunna vara!!

7 snabba:

Barometern
-Östran?
Lessebo-Vilket annat ställe som helst i världen?
Sommar-Vinter?
Zlatan-Ronaldo?
Jul-Födelsedag?
Sätta mål-Förhindra mål?
Damfotboll-Herrfotboll?

- Jag tackar för detta och säger som du brukar göra, paaaaa återseende!!

- Tack själv! Paaaaa återseende// Empo
/ Undertacknad, hemlig!


Match.

Match mot Karlshamn ikväll, kl 19:00Vägga!!!

Innan dess kör vi lite dansbandsgung!
http://www.youtube.com/watch?v=ufDQ0zqfotM

Härliga dagar, lunchtrav på TV, kan man ha det bättre? Haha, ja! Längtar efter jobbet!!Paaaaaa återseende// Empo

6 dagar med intensivt....

Knappast bloggande i alla fall, det är ju en sak som är säker. Min datornärvaro är ju långt ifrån var den normalt sett är. Inte för att den är skyhög då, men jag brukar hinna med att läsa diverse bloggar och även printa ner nåt strunt själv.
Så det får jag försöka göra nu istället!

Denna vecka har innehållit 6 dagars träning, puuuh tänker en del, och jag är villig att hålla med. Men det ska sägas att man har genomfört passen med en otrolig glädje och en stor lust. Jag talar nog inte bara för mig själv utan för stora delar av truppen. Vi har kört ruggit hårt måste jag säga, svetten har som det så vackert heter, RUNNIT! Kort sagt.

Så det här vi veckan i både stora och korta drag.

Saker som inte undgått mig trots denna enorma träningsdos!!

- Lisa P, IFK Kalmars mittback/mittfältare har blivit allsvensk, hatten av och lycka till. Öster-dam ett steg närmare derbyvinst. Hur blir det med bloggandet måntro?

- Blåvitt slog Falkenberg i cupen!

- Stensson är totalt oduglig på kortspel, sannolikhet och räkna existerar inte!!! Amatör!!!!

- Karlskrona- Bromölla, 7-0!!!

- Kollat en massa bilar, snart bilägare??

Hur ligger landet??

Lessebo
blomstrar, allt är precis som vanligt. Lugnt och fridfullt. Den som leter efter ro i själen borde söka sig hit. Billigt och bra!! =)

Öster-dam har dragit igång med sin träning oxå, på deras blogg går det att läsa: Att de äter blåbär!!! På träning? Tja, jag ver ej!! ;)  

Har agerat vaktmästare i dagarna 2, vilka gröna fingrar man har alltså!!! 

Nehe, bingen!!!

Paaaaa återseende// Empo

 

Blogg från omklädningsrummet!!

Provspelare och löpningar!!!! 2 spelare och massa löpningar, 1 vit röv å massa löpningar! Mer behöver inte sägas! Käk med philip i Kalmar imon, se upp för attan!!! Passas återseende// Empo

Struktur och vardag!

Idag smäller det, höstsäsongen börjar. Vi i Nybro kommer sparka igång på allvar. Träning sex dagar i rad, det ska kännas att det har varit semster.
Likväl som att träningen är tillbaka kommer så även mitt bloggande återgå till "normala" uppdateringar! Åtminstone är min förhoppning så.
Semestertiderna har gjort att det har varit lite uppehåll vissa dagar! Bröllop, provträning, sol?, är faktorer som gjort att det inte har varit helt som vanligt! 

Vad har egentligen hänt under semstern?

- Bröllop nämnde jag här ovan, så det har självklart ägt rum. Det är inte jag, men någon inom den närmaste kretsen som har dragit på sig en ring!

- Provträning i Falkenberg, sommarstatus. Gick bra! Vi ses till hösten sa de!

- Sol? Tja det vet ifan, nog för att jag lyser där jag går, men så mycket sol har det inte varit. Skönt att pigment inte är en bristvara i min kropp.

- Sverige tog en bronspeng i VM!

- Inga våfflor har gräddats, skatteverket arbetar slött under semesterperioden (eller alltid?) så inga papper klara. Ringt som tusan, men alla handläggare är "upptagna", skiner solen i Stockholm???

- Måste ju skriva att jag har tränat en del, ifall nu någon skulle undra!!

- I övrigt väldigt lugnt, Lessebo står stadigt kvar och det är jag väldigt tacksam för!

Nu blir det att ringa igen. Ikväll kommer det kanske en rapport om hur träningen gick? Om jag inte i stannar i obygden Emmaboda dvs. Vi får se!

Paaaaaa återseende// Empo


30 mil senare!

Nu sitter man nere i trummenäs! Trött och utmattad! Träning å lång bilkörning sitter i kroppen! Är nöjd med min dag måste jag säga! Träningen gick riktigt bra å bilkörningen likaså! Nu tar vi natt och så tar vi nya tag imon! Paaaaaaa återseende// Empo

Regnet det bara öser ner!

Haaaallåå som Danne hade sagt! Nu ligger man här på hotellet och kollar på TV! Rätt slut i kroppen faktiskt! Idag har det varit med Falkenberg! En härlig träning där regnet spelade huvudrollen. För fy satan vad det har hällt ner! Vi värmde upp lite lätt, sprang och gjorde lite gymnastik! Efter det var det dags för spel 2 ggr 30 min! Första halvtimmen gick riktigt bra, sprintade förbi "Texas" ett par ggr och slog ett par inlägg! Försökte lira enkelt hela tiden, ett och två tillslag. Andra 30 minutarn var aningen jobbigare, precis som på jul kom musten fram, på julen brukar jag välja bort denna dryck! Men när det gäller must i benen kan man inte göra så mycket åt det! Det bara kommer, man får försöka lura huvudet lite å köra på! Sammanfatrnigsvis var det väl en godkänd instats från min sida! Imon är det träning kl 3! Undra vad man ska hitta på innan dess? Lite hotellfrukost lär det ju bli iaf! Nu kollar man vidare på vem vet mest? Lustig fråga egentligen, alla vet väl att mamma vet bäst? ;) Paaaaaaa återseende// Empo

Trevliga samtal!

Hur var det med dem egentligen?
Jo så här ligger det till, imon blir det en resa till västkusten. 2 dagars träning med Falkenberg står på schemat!
Spännande, inspirerande och väldigt roligt! =)
Knyta näven och köra hårt är vad som gäller!
Härlig sista semstervecka måste jag säga.
Nu blir det en tripp till Skruv, ska förbi Berg en sväng!
Efter Skruv blir det att bänka sig framför tv:n, damfotboll är det som gäller!

Ska försöka hinna med något blogginlägg imorgon.

Paaaaa återseende// Empo


Söndag söndag söndag!

Värmebölja och bloggtorka!

Igår var man på sjön och drog upp några fiskar, "sjön suger" kan man säga! För fy satiken vad trött jag blev igår eftermiddag. Låg och kollade på Gefle-GAIS, GAIS lyckades göra 3 baljor på Hugosson och jag lyckades inte hålla ögonen öppna under hela matchen. Hade det att göra med sjön eller var det matchen? Tja, det låter vi vara osagt!!

Idag ska vi åka till stan en sväng. Ska bjuda på käk, undra vad det blir? Korv på Maxi eller någon fin restaurang? Eller blir det något mellanting? Det återstår att se.

Det är dock med en bitterljuv känsla jag åker iväg, Sverige spelar ju kl 1. Men en radiomatch är väldigt underskattat, eller det är åtminstone bättre än inget!!

Jag har förövrigt sett de 3 inledande matcherna, hoppas de vinner utan min "närvaro". Eller jag är ju alltid med dem. (precis som East-front är för Öster)

Rickard Sjöberg använder mitt uttryck i "hans" nya TV-program, paaaaaa återseende sa han! Jag väljer att avsluta på ungefär samma vis....

Paaaaaaaa återseende// Empo


Bildregn!


Hett Smålandsderby! Öster-IFK Kalmar 1-2.

Baldergrabbarna! De skrek innan de hade åkt iväg.


En blöt herre! Trivs som fisken i vattnet!


Jägarn hade lite "ovanlig" klädsel på sig för lite sen! Varför??


Packåsna? Eller vågar han inte åka nåt?


Eriksmåla! Vackert!


Världens vackraste Idrottsplats!

Paaaaaa återseende// Empo

Trevliga telefonsamtal!

Man sitter här och klickar runt, kollar in lite sportsidor och diverse bloggar.
Det verkar som att flertalet har en form av "sommarpaus", man lägger inte in inlägg lika tätt som i vanliga fall. Det märks även av på mig själv. Inläggen duggar inte lika tätt som det brukar! Och tur är väl det egentligen, jag hoppas att så många som möjligt roar sig med någon form av spontanidrott istället! 
- Det gör i alla fal jag!

En som man alltid kan lita på och som man alltid tittar in hos är Boda-Kurre, eller nej förresten inte han! Hans krypin kan man kolla på i Kosta, vart annars!!!! 
Mannen jag sökte är såklart Markku Ahonen, han bloggar om allt mellan himmel och jord, det är väl därför man är en ständigt återkommande gäst i hans blogg. Idag har han hunnit med hela 2 inlägg, är han färdig än? Tja, man vet aldrig!

På agendan:
Idag har man skött det som skötas kan. Jag har varit i Kosta och fixat ett par "bortbyxor".
Slängt på lite brev på posten.
Inte ringt Rolf som jag hade tänkt, det blir förmodligen i bilen på väg till Eboda.
Tränat i ungefär 47 min.
Spelat lite kort.
Det var nog så här långt!Hur var det där med de trevliga telefonsamtalen?? Ja hur var det med de egentligen. Tja, det får ni inte veta här idag!!! Haha!!

Paaaaaaa återseende// Empo

Tisdag!

Idag har man varit iväg med farmor en runda.
Nu sitter jag här och roar mig med massa klipp, fastnade för ett speciellt som jag tänkte delge er.
Kolla och NJUT!!
http://www.youtube.com/watch?v=T9b9dJiI-zs

Den här mannen tränade för ett tag sen! Underbart!!

Paaaaaa återseende// Empo


Hovet!

Det är vi som är det riktiga Hovet! Alla inblandade vet precis vad jag menar ;)

Helge har varit god.
- Nybros sportchef, Patrik Berg gjorde mål i fredagens vetranmatch. Vad som måste sägas är att målet kom till i fel mål ;)
- Lessebo fick stryk med 4-1.
- Österdamerna gjorde vad de skulle, besegrade "Silen" med 3-1.
- Ekipage nr 22 var solklart vackrast i årets upplaga av Hovmantorps karnevalen.
- Inga våfflor imon, alla papper är inte klara. Den som väntar på nåt gott......

Nu ska jag löpa en runda!

Paaaaa återssende// Empo


Derbyförlust, IGEN!

Denna gång var det Lessebos veteraner som fick stryka på fot!! Matchen mot Hovmantorp slutade 4-1 till de sistnämda!
Vi lämnar den matchen, det går inte att använda ordet Hovmantorp mer än en gång i ett blogginlääg. Oj, där var det visst 2, så nu skiter vi verkligen i det!! =)


Gammal bildpå gamla veteraner!

Imon spelar Österdam sin sista match innan sommaruppehållet. Hoppas på en storseger.

Nu blir det lite Stefan och Krister, i morgon är man tillbaka med ny energi och nya blogginlägg. Tills dess, ha det gott.

Paaaaaa återseende// Empo

RSS 2.0