Spontanidrott

Igår kväll reste jag till obygden Emmaboda, förväntningarna var som vanligt skyhöga på kvällen och det skulle visa sig att även gårdagen inte skulle vara ett undantag.

När man går hemmåt Sannas så passerar man bla en skola, bakom denna skola ligger det en fotbolls/basket plan. En plan som vanligtvis är tom på båda skräp och aktörer. Ganska bra förutsättningar för att utöva nån form av idrott. Igår, kl 19:43 passarade vi denna plats, som vanligt slängde jag ett getöga bort mot platsen som brukar gapa tomt.
Där var en lite kille, ungefär 2 äpplen hög med en fotboll. Jag stannar upp och blir själaglad. Jag står nog stilla i ungefär 30 sek och bara tittar på den lille grabben som springer runt och trixar och njuter av de han håller på med! (Tro mig sånt syns)
Sanna undrar klart vad jag håller på med, hon blänger lite så det är bara  att vandra ikapp. Hon har inte en aning om vad jag just har sett och vad för tankar som far runt i mitt huvud.
Efter planen har man cirka 5 min gångväg kvar till huset. Det är många tankar som hinner fara runt i mitt huvud och som ni förstår är de kvar än idag, med tanke på att jag sitter här och knapprar nu.

Vad är det då får tankar jag bollar med i min något trånga skalle?
Spontanidrotten håller på att dö ut. Jag minns när jag var liten, vi spelade fotboll tills mörkret föll och när det hade gjort det spelade vi ändå. 
Vi hade stenkoll på när det var gudtjänst hemma vid kyrkan för där var den enda asfalterade ytan vi kunde vara och spela inlinehockey på.
Vi hyrde sporthallen för att spela pricken och även lite pinnboll förekom. 
Det är bara en liten klick av vad vi hade för oss. Uppe tidigt och på med rena kläder för att sedan avsluta dagen förhållandevis sent med inte fullt så rena kläder.

Finns den spontanidrotten idag? Självklart är svaret på den frågan, men inte i samma utsträckning om man utvecklar svaret.
Idag är det de barn som utövar en viss idrott som samlas för att spela, men även intresset hos dem har svalnat lite kan jag tycka.
Vi var många, allt i från extremt intresserade sportnördar till såna som bara ville umgås och leka. Men spelet var en lek och därför var så många med.
Om man går lite längre med frågan så kan man ju skylla på att det är tidig vår och att vintern precis har försvunnit. Men det är ju som sagt bara ett sätt att skylla, spontanidrott kan utövas närsom och varsom.
Minns bla att när vi skottade snö uppe vid verkstaden hemma för att kunna spela, tände ytterbelysningen och spelade tills sena kvällen. Oj oj, det var tider det!

Därför blev jag så glad igår kväll när jag fick se denna killen spela på den vanligtvis så tomma spelplanen.
Förväntningarna hade infriats och det var redan på vägen hem! Min kväll var räddad och jag gick med ett litet leende på läpparna hela kvällen. (Men det gör jag ju alltid när jag är i eboda) 

Idag är det match mot Alstermo, hoppas att gräset där uppe håller hög klass.

Nu ska jag nog äte lite mat för att sedan ta en tur på hället.

Paaaaaaa återseende// EmpoTips

Hur går det med tipset idag?
Stene å Bamse har många lappar! Mina båda lever än!
Kom igen nu!!
Stod som nr 7 på tavlan idag till matchuttagningen, bytyder det avancemang upp i banan?? Den som lever får se!
Paaaaaaa återseende// Empo

Förmågor!

Vem i Nybros trupp kan glida i en sån här bil??
I en sån här?
Och i en sån här? Klasskillnad?
Eller en sån här kanske? Så kan det se ut på våran parkering!!
KORTISAR:
TAIF VANN IDAG!! UNTEBART
Sover Adnan på bortaplan idag??
De 2 räcker!!
Paaaaaaa återseende// Empo

Match

Igår spelade vi match mot min moderklubb Lessebo GoIF. En rätt så bra match tycker jag faktiskt.
Lessebo bjuder på bra motstånd i första halvleken men i halvtid är det vi som har ledningen 2-1, tursamt/välförtjänt? Tja, det var en blanding kanske. Våra målskyttar i första var Tommy P och Gus. Lessebos målskytt var inte speciellt oväntad, Daniel Håkansson. Den lille/store mannen lever i en drömvärld eter att han köpt ny bil i veckan!
Andra halvleken dominerar vi totalt, bollförande och gör ytterligare ett par mål. Dessa geonm Robert B, 6-7:e målet. Det bådar gott inför serien!
Vill rikta ett stort tack till gårdagens domare, som ställde upp med relativt kort varsel.
Det var inga mindre än Börje "böfa" Fransson och Per Sjögren. Per född 94 skötte det hela utmärkt, han stod upp bra när vi skällde på honom ;) Börje behöver man inte nämna, han är alltid sånär som felfri.
Gårdagskvällen spenderades i obygden Emmaboda! Men så måste det ju va ibland, för husefridens skull. Men nu sitter man i Lessebo och då förstår ni att man är glad.
Nu ska jag strax ut och träna lite teknik!! =)
Sen får vi se vad eftermiddagen och kvällen har att erbjuda!
Kanske lite rockring??
Paaaaaaa återseende// Empo

TACOS

I
I
I
I
I                     <-------- Så här ser Pontus ut nu!!
I
I
I
I
I
I
I

Adnan och Vladan kör extremt mycket stryka!

Imon årets match, nu TACOS!!! Därav det korta inlägget.

Paaaaaaa återseende// Empo


Den som väntar på något gott!

Väntar alltid för länge? Väntar aldrig för löänge? Jaja, hur som haver. I helgen ska det ske!!!
Match mot det ödmjuka herrlaget Lessebo, min kära moderklubb! Ord är överflödiga!
Festim har påtalat att han har sett fram emot ett sånt här möte, mellan 2 ödmjuka lag alltså! Och som sagt i helgen ska de ske!

 Kolla så kärvänliga de är!!!

KORTISAR:
Rasse kör Lessebodansen, samma som bamse bruka göra!
Österdam gjorde en bra defensiv insats mot allsvenska Kristianstad igår. Offensiven hade mer att önska!! Elin Medin saknas? Trodde aldrig jag skulle skriva eller säga det!!
FBK ångar på, Lakers knep en pinne och Freddy losade på tipset tack vare en ny TAIF förlust :(
Undra hur länge man har bloggat nu??
Jacob har tagit körkort, GRATTIS! Skönt å slippa honom i bilen nu!! ;)

Paaaaaaa återseende// Empo


En bild säger mer än tusen ord

Hur mycket säger då 5?

Berg, hur många storlekar finns det egentligen?


Kan man sitta i stolen eller?

Kanon, Sanins gamla plats. Resulterar i många mål?

En till som egentligen vill sitta i stolen!!?

Ord är överflödiga!!!

Mer bilder kommer....
Idag var han tillbaka, inget större väsen av sig egentligen!! Han dräpte en å  annan kommentar. : Har det regnat?
Det sa han till Dave som också var tillbaka idag efter en tids träningsläger vid varmare breddgrader.

Paaaaaa återseende// Empo

I morgon är han tillbaka!

Våran målvakts gigant Pontus Kecke Balo Ponte Pårydsexpressen Nilsson, kalla honom vad du vill. Efter en tids skada är han äntligen tillbaka!!! =) Det är vi oerhört glada för!! Jag säger bara äntligen!!!!

Imon ska jag och Robban besöka smålands stolthet, Kosta Outlet. Ojojoj!! Håll i hatten Sturesson, hoppas han har knappat in 237,50 i kassan redan!!

Nu är det innebandy, bilderna jag lovade kommer inte ikväll. Garanterar att de kommer imon, de håller för övrigt världsklass ;)

Paaaa återseende// Empo

Måndag

Finns det nåt att säga om denna dag så här långt? Tja, jag har varit och handlat lite glas till mina kära föräldrar. Inget märkvärdigt, men alltid kul med en glasrunda.
Nu ska jag ut å träna lite, skönt att få känna på lädret lite! Speciellt nu när man har gått småskadad en längre tid! Minigits gamla passningsanordning kommer väl till pass i dag på smedgatan 13. Gör även kommunen en tjänst, de kommer slippa köra med mossrivaren här till sommaren. Det var farfars tips till alla förr om världen, hur man skötte en gräsmatta på bästa sätt. Släpp ut ett gäng luar och spring på den ett par ggr i veckan så ska ni se att mossan försvinner. Tänk på de ni gamla!!
Lite senare idag är det dags för träning på åkrahälls konstgräs, undra vad det bjuds på där uppe idag? Bländande spel och skönsång? Det är sånt man aldrig kan veta på förhand.
Det räcker för nu. Senare idag kommer de lite härliga bilder. Så jag säger...
Paaaaaa återssende// Empo

Tiden är knapp

Tiden har vi egentligen bara till låns, så även varandra. Det gäller att ta vara på den tid vi har tillsammans. Så skulle man kunna börja ett inlägg med den rubriken. Det har jag nu gjort men jag kommer inte fortsätta i samma bana! Jag kommer referera 2 matcher här lite kort då kväller bjuder på något helt annat än datorsittande!

Vi spelade mot FK Älmeboda/Linneryd idag, vi vann med 2-0. Målskyttar var Tommy och Robban!
Det var en helt okej match från våran sida. Vi hade mycket boll och GNUGGADE rätt mycket.
Starkt och se robban idag, trots spräckt mun igår kväll ställde han sina fötter på Åkrahälls konstgräs. Strångt gjort, än mer strångt var när han nickade in 2-0. Helt fantastiskt. En del tyckte att de var en viss inläggare som sköt han i huvudet, men det är ju bara spekulationer! ;) Mannen med inlägget var Ingo, som förövrigt stod för en lysande insats.

I Älmeboda utmärkte sig som vanligt Erik Karlsson, inte bara med sin underbara dialekt utan med ett bitvis lysande spel.
En annan som alltid märks är Anton Svensson, på plan märktes han när han gnuggade vid hälsenorna. Utanför så var det när han gick å köpte kaffe som avbytare! Kul å se honom i vilket fall.

Senare nu ikväll har Lessebo spelat. De tog en fin seger mot Madesjö, en riktigt stark laginsats. Och det är de alltid när Lessebo vinner. Festim fick äntligen se hur det ödmjuka herrlaget lirar. Och så fick han även träffa den ödmjuka Tompa för första gången i sitt liv.

Nu ska jag äta, sen blir det äventyr.
Paaaaaaa återseende// Empo


Tanka

Hur lär man sig att tanka egentligen? Frågan är högst befogad nu när det råder brist på kunskap hos vissa spelare i vår trupp!

Ja hur gör man då egentligen? Tja, det är ju väldigt individuellt men jag har några förslag på hur det kan vara.
En varm sommardag, man är kring 6-7 år, man ska på semster med familjen och ser antingen mamma eller pappa sätta in sitt kort i en stor burk, ta sitt finger och trycker 4 ggr. Därefter trycker de på en knapp på den sk. pumpen för att välja bränsle (här kan vissa ha problem, men i 9 års åldern sitter de) för att sedan lyfta den stora slangen och stoppa in den i hålet som finns på bilen.

Ett annat förslag skulle kunna vara att man har en ung herre från Norrliden vid sin sida som alltid sköter detta. 

Men lär man sig då? Nej, en spelare fick i helgen erfara detta då hans kunskaper inte var tillräckliga. Hur kan de vara möjligt egentligen? Mitt råd lyder som följer: killen från Norrliden får sluta sopa mattan för hans inte så kompetenta vän. Han får helt enkelt visa honom nästa gång. Trägen vinner, genom hårt arbete hoppas jag att denna spelare lär sig det innan jul i alla fall.
Fortsättning följer...

På tal om hårt arbete, ja de kan man säga att det var för alla idag på ett eller ett annat vis. Löpning ute eller styrka i Sporthallen.

Annars har jag nog inte så mycket att förtälja idag. Vi saknar Dave, hoppas han har det bra där han befinner sig? Var det till Skruvs naturkamping de skulle? Ja jag vet inte!! =)

KORTISAR:

JALO och INGO har fått sina nya skor, fan va bra de kommer att bli nu=)
Till många bönders förtret så ångar Lakers på i kvalet till Elitserien!
Har tänkt att ha lite form av tema i kommande inlägg. Vad det ska innehålla är inte riktigt bestämt än.
Jakob har sytt igen sina skor nu i veckan, Tommy sprättade upp dem förra.
Har lite bilder att lägga ut, de kommer i slutet på veckan!! (Ajaj säger jag bara ;).

Paaaaa återseende// Empo


Jobb!

Idag har jag jobbat till 12, efter de körde jag in Farbor och Mona till Växjö/Öjaby, de ska till varmare breddgrader. Inte avundsjuk de minsta!! ;) JO fy satan! Och i morgon åker våran sportvhef i väg, fan va alla åker!
Efter Öjaby körde jag till sjukhuset och hämtade min gamla farmor, ingen fara på taket där inte. Det är mycket krut i den demaen, det vill jag lova!!
Ikväll blir det lite hockey/fotboll hos Freddy Fånge, om jag nu får tummen ur röven och åker dit. Måste äta först bara, annar är jag nog grinig, det vill de inte vara med om i onödan! Så klara bud därifrån, ät innan du kommer lujävel. Kan de bli mer solklart?
Så är det med att, vi säger hej och tack och såsmåningom God Natt..
Paaaaaaa återseende// Empo

Monolog

Idag har vi haft möte, wow tänker ni! Men gör för all del inte det, ett möte som bara innehöll vardagsprat och annat små gott! Så det är inte mycket att nämna där!
Alla skulle vara som Mange, det säger jag bara!!
Under mötet idag hade alla något att säga, det fördes en mindre diskussion under vissa tillfällen, det kan kallas för en monolog. Det var ett nytt ord i en dels ordförråd. 

Igår spelade vi match. 0-0 till FC Växjö kan man säga, vi bjöd inte upp särskilt mkt. Men sån är fotbollen, det händer och det kommer hända igen. Men vi kommer stå starka när serien börjar, det är ett som är säkert!
Vi är soldatar som Kolaj hade sagt ;)

Träningen idag bestod av återhämtning, mycket passningar och spel för en del! Avslutade med en liten löpning, Robban drog i täten. Han ville väl göra av med lite energi, så han kan sova på jobbet i natt!

KORTISAR:
Välklädd som attan idag, har varit på sjukan.
TAIF förlorade idag, inte bra alls!
Pontus var nyklippt!
Hur gammal är Lasse Kronér?
Det är trav på tv, det sägs att banan idag är väldigt osnabb!
Österdam satte nya rekord på sina fystester idag. Jipppii!!!!

Paaaaaaa återseende// Empo

!

Aj aj.

Matvrak och Dominant!

 Vem är matvraket?

Tanken var att det skulle legat med en film på en dominant här idag!
Tyvärr funkade det inte att lägga in den, men det ska jag fixa på nåt vis i veckan!
Filmen innehåller en helt magisk fotbollsspelare, ingen mindre än Festim Paso. Han fick förfrågan om att spela match med Madesjö idag och självklart tog han chansen. Jag, Erik och Danne H åkte dit för att kolla in honom. Och som han gjorde de! Mål direkt från hörna, eller det tog en Lindåsspelare i mål, men en oerhört stark prestation i alla fall!
Han gjorde allt i från att hämta snus till att sätta stopp för motståndarnas anfall! Som sagt, en oerhörd prestation!!
Mer info kommer komma när filmen är på plats, så Festim kan pusta ut ett par dagar till.

En annan match som jag har beskådat i dag var en på förhand het match, men som senare skulle visa sig vara ett riktigt sömnpiller! Eller den innehöll mycket mål men spelet hade mer att önska. Matchen jag pratar om är självklart den mellan Öster-IFK Kalmar. Öster vann matchen med 4-0! Siffrorna speglar inte matchen precis. Glädjande var att jag fick se en utav min favoritspelare, Ann Arvidsson!! En annan glädjande sak var att se Elin Medin idag, hon var riktigt pigg.
Men som sagt matchen hade mer att önska! Mannen på bilden blev så hungrig så vi gick innan slutsignalen!! ;)

Nu är det BINGOLOTTO!!!
Paaaaaa återseende// Empo

Ett kärt återseende

Idag var det match igen, eller igen och igen vet jag ju inte. Har fått ställa in de 2 senaste. Men hur som haver idag var det i alla fall dags. Match mot IFK Karlshamn! Ett lag som vår tränare Gits har haft ansvaret för tidigare år.
Vi börjar matchen relativt lugnt och med ett stort bollinnehav. 67-33 % skulle jag tro! ;)
Vi tar oxå ledningen i första halvlek, ett inlägg eller var det skott på mål? Ja den frågan kan vi ställa oss utan att egentligen få något svar. Mannen med svaret och vars vänsterfot som skickade iväg denna projektil var så klart Gezim Dalipi, som förövrigt var en av våra bästa spelare idag.
1-0 till oss, ett resultat som stod sig halvleken ut. Vi för matchen som vi behagar och flyttar boll bra. Vi skapar några chanser och på det stora hela är det en bra första halvlek.
2-0 kom rätt så tidigt i andra genom Tommy P, ett avslut med högerfoten och utom räckhåll för målvakten.
Efter 2-0 hände någonting, vi blir lite bekväma och tappar vårat rull något. De får möjligheten att reducera och såsmånigom även kvittera. Men vi tar oss i kragen som det så vackert heter, gör 3-2 via ett superanfall signerat Robban och Kolaj där den förstnämnde agerade målskytt. Ett avgörande trodde många men Karlshamn ville annat. De lyckas trycka in 3-3 och det blir slutresultatet i denna match. Karlshamnsborna verkade nöjda men vi hade mer att önska egentligen. Men det är fotboll vi sysslar med och så här blir det ibland. Sett till matchen så ska vi vinna med ett par bollar. Men det gör vi inte idag, men på det stora hela en väl genomförd match.
Efter matchen åkte jag hem till mitt bildsköna Lessebo, kollade läget lite och då var det verkligen lite. Satte mig i nästa bil och styrde den mot Eboda. Match mellan Emmaboda-Alstermo, ett intressant möte för en fotbollsidiot.
Kan sammanfatta det kort, slutresultatet vet jag inte men Alstermo ledde med 3-0 där Peter Ivarsson hade en stor huvudroll. Riktgit bra var han idag, honom får vi ha koll på i serien det är en sak som är säker.
2 mål och en fixad straff som han lämnade över, han skapade ännu mer chanser men så långt blogginlägg tänker jag inte skriva!! ;)
Det kära äterseendet stod Eve för idag, han var tillbaka i Ebodas start11,FANTASTISKT! Och bra var han också!!!
NU ska jag ner för att kolla på tredje matchen idag. Lindås/Långasjö mot Madesjö!! Hoppas att Östen levererar idag!
Middagen uteblev för Östen idag, där vet jag att han hade levererat i alla fall!! Haha.
Ha det bra, förresten PLAYTONES tar hem festivalen ikväll!!!!!!
Paaaaaaaa återseende// Empo

Hej å hå!

Idag var näst sista dagen på praktiken, det känns måste jag säga! Det som känns är en viss form av vemod. Det är roligt och ha praktik, det man får av eleverna är svårt att hitta i något annat sammanhang.

Idag tränade jag inte, har vilat min fot. I morgon ska jag på att igen. Har kört lite styrkegymnastik idag samt lite rehab övningar för just foten.

KORTISAR:
Adnan tar vara på livets goda stunder.
Hur går det för Festim, är han riktigt frisk än?
Vad är det för likhet med en 6-åring och en Taifspelare? Hörde den härom dagen, katastrof!! ;)
Kör Österdam för mycket stryka iår? Och vem vinner kampen i helgen? ÖIF-IFK Kalmar? Söndag vet vi svaret.
Imon ska Philip vara tillbaka i träning!
Har riktigt stora grejer på gång!!!

Nu sängen.
Paaaaaaaa återseende// Empo

CL idag igen

Somliga tittar på CL, andra inte! En som inte gjorde detta ikväll var vår kära sportchef Patrik "sotarn" Berg. Han ringde och beklagade om just detta tidigare ikväll. Han berättade också att han inte hade mer än 3 kanaler hemma, ngt som Festim "bloggarn host" Paso skulle hjälpa honom med. Men som så mycket annat eller i alla fall bloggen så tar det tid. Festim är en oerhört upptagen man, detta får vi i hans omgivning acceptera!!!!
I detta nu är Milan ute ur CL, tråkigt för Zlatan.
Ikväll har man fått sig en uppfriskning i området mode, ingen mindre än klädikonen Daniel Håkansson har berättat allt ifrån hur jeansjackor ska se ut. Till hur flashigt det skulle vara om hela garderoben bestod utav "chilijeans"!!!
Man slutar aldrig att förvånas över dennna man, eller förresten en sak. IDAG VANN HAN INTE PÅ NÅGON LAPP????
Nehe nu blir det säng bums, foten börjar bli bättre igen.
Paaaaaa återseende// Empo

CL

Nu kör vi!!!!!!
BARCA-ARSENAL! Vilken kväll!

Kaffekaka utan kaka. Jag, Tompa, Sanna och Nicklas. Vilket A-lag, vi hade stått oss bra mot vilket lag som helst idag!!

Paaaaaa återseende// Empo

Knäpp

Idag har vi haft fotbollstunering för eleverna i skolan. Ett lyckat projekt, kul att få göra nånting sånt på sin praktik.
Det är bra att man öppnar upp dörrar för mer idrott i skolan, sen behöver det ju inte bara fotboll som främjas.
Idrotten och hälsan blir mindre och sämre i samhället, de barn som inte är aktiva på fritiden i någon form kommer allt mer efter.
Därför blev jag väldigt glad när jag fick förfrågan om att genomföra en miniturnering.
Mer idrott till barnen och folket!!!

Träningen idag bestod av passningskvadrat och 5 mot 3, efter det var det spel. Det är här rubriken kommer att spela in. Det sa knäpp i foten igen, den har känts bra nu i 4, 5 dagar. Och så idag klev jag snett igen, det känns så hopplöst. Men det är bara att fortsätta med de övningarna jag har, det blir bra. Så är det ju med allt, sen är det många och olika vägar dit. Men bra blir det i alla fall, åtminstone om man vill det.

Nu är det hockey på tvn så jag väljer att stänga ner datorn och säga....
Paaaaaaa återseende// Empo 


Utveckling

Tackar de damlag som lämnade kvar en fotboll vid min chaufförs bil idag. De bidrar till min forsatta fotbollsutveckling, känns mycket bra. För jag tog ju med den hem ;). Men sen vet jag hur det kan vara i vissa föreningar runt den ekonomiska frågan, så om nåt damlag i emmaboda trakten känner sig träffade så får ni gärna höra av er! (Har mina aningar om vilket lag det var)

Lugn söndag. Nu sitter man här med Danne och inväntar Kaggen, som för övrigt skötte maskineriet i dagens DERBYMATCH! Skruv vann matchen med 4-1. Motståndare var Kosta för er som inte vet.
Matchen spelades i Eboda, lagen hade en halvlek var kan man säga. Skruv förvaltade sina chanser bäst kan man säga.

Strax börjar Wallander.
Imon träning, skööönt!

Paaaaaaaa återseende// Empo

Låtar till passande personer!

Ska här lista lite olika låtar, en till varje person i truppen. Aviskten är att ni läsare ska förstå deras personligheter lite bättre och lite närmare. Håll tillgodo!

#1 Robert Håkansson: http://www.youtube.com/watch?v=AV9FgNVwFRs

#2 Daniel Häll: http://www.youtube.com/watch?v=vwCECi59Ki4

#3 Rasmus Johansson: http://www.youtube.com/watch?v=H-MlOHMWPVE

#4 Mikael Westling: http://www.youtube.com/watch?v=26rDQwkRSIc

#5 Simon Jalonen: http://www.youtube.com/watch?v=x31ZWU0-DV0

#6 Pontus Gitselov: http://www.youtube.com/watch?v=l2A9r6iZWso

#8 Kalle Franzen: http://www.youtube.com/watch?v=qKyv8ODTphw

#9 Adnan Hadzic: http://www.youtube.com/watch?v=X4vlXYrTQLs

#10 Robert Björklund: http://www.youtube.com/watch?v=5aV233wxQoA

#11 Emil Andersson: http://www.youtube.com/watch?v=LbLWs014xZM

#12 Philip Rosqvist: http://www.youtube.com/watch?v=EPYmcTPI7-I

#13 Rasmus Arvidsson: http://www.youtube.com/watch?v=MdVEUNM94cs

#14 Magnus Hansson: http://www.youtube.com/watch?v=gatFN7ntpgM

#16 David Evaldsson: http://www.youtube.com/watch?v=nzhzCF77GDo

#17 Sebastian Nordström: http://www.youtube.com/watch?v=jXXzdNGGXO8

#19 Gezim Dalipi: http://www.youtube.com/watch?v=KwwQTfHV1Do

#20 Jonas Emilsson: http://www.youtube.com/watch?v=19SbkXCWfuw

#21 Martin Kolaj: http://www.youtube.com/watch?v=Ajn_PPss6Qo

#22 Andreas Gustavsson: http://www.youtube.com/watch?v=XjQA4CQhrMY

#23 Patrik Ingholt: http://www.youtube.com/watch?v=bq1PDWwkSqA

#24 Jakob Johansson: http://www.youtube.com/watch?v=ibwS0S89A00

#25 Tommy Petersson: http://www.youtube.com/watch?v=ZQgr0aWeFmI

#26 Vladan Vidovic: http://www.youtube.com/watch?v=v7Ssly67Qf8

#27 Pontus Nilsson: http://www.youtube.com/watch?v=peE_7ulv8Cc

Där här ni att gott folk, för diverse förklaringar får ni höra av er: 0761400866.

Paaaaaaa återseende// Empo


Skrönor

Det viskades och tisslades i omklädningsrummet idag, en och en annan skröna fick vi höra.
I och med de är jag så stum och stel i fingrar. Skrönberättarna slog mig med häpnad idag.
Skrivkramp har infunnit sig på Smedgatan 13.
Idag blir det inget intressant. Jag säger bara, ni skulle varit med och hört allt i omklädningsrummet idag.

Lessebo förlorade innebandyn idag, nu är div 3 nära!!

Imon blir det kanske Öster-Mjällby.
Nu går jag å lägger mig!

Paaaaaaa återseende// Empo

Huvudbry

Huvudbry? Inte jag, men många andra. Kolla på de här klippen och glöm tid och rum som det så vackert heter! =) Kolla och NJUT!!!

Klipp 1: Stefan och Krister.
http://www.youtube.com/watch?v=hb1PXiKPs3c&playnext=1&list=PLC6FDB3FF464EA249

Klipp 2: HÅKAN!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=l4dfB8mJtJw

Klipp 3: Talang!
http://www.youtube.com/watch?v=0DnsSbreczw

Där har ni lite smått och gott!

KORTISAR:

Bra träning i Sporthallen.
Pontus har ett nyt smeknamn på gång, nåt med super!!
Våran bomb har kommit. Micke från Makedonien.
Tingsryd får kvala sig kvar i allsvenskan!
Damerna tog silver i lag idag! =)
Vem blir lokalfotbollens profil??

Kväll!!
Paaaa återseende// Empo


Onsdag

Lugn dag, praktik och sen är det över. Man kan säga att det redan är torsdag. För ikväll ska jag inte göra någonting, invänta kvällen så att jag kan gå och lägga mig. Följa lite liverapportering från Örebro, för att se om TAIF klarar sig kvar i Allsvenskan. Hoppas hoppas.

Dagen har varit bra, lägg märke till att det nästa alltid är så. Vilket underbart liv man har egentligen. I alla fall av texten att döma. ;) Men så är det faktiskt.
Jag sitter här och lyssnar på MUSIK, och det vet ju alla vad det innebär. Drömmer mig bort och tänker på sommaren, värme sol och bad. De orden får mig och tänka på en Sven-Ingvars låt, så väljer nog att slå på den, luta mig tillbaka och ta de väldigt piano.

Tror faktiskt jag nöjer mig med det. Funderar på att åka upp och våldgästa Fånge i några minuter, men som sagt musiken är ljuvlig och lugnet kan vara skönt att infinna sig i ibland!

Så jag bjuder på en välklädd sommarbild och säger....

Paaaaaa återseende// Empo

Nytt smeknamn?

Idag frågar Kolaj mig hur f*n man kan komma på något att skriva om varje dag? Ja det är ju frågan egentligen! Men så är det, det är väl lite form av ordbajseri som det heter inom skolans väggar.
Idag tänker jag dock inte ordbajsa speciellt mycket, tiden finns inte ikväll så jag kommer fatta mig väldit kort.

Det jag tänker nämna idag handlar om 2 nya förmågor som får visa upp sig med oss i a-truppen denna vecka!
Kalle (Nicklas?) Winsth och Egil Andersson. Egil var med oss vid ett par tillfällen redan förra säsongen, så hans förmoger visste vi redan om lite. Väldigt goda ska sägas. Men jag väljer att rikta ord och bild mot Kalle, eller ska jag säga Nicklas? Det var de namn Gits sa till honom hela träning, klokt gjort ändå, då slapp vi ju hålla rade på 2 Kalle, vi har ju våran alla Kalle F i truppen med ;)

Kalle W, född 1996, bara det är ju underbart, fåglarna berättade att pojkalun var lite nervig innan, men när träningen väl brakade igång kunde man inte se det minste tecken utav detta. En fantastisk fotbollsspelare som skall bli kul att följa. 
De ska va med oss denna vecka, något som behövs då det råder sjukstuga i laget....

Balo vill ha ett nytt smeknamn igen, hans nuvarande liknar en i någon barnfilm??

Nu måste jag ner till tåget 20:06 kommer chefen.

Paaaa återseende// Empo 


RSS 2.0