En träningsfri onsdag!

Det är onsdag och vi är träningsfria! Skönt för kroppen, det är helt perfekt att få en dag precis mitt i veckan (är det verkligen mitt i?) att ha lite fritt.
Men idag har jag faktiskt rört på mig lite iaf. Stött kula med "barnen", vissa tål ju inte att höra ordet barn, de är ju vuxna vid 13-15 års ålder(a just det). Förutom detta min morgongymnastik, så det känns rätt bra i kroppen idag måste jag säga!

Jag har fått lära mig ett nytt ord idag, eller snarare en förkortning, HB. Vad är det? Jo det finns ju redan många benämningar med bokstäverna HB, exempelvis högerback och hembränt. Denna förkortning skulle visa sig vara något helt annat. Om man tar bokstaven H skulle den stå för ordet Hot på engelska, B:et står för boy och vi fick sammanslagningen HotBoy. Nu ska jag ju inte avslöja i vilket sammanhang denna förkortning har förekommit, så jag väljer att lämna ämnet men hoppas att ni har tagit det till er och börjar använda det flitigt i er vardag!!! ;)

Senare blir det att spana på Lessebos träning, tror faktiskt att jag ska röra på mig lite samtidigt.

Glädjande ting:
*Robban rörde på sig igår, dvs han var ute å sprang en sväng. Hoppas han kan medverka nästa helg!
*De visar sammandrag utav friidrotts-VM varje kväll. Undra vem som var på omslaget idag?
*Tompa klarar sig bra nu när jag har flyttat! Och jag med för den delen! Jag är ju hemma en del och vi pratar ju minst 7 ggr i telefon varje dag;)

En sak jag undrar över är:
När ska Internetsidan Barometern uppdatera David Wingbergs ålder egentligen?
Så länge jag har varit en besökare på deras hemsida så har herr Winberg alltid varit 34 år. Jag har då iaf blivit äldre! Hur är det med Winberg egentligen?'

De var väl de jag ville ha sagt!!Paaaaaaa återseende// Empo


Tisdag!

En helt vanlig tisdag har gett sig till känna, eller vad är vanlig egentligen? Det är väl en sån dag när allt flyter på och inget avvikande händer? Tråkigt/trygghet/tvång/nöjd? Tja,det får man ju helt och hållet välja själv. Jag väljer att vara rätt så nöjd iaf! Hur ni andra känner er tisdag kan inte jag svara på, hoppas att det är åt det positiva hållet iaf!!! =)

Idag har jag jobbat! Idrott stod på schemat, det bästa ämnet man kan vikariera i, helt klart!  Friidrott är det de sysslar med just nu! Kulstötning och längdhopp är de grenar som genomförts idag. Blandade resultat, man kan konstatera att skillnaden mellan de barn som idrottar på fritiden och dem som inte gör det blir allt större.
Det är väl en del utav socialiseringen, de barn som inte idrottar hittar någon aktivitet i hemmiljön, tex dator/tv-spel. Det fodrar inga störra utsvävningar rent kroppsligt, så ju mer de sitter framför sin "aktivitet" desto mindre rörelse (logiskt va?).

Träning strax, Philip kommer och hämtar mig om en stund! Idag blir det lite hårdare träning skulle jag tippa. Skönt att bränna lite fett, som Gits skulle sagt!
Våra träningar har varit ruskigt bra nu på sista tiden, det märks ju även i tabellen. Visserligen hade matchen nu senast mer att önska, men tryggheten som vi har skapat genom mycket träning och nötande växer allt mer. SKÖNT!!!

Nehe, nu kan jag inte sitta här mer, då blir man ju som de ungdomar med "fel" aktivitet!
Fel ska man väl inte säga, det är bra att det finns saker och göra. Hellre det än att göra skit på byn! Och nåt vettigt kommer det väl ur varje aktivitet??

Riktigt bra uppdatering nu de senaste dagarna!!! Hoppas att det är glädjande gott folk.Paaaaaa återseende// Empo


En bock

För de betalda räkningar jag alldeles nyssens skickade in! Det är ju tur man klarar av att betala dem!!!;)
På tal om pengar och sådana trevligheter/otrevligheter, (finns det nåt som heter så) ett arbete genererar pengar vilket då ger en chans till att betala räkningar. Det är ju tur!
Tur är väl inte mitt ledord just nu, för det här med arbete är ju aningen vagt för herr Empo.

I fredags satt jag uppe på skolan Bikupan (min arbetsplats) gjorde mitt schema som skulle ha under denna termin. Vad jag inte riktigt var medveten om då var ett samtal som skulle smyga sig in under fredagens eftermiddag.

Nämligen ett samtal från ingen mindre än skolchefen i Lessebo kommun (denna ståtliga man), de är rädda för sin ekonomi och vet inte om de kan lägga några resurser på stödassistent(er) än. De elever som finns inom ramen för att vara i behov utav ett sådant stöd måste iaf få 2 veckor att "bevisa" om det verkligen skall ha det eller ej.
Sund tanke? Tja kanske, men flertalet av dessa elever har redan visat ett avvikande beteende kring sin skolgång under de inledande dagarna av skolan, eller ska jag säga timmarna!

Men jag kan i viss mån hålla med fullständigt, man ska ge alla människor en chans. Men sen försöker jag vara realist, vad ska bli annorlunda denna vecka? Tja vi får väl se. Sen är det klart att jag blir pesemistisk, men det är ju bara för att det handlar om mig och "mitt" jobb. Men jag hoppas att det både löser sig för mig och eleverna.(snart) Dels för att jag skall kunna betala mina räkningar och dels för att de ska kunna göra det i framtiden!!
Man vill ju inte ta till guldreserven vid 21 års ålder, den ligger ju och fylls på så att jag skall kunna njuta när jag blir gammal ;)

Somnade ganska skönt igår, lugnet infinner sig varenda sekund ute i min lilla stuga, (iaf när jag är själv) lugnet och njutelsen är något som vi människor har relativt svårt att hitta, åtminstone stora delar utav befolkningen. Jag har inget svar på frågan, men jag har sätt som åtminstone hjälper mig och det är ju skönt det i alla fall.

Idag är det återhämtningsträning, innan dess blir det nog att träna lite själv. Smeka trasan lite, vi är ganska goda vänner nu för tiden. Det är storGits förtjänst! 

Annars blir det väl att sitta och vänta på att telfenonen skall ringa, man hoppas ju ändå, man ser ju behovet, det talas om behovet, men allt handlar om pengar. Så ÄR det ju, det vet vi alla! 

En sista sak: Framtiden är möjligheterns land och nuet är vägen dit! Tänk på det!!!

Paaaaaa återseende// Empo
 

Påtryckningar!!

Från allmänheten, de "klagar" å vill att jag ska uppdatera bloggen lite oftare! Ska försöka ta mig i kragen och göra detta! :) Jag har flyttat, bor ute i skogen nu, lugnt och fridfullt men långt ifrån bredband och andra tekniska hjälpmedel! Jag har knappt nån täckning på min telefon, så det tar lite tid med både inlägg och uppdatering! Men man ska väl inte skylla på nåt ;) Det sämsta med telefonen är att texten flyter samman när man sedan väljer att "publicera" texten! Ni får ha överseende med detta! Vad har då hänt? Tja, vi har spelat match mot Alstermo idag, seger med 1-0! Det var inte vackert, men det var iaf en seger! Jag sa till en Alstermo-spelare att de spelade fruktansvärt tråkigt, spelaren svarar då: då har vi lyckats! Snacka om fotbolls-utveckling? Eller, knappast! Fast det var väl inte riktigt hela sanningen egentligt, faktum med är att Alstermo spelade rätt ok i första, blad de bättre jag har mött dem! Men i andra var det de "gamla" Alstermo vi såg! ( då kom även mitt påstående till spelaren) BOLT tjuvstartade sig ur VM-finalen på 100 m för herrer! Grovt dessutom! Är han dopad? Ville han inte ta seger-testen? Eller vad vet jag, känns som om de testas rätt ofta! Men det var det första som dök upp i min skalle! Han som vanligtvis är synonym med lugnet själv, han startade som en nykomling i dessa sammanhang, nervöst och chansartat! Men men, alla är vi människor och kan prestera mindre bra ibland? Även Bolt!? Så var iaf idag! Markku Ahonen har stängt ner sin blogg! Vad hände där? Trist som attan! Det är en sida jag besöker varje gång jag "kopplar" upp mig! Han är en gammal man säger han, men va fan, så gammal är du inte!!!!! Winberg twittrar, hinner inte kolla nån fotboll! Sammandrag utav VM!!! Paaaaaaaa återseende// Empo

Slutresultat 3-1

Vi som var i Linneryd fick bevittna en rätt så tråkig match! Eller det var ju mycket mål och många kort! Men det var inget vidare underhållningsvärde för det! Allt var som vanligt! Henrik Svensson var stark i FK ÄL/L, även Tobbe-stenhård lös starkt! I Emmaboda höll sig de unga framme, Filip V och Lucas Q hoppar in och gör det fullt godkänt! Eve slet precis som han brukar, Linus Henriksson levererade i sin första EIS-match för året! Winberg har börjat med twitter, de gäller atr vara om sig och kring sig överallt ;) Den gamle Ahonen gillade mitt senaste inlägg! Paaaaaaa återseende// Empo

Snyggaste morsan på Tallhöjden!

I söndags sågs vi och nu är vi på samma match?!! Hur kan detta komma sig? Fotbollen för oss samman? Nu kollar man på Älmeboda/Linneryd mot Emmaboda! 2-1 i paus! Henriksson målade för eboda! För Älmeboda har Erik Karlsson och Emil Carlsson målat! Vi tar det så! Paaaaaaa återseende// Empo

Snyggt derby!!!

Super-derbyt mellan IFK Kalmar och Öster slutade 2-2!
En match som hade allt, eller?
Vi börjar från början, eller rättare sagt, jag börjar från början!!
Efter bara några minuter spelar Svenne ett kort hemspel till sin målvakt, Madde Wakt (passande namn) rusar ut för att mota bort bollen, IFK Kalmars super-stjärna Mamy stormar fram som en ångvält, slänger sig efter bollen och träffar olyckligt Madde Wakt! Domaren låter Mamy syna det RÖDA, hoppsan tänkte vi på läktarn.
"Vi" Öster-fans var väl mer än nöjda, Kalmars bästa spelare var av banan. ( Hur säger Håkan Lönngren banan?)

En anstormning från Öster var nu väntat, men vad händer? Jo, IFK tar tag i taktpinnen, mycket tack vare deras mittfältare Lina Bertilsson. En spelare med stort register, känslig fot och bra driv i steget.
Ganska rättvist tar IFK ledningen med 1-0, just genom Lina B. 1-0 står sig halvleken ut. 

Andra då, Öster hittar en del bra ytor utan att bli så där jätte farliga. Kalmar i sin tur sticker upp då och då, de har mycket boll förlagd på deras vänster sida, där inbytte Elsa Karlsson gör ett bra jobb. Bakom henne springer Inte Koster, en intressenat spelare. 
Ingen jättehalvlek precis, i 70:e minuten säger Dave (kapten) Evaldsson till mig: Empo, det här va en seg match. Han visste inte vad som komma skall.

Pang sa det, 71:a minuten stänker Sara Wiman in 1-1 bakom en chanslös Lovisa Johansson. Aha det var väl slutresultatet tänkte man. 
Så tänkte inte brudarna, i den 81:a minuten slår Linnea Johansson in 2-1 för hemmalget, glädjen hade inga gränser. Kalmarpubliken viskade till varandra: det var spiken i kistan. Och det borde det kanske också ha varit. Men Öster ville annat, i den 88:e minuten kvitterar Öster genom Ida Rohman, detta efter ett fint förarbete utav Cammila Ronström. Ska tillägga att Elin Medin låg bakom Östers båda mål.

2-2 blev slutresultatet. Sett till hela matchen är det väl kanske rättvist, Öster ska vara glada att Kalmar inte hade fullt "manskap" på banan, då hade det blivit tufft.
Oavgjort resultat i matchen alltså, hur gick det då med snyggast-matchen?
Jag satt och funderade över detta ett slag, alla människor är ju unika på sitt egna vis, det som tilltalar den ena kanske inte tilltalar den andra? Detta måste ju också betyda ett oavgjort resultat? Jajamen som Robert Gustavsson sjunger.
Men den som tilltalar mig mest är ju självklart Östers lagkapten!!! Ojojoj!!!

Bra spelare i lagen:

IFK, Lina B, Amanda F, Inte K, Elsa K(en halvlek)

Öster, Elin M, Sanna S, Ellen F, Sofie Dahlberg.

Dave
, tog 2 lotter och vann 7 kilo Godis, det behöver han!!!

Hade förväntat mig en "blogghylla", Markku Ahonen, Lisa Petersson och mig själv Empoo! Icke, Markku uteblev, sjukdom stoppade honom för att se dagens drabbning. Petersson var på plats, men med tanke på att hela trion inte var fulltaglig så gick det inte att infria dessa förväntningar. Det kommer kanske!! 

Nu ska jag raka mig! 

Paaaaa återseende// Empo

 

Fredag

Idag var det dags, sista dagen i våffelstugan. Nu kan man återgå till det normala, alltså lukta rätt så gott och slippa våffeloset. Visst en del kanske föredrar det framför min vanliga lukt, men jag är nöjd över att snart vara återställd.

Mer under fredagen:
Träning, en blöt sådan. Rätt bra träning, bra fart på spelet. Det blir ju nästan lite fel nu på träningen, i och med att vi rullar så mycket boll under matcher och alla träningar, så de laget som får börja med boll har den tills det antingen har blivit mål(då det andra lagets boll) eller om "matchtiden" tar slut!!!! Hängde ni med? Jag fattar i alla fall vad jag menar!!
Imon är det derby!!!
Blåstället på, rase till Kalmar med den riktiga kaptenen. Han ska koll urvalet lite, har man ett sådant utseende som honom är det väl bara å välja??
Hoppas på en riktigt fajt!! 
Hoppas även att Svenne nickar in ett par bollar, samt att Mamy lirar precis som vanligt!! Alltså fantastiskt.
Ska bli gott och avnjuta en kopp varmt kaffe på Gröndal. Lite efter 14 dyker man upp. 

Nu ropar de om käk här nere, satan, jag som hade tänkt mig ett långt inlägg, detta tog 3:47.

Paaaaaa återseende// Empo

Seger!

En underbar seger, vi var verkligen inte lika bra idag som mot Rydaholm senast. Men så här efteråt gör det inte jätte mycket, inte ur den synpunkten att vi vinner matchen och befäster vår position i tabellen. Men på lite längre sikt, för vår utveckling som lag och individ har man väl mer att önska.

Jag själv kom inte upp i någon standard precis, en stund i andra kanske. Och jag var väl inte själv om att ha en "mindre" lyckad dag!
Men detta till trots så vinner vi mot ett kämpande BK. De är ganska så uddlösa i det dem gör, men de kämpade, iaf tills det andra målet föll.

Vi har våra ljusglimtar, Robban sätter bollarna på samma vis som han gjorde "förr" (vi börjar bli gamla Robby) Flamman satte en balja, kanske var tur det, 70 skott minst???

Vi gnetar på, släpper boll och försöker. Idag räckte det till en seger, men som sagt, för framtiden och mot bättre lag måste vi växla i våra "Hondor".

Gez är tillbaka, VB igen? Hoppas ;) Fan vilken biff han hade blivit under "semestern" ojoj, ska det utmynna i en helt ny dimension i hans spel?? Vi får se!!!!

Nu sitter man med 7 rätt på Europatipset, vinner Barca? Det får vi oxå se!!!

Paaaaaa återseende// Empo

45-50

Siffrorna i rubriken beskriver antal besökare idag, mycket mycket bra. Tack alla som kommit så här långt=)

Träning idag, som alla andra träningar denna vecka var även denna helt kanon. Vi har en riktigt go känsla i laget.

Lessebo spelade nu ikväll, seger med 3-1. Det ödmjuka laget ångar verkligen på. 

Imon:

Våfflor
Kanske en liten runda till Karlskrona
Förmodligen ser man nån lite match! 
Sova tidigt, match söndag! 

Paaaaaa återseende// Empo 

Trött!

Mycket att göra i våffelstugan, det gör att energin till annat eller i alla fall bloggandet brister!

Träningen idag var riktigt bra, vi har en grym känsla i truppen nu.
B-laget spelade mot KAIK idag,  förlust med 4-1. Minigits målade, Rasse Johansson lirade bra, härligt att höra. Snart är han med och tampas om en plats i 11:an?
Kul att han håller!! =)

Rutan på bilj*vlen trillade ner i dörren, bra köp man har gjort. Ny elhiss kostade "bara" 4000. Härligt härligt härligt!!!!!

Men man lever väl och njuter trots detta?? HUUUUUU JA!!!!!

Paaaaaaa återseende// Empo


Lättare å blogga vid vinst?

Självklart är svaret, men ganska så tungt i alla fall idag, trött som attan!
Leva och njuta och vinna mot Rydaholm, det är gjort, nu kan vi njuta och leva vidare och se framemot matchen mot Växjö BK (vaknat till, 2 raka i höst)

Vad har en lördagskväll som denna att erbjuda då?
Karl-Oskardagarna snurrar på, det får de göra även utan mig. Känns inte som att det är något för mig. Har varit chaufför in i stället, lugna grabbar (nu iaf).

Nu sitter man och kollar på sommar-krysset, det är inget vidare det heller.
Jag tror jag lutar mig tillbaka, lever och njuter och har vunnit mot Rydaholm.

Imon är det dags för nya våfflor, undra om Tobbe kommer på besök'? Han har snackat en hel del om dessa våfflor ;)
Hoppas på mycket folk, gärna positiva och glada (synonym? hmm) aja, bara det kopmmer folk i alla fall!

Vi tar det så..

Paaaaa återseende// Empo


Spela eller skjut!!

Imon bär det av mot Kungshall, seger som gäller!!! Det finns inget mer att tillägga om detta!

Bra våffeldag, riktigt mycket folk och härliga frasiga våfflor har gräddats. "Finbesök", 2 "äldre" herrar hittade hit, UNTEBART!!

I skrivande stund så får jag reda på att Lessebo förlorade borta mot Hovshaga med 2-1. De klagades en del kring Hovshags första mål. Använt handen för att ta med sig bollen, usch å fy och få sånt emot sig!=(

Så mycket mer ska vi inte ta upp denna fredagen, det är bara hoppas att alla har tagit vara på den väl, för den kommer ju som sagt var aldrig igen.
Tid är något som vi människor alltid försöker fånga även fast det inte går, lev och njut och vinn mot Rydaholm.
Vi säääää såååååå.

Paaaaaaaa återseende// Empo


Kålle, Bäckis o Jaag!

Vilket team, Ubbe och jag och delvis Bäckis, där har ni trion som har försett kunderna med härliga och frasig våfflor idag! All heder åt dessa grabbar, de ställer upp och gör det med den äran! =)

Idag har vi haft alltifrån tyskar till hovetbor, alla dess slag är välkomna!

Träningen med min vad har gått framåt, imon är det vanlig träning som gäller!
Det viskas om riktigt bra träningar i veckan, det bådar gott inför helgen! Kungshall skall erövras!!!

Nybro vikings gick på is idag, en bra bit över de hundra hade tagit sig till Victoria-hallen
Inte fullt lika många såg Madesjö-Emmaboda, men vi som var där gladdes med de båda lagen. Riktgit bra spel stundtals! 
2-2 slutade matchen. Östensson var tillbaka i andra halvleken,(madesjöÖsten som blev placerad på mitten i Winbergs "vår11" spelade på topp och orsakde en hel del faligheter. Hade han hållit ögonen öppna på en hörna så hade han gjort mål, han nickade bollen aning för hårt. (Martin blundar alltid när han nickar!) 
Framåt i E-boda var alla pigga, det såg bitvis riktigt bra ut!

Nu blir det sängen, så man orkar grädda lite imon också.

Undra om höjdskräcken är på topp på lördag, det är frågan? (väldigt internt, bara ett fåtal som förstår)

Paaaaa återseende// Empo

Våfflor!!

 Ungefär så här har det sett ut hela dagen, våfflor/kaffe/the och läsk i stora mängder har serverats!
En bra bit över 40 fördes in i statestiken idag, det får ses som ett godkänt resultat första dagen. Med tanke på att våran Jacob "björn" Johansson trodde att det skulle komma 13, så var det ett helt fantastiskt resultat! Men visst, vad vet Jacob ;)?

Trött är man nu, all Tysk/Eng/Svenska flyter runt i huvudet, lägg därtill några liter smet så förstår ni att det simmar rätt bra i hjärnkontoret. Tur det rör på sig nån gång!
Mina språkkunskaper kändes aningen bristfälliga idag, men allt efter det lider kommer jag nog prata flytande Engelska, Tyska och kanske tom Svenska!

Tompa och jag är ett bra team!!!! =)

Nu ska jag bege mig mot e-boda, grillning talas det om! Det är ju alltid välkommet.
På tal om välkommet, det är alla ni där ute också, inte till e-boda, men till våffelstugan, i morgon torsdag har jag öppet från kl 11 fram till lite efter 4.

Imon är det även träning, hoppas kunna röra på mig som vanligt då, Henke skulle mjuka upp mig lite, hoppas det hjälper?

(för den nyfikne, jag har inte ätit någon våffla än)

Så lyfta på er tunga röv så ses vi kanske....
Paaaaaaa återseende// Empo

Ahonen funderar...

Å det luktar bränt hela vägen hem till Lessebo. Ligger vinden på eller är det vindstilla, ska ut å känna efter!!
Vi lägger den gamla mannen åt sidan och pratar om nåt annat i stället. Hoppas förresten att vi ska se IFK Kalmar-Öster när det dras ihop till match??

Idag är det förberdelser som gäller, imon smäller det. Våfflor skall gräddas, som till den som känner sig manad och inte har lagt på sig allt för mycket i sommar är hjärtligt välkommen, då menar jag verkligen hjärtligt välkommen till "våffelstugan" i Lessebo. Vackert beläget i det bildsköna Intaget. Där kan man sitta och avnjuta en frasig våffla, kaffe, the och glass om så önskas! Jag hoppas på många besökare!!

Nu ska jag in till stan och handla lite! City gross står med öppna armar idag. Sen ska det bäras lite bord och bänkar, sen skall allt vara klart!!

Träning ikväll, eller rehab rättare sagt, nåt skit i vaden. Hoppas på spel till helgen, Dave skadade sig igår på träningen och Gus går med samma symtom som mig! Ajajaj, sjukstuga i Nybban!

Berg fixade biljett till Fotbollsgalan senare i höst! Det känns trevligt så här någon månad innan, hur ska det då kännas när kvällen är kommen? Ja det är frågan!!

Paaaaa återseende// Empo

RSS 2.0