Nybro Open

Sagt och gjort! Jag sa att vi skulle stå som slutsegrare och det gjorde vi med. Att det inte var Emmaboda som stod för finalmotståndet är en mindre parantes. (tycker iaf jag)

Vägen till finalen var en blandad historia där vi vann 3 gruppspels matcher och förlorade en.
Först ut var FC Växjö( föredetta Bergendalska) Här är det vi som för spelet men lyckas inte få hål på Christoffer fenomenal Ahl. Den föredetta lessebomålisen stod för en rad bra räddningar. Han tog bla en straff, detta var till trots inte de BÄSTA läget vi hade i matchen. Så är det. FC är över halvplan ett par ggr under matchen, de är oerhört effektiva och lyckas vid ett tillfälle stänka in en balja bakom Plura. 1-0 till FC och det resultatet står sig matchen ut.
Detta blev en väckarklocka för oss, efter FC matchen slår vi Emmaboda med 1-0 och vår första 3:a är ett faktum. Efter de tar vi oss an jättarna från Alstermo, matchen slutar 2-1 till vår favör. 6 p och ett bättre utgångsläge i gruppen. Sista gruppspelsmatchen skall spelas mot Smedby, en liten form av skräckmotståndare då vi har mötts i tidigare turneringar och har haft hårda kamper. Men här gör vi nog våran bästa gruppspelsmatch och lyckas vinna med hela 3-0. Go seger och mycket självförtroende i laget. 

Det innebar att vi avancerade till slutspel. En slutspelsgrupp bestående av 3 lag. Vi, Lammhult och Berga. Där de 2 främsta lagen avancerar till semi. Här inleder vi mot Berga, de har redan lirat mot Lammhult och spelat oavgjort, vilket i sin tur betyder att vi behöver enbart vinna en av de två slutspelsmatcherna. Åter till matchen, här märktes det faktiskt att Berga hade fått igång sina kroppar ngt bättre än vi efter det uppehåll som blivit under dagen. Vi förlorar med 2-0, jag gjorde 1, dock i fel bur men här skulle inte sista ordet vara sagt.
Jag har snackat om väckarklocka här ovan, nu var det dags för ytterligare en. Med kniven mot strupen möter vi Lammhult i sista matchen. En match som inte blir speciellt spännande, vi tar ledningen relativt tidigt och slutresultat skrivs såsmåningom till klara 5-0.
Vi är klara för semi, för motstådet står återigen FC Växjö. Skulle vi denna gång rå på de aggressiva från Växjö?
Ja i och med att vi vann turneringen så förstår ni ju att vi gjorde de. Dock inte enkelt, men seger blev det. Denna gång skrevs siffrorna till 2-1.Underbart... Vi är i final, motståndet för andra gången idag Berga. Härligt tänkte jag, chans till revansch. Denna gång är det nog vi som har bäst krut i kropparna, det är här sådana övningar som kompis på ryggen och på axlar kommer fram. Vi visar en oerhörd styrka och lyckas vinna finalen med 2-1. Och sista ordet var ju inte sagt, jag lyckas sätta segermålet. Och på så sätt fick jag sista ordet som vanligt ;)
Vår bästa match för dagen, rent taktiskt iaf. Vi spelar med ett oerhört lugn och fin rörelse.
Vi vinner för tredje året i rad och Berg slipper lämna ifrån sig segerchecken. Tror det var en lättnande suck som kom ur sportchefen när slutsignalen ljöd.

Skulle vilja höja ett finger förvåra nyförvärv som gör en fantastisk turnering allihopa. Kul å se! Även de "gamla" uvarna skötte sig. ;)
Sen ett sista finger, (vilket välj själv) för Adnan H, den lilla snorvalpen som går från klarhet till klarhet. Han spelade klokt och förståndigt under hela turneringen. Han visade upp en ny sida i sitt spel igår, som bollmottagare och därefter fördelare. Det var härligt och se, pojken väger ju inte mer än 55 kg(max) han stångades och höll undan spelare med basketkapacitet. Gott lillpojken, pris fick han även mottaga (stipendium). Det var nog en lycklig Adnan som gick och lade sig igår, mycket välförtjänt.

Det var väl det om Nybro Open. En par sista grejer kan jag väl klämma in, Patrik Berg har offrat liv och lem för att denna turnering skall bli av. Ett stort tack till Berg, utan honom hade vi aldrig kunnat vinna den för tredje gången. Bra jobbat Berg.
Sen ett stort tack till all publik som var och kollade, utan er skulle det inte vara samma sak å spela.

Paaaa återseende// Empo






Kommentarer
Postat av: Farbror N

Grattis och bra gjort min lille brorson.;-)

2011-01-11 @ 06:46:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0