Äntligen!!! En tidig julklapp.


Nu är den här, som vi alla väntat. Som en tidig julklapp.
Ett inlägg av Robert"10"Björklund. Som vi alla har väntat, den förste gästbloggar´n här i empoos hörna. Så håll tillgodo, framförallt NJUT!!!!!



Robbans hörna

Patrik Berg försökte sig på att kort presentera spelarna som kommer att spela i NIF 2011. Tänkte utveckla Bergs något mediokra beskrivning och försöka mig på att förklara truppen lite mer ingående.

 

Spelarna

#1. Robert Håkansson

  • Robert ”Robban” Håkansson, en ung och talangfull målvakt. En sådan sorts målvakt som likt en maskin tar emot skott såväl som i ansiktet som solarplexus utan att ens märka det själv. Robbans högstanivå är fruktansvärt hög.

#2. Daniel Häll

  • Ett av årets nyförvärv. En spelare vars vänsterdoja det ryktas om runt om i gärdsgårdsföreningarna. Häll åkte på en förkylning likt svininfluensa i början av sin sejour i NIF, men nu är han tillbaka på planen igen.

#3. Rasmus Johansson

  • Rasmus ”Razz” Johansson gjorde debut i A-laget redan för två år sedan. Hans skadebenägna knä har hindrat honom från att göra underverk nere i mittlåset. Han har dock jobbat rehab en längre tid, med såväl knäövningar som bukövningar så vi hoppas såklart att se honom på planen inom sinom tid.

#4. Mikael Westling

  • Micke Westling är en ung och mycket talangfull spelare, med ett antal div.2 matcher på sitt konto trots sin ringa ålder. Micke är mest känd för sina armbågar, något som ”Gits” fick känna på redan efter en vecka då Micke i princip armbågade tränarens käke ur led under en spelövning.

#5. Simon Jalonen

  • Jalle är mest känd för sitt agerande under en housekonsert i Köpenhamn, då han satt och sov på läktaren under i princip hela den sju timmar långa spelningen. Jalle extraknäcker som undersköterska och lyckas kombinera det med fotbollen på ett bra sätt. En av de spelarna som utvecklats absolut mest under sin tid i NIF.

#6. Petter Perhamn

  • Petter är den mest skadebenägna spelare jag någonsin spelat tillsammans med, och vi alla hoppas att han snart är tillbaka på planen och krigar. Petters spetsegenskap har en likhet med Lucky Lukes, han är snabbare än sin egen skugga. En f.d. landslagsaktuell spelare med oerhörda kvalitéer, hoppas han snart är ”back on track” (som jag brukar säga)

#8. Kalle Franzén

  • Kalle ”Kale” Franzén är för närvarande sjuk och vi alla hoppas att han är tillbaka och likt ”Sebastian Eriksson” levererar bollar på inre mittfältet. Kalles spetsegenskap ligger i lökarna, att han på Micke Andersson maner kastar upp bänkpresstången som om den saknade vikter. Trots sitt IFK Göteborg intresse så besitter Kalle en väldigt bra speluppfattning.

#9. Adnan Hadzic

  • Adnan är den yngsta spelaren i truppen. En fruktansvärt talangfull spelare som NIF nyligen signade treårskontrakt med. Har tydligen en väldigt bra relation till bloggkungen Emil, något som han tydligt dementerar i omklädningsrummet.

#10. Robert Björklund

  • Gillar att likt Zlatan tala om mig själv i tredjeperson så gör de:

Robban är den spelaren som varit längst i klubben i en följd. Har en papparoll i dagens NIF och är väl den spelare i truppen som är mest mogen för sin ålder.

 

#11. Emil Andersson

  • Lessebosonen Empo som numera försörjer sig genom att blogga. En maskin på fotbollsplanen som egentligen inte saknar någon direkt egenskap. Den snabbe, starke och uthållige Empo tog ett stort steg framåt under årets säsong, trots NIF:s överlag dåliga år. En skön kille som det spenderats mycket tid i Växjö-bilen tillsammans med.

 

#12. Philip Rosqvist

  • Philip ”Medgångssuppotern” Rosqvist är kanske den spelaren i laget med högst högstanivå, såväl på planen som vad gäller att ”heja” på europeiska fotbollsklubbar. Philip är en levande definition på det ultimata fotbollsfanet då han ständigt håller på lagen som leder respektive serie. En fruktansvärd le kille med mycket humor.

#13. Rasmus Arvidsson

  • Rasmus ”Ralle” Arvidsson är ett tillskott till truppen, såväl som spelare som i omklädningsrummet då han är en av de ”leaste” killarna på planeten. Ralle har en fruktansvärt hög högstanivå, ett tekniskt och spelskickligt vidunder. Baksidan av högstanivån är dock, likt mig själv, en låg lägstanivå.

#16. David Evaldsson

  • Dave, Il Capitano, ja kärt barn har många namn. Truppens jämnaste fotbollsspelare med en väldigt hög lägstanivå. Spelgeniet har flyttats runt på olika positioner genom åren, i år fick han agera mittback. Med sitt italienska svall likt Nesta gjorde han div.2 forwards runt om i landet knäsvaga. En värdig kapten med 100 % muskler

#17. Sebastian Nordström

  • Sebbe är ett av årets nyförvärv och kom ihop med Ralle från min moderklubb Pukebergs BK. Truppens starkaste spelare då han likt en oxe frustar sig fram i OG-hallens syrefattiga luft under övningen ”kompis på ryggen”. En duktig och giftig anfallare men fin teknik och spelsinne

#19. Gezim Dalipi

  • Gezim ”Gez” Dalipi är en före detta NIF-spelare med fruktad teknik och rappt skott. En kvick spelare som under många år varit en fröjd och skåda i diverse inomhusturneringar, då aktiv i Orrefors IF.

#20. Jonas Emilsson

  • Emilsson får ta rollen som lagets morfar. Den fruktansvärt rutinerade spelaren har valt att stanna och spela ett år till i NIF, något som vi alla är mycket glada för. Emilsson är mest känd för sin hästsvans och tjuvknep, men besitter en speluppfattning och ett passningsspel som är svårt att konkurrera med.

#21. Martin Kolaj

  • Kolaj är den ända mänskliga varelse som har mer än sex rutor på magen. Trots sina 80 kg muskler så är han en fruktansvärt duktig fotbollsspelare som spås en grym framtid. Likt C. Ronaldo forcerar han fram på planen och sätter skräck i truppens defensiva spelare. Ångrar att man inte spelade pengar på att Kolaj INTE skulle lämna om Sanin gjorde det.

#22. Andreas Gustafsson

  • Andreas ”Gus” Gustafsson är ett av årets nyförvärv. En spelskicklig spelare med fruktat löpsteg och ett bra passningsspel kombinerat med speluppfattning. Den utbildade Civilekonomen kommer närmast från Emmaboda.


#23. Patrik Ingholt

  • Patrik ”Ingolt” Ingholt är en rivig ytterback som fick en del speltid i år. En duktig passningsspelare med ruskig inställning och huvudspel, trots sin korta längd. Jag har fått äran att sitta bredvid ballerina- och bananmissbrukaren med Fifa som livsstil under året. Ingo är mest känd för sitt solariebesök för ett år sedan, där han missade att fälla ner taket.

#24. Anton Isgren

  • En mycket talangfull fotbollsspelare som har det mesta för att kunna lyckas. En vänsterdoja och ett lugn som påminner om V. Elm under sin tid i Nybro, något som han kanske fått efter sin bror Kasper Isgren som tidigare hade en sejour i NIF.

#26. Jakob Johansson

  • Jakob är truppens råskinn, killen som inte viker sig i första taget. En talangfull spelare som blivit uppflyttad från J-laget. Kommer aldrig att glömma en duell på grönmos gröna matta för nått år sedan där junisarna Westling och Jakob satsade axel mot axel i en närkamp, var säker på att båda dog men som om inget hade hänt reste de sig upp och frustade vidare. Dagens juniorer är inte som de var för några år sedan.

#27. Pontus Nilsson

  • Pontus ”Plura” Nilsson är en gammal bekantskap. Efter en sejour i Emmaboda är han tillbaka i NIF-dressen igen, något som jag personligen och många andra är glada för. Plura har en fruktansvärd hög högstanivå och vi hoppas att han kan ligga på den hela säsongen. Ett tillskott såväl spelmässigt som i omklädningsrummet, då han är en kille med enorm humor och bra energi.

 

Ledarstaben

Huvudtränare: Alexander Gitselov

  • Alexander ”Gits” Gitselov är årets tränare. En tränare med höga krav och en strikt ledarstil. Gits bygger truppen utifrån att skapa gemenskap, något som han hittills lyckats väldigt bra med. Med nya övningar som ”kompis på ryggen”, ”kompis på axlar”, ”springa i snö” och ”ner på mage när de är regn/snö” så har han börjat bygga sitt NIF 2011. Han har haft tur som haft en taxiförare i föreningen, då jag agerat chaffis och lämnat honom vid dörren under hela försäsongen.

Ass tränare: Festim Paso

  • Festim ”woho fest” Paso valde att stanna i NIF, något som vi spelare är mycket glada för. Festim är en rolig och skön kille som inte tummar på kvalitén i första taget. Festims favoritspelare är Goran Pandev, något som förklarar hur mycket Festim egentligen kan och vet om fotboll. Han har trots det gjort ett bra jobba med oss i truppen både under fjolåret och hittills i år.

Målvaktstränare: Jonas Muller

  • Jonas Muller är NIF:s mysfarbror, den gamle stormålvakten med en halv dosa snus under läppen är lagets målvaktstränare. Uppfattningen man får ifrån sidan är att de mest fikar, kanske joggar någon meter ibland. Han har utvecklat målvakter så länge som jag varit i föreningen och är faktiskt fortfarande en vägg i buren.

Lagledare: Musa Reci

  • Musa Reci och jag har hängt ihop i många år, han har både agerat juniortränare, lagledare och materialansvarig. Musa är en av världens snällaste och flitigaste personer och håller alltid koll på allt, samlar upp de som vi spelare glömmer och lämnar kvar. Hoppas att vi spelare hjälper Musa bättre i år än vad vi gjort tidigare år så ”Muss” inte behöver dra hela tunga lasset själv. Måste slutligen tillägga att det var Musa som satte in den toppmoderna kaffemaskinen i köket.

Sjukgymnast: Henrik Petersson

  • Henrik ”Henke” Pettersson är lagets sjukgymnast, ett jobb som kan förmodligen ångrar att han en gång tog. Henke har fått arbeta med en skadebenägen trupp som åker på skador som ingen tidigare hört talas om. Henke är kanske mest känd för sitt extrema engagemang i avbytarbåset under våra matcher, något som förmodligen sitter i sen han tränade laget en period i div.2 för många år sedan. En väldigt rolig och skön kille som vi alla spelare är glada att ha kvar.

Sportchef: Partik Berg

  • Årets sportchef heter som bekant Partik Berg. Berg har haft en tuff höst med att sätta samman en trupp för 2011 då manfallet från 2010 var stort, skaffa inomhustider då det verkar vara omöjligt för kommunen att skotta konstgräsplanen samt med att reparera Växjöbilen som Empo körde sönder för en vecka sen. Berg håller på Chelsea, förmodligen efter att Abramovich värvat in en helt ny startelva för några år sedan.

 

 

 //Skribent: Robert Björklund


Kommentarer
Postat av: Leif N

Riktig rolig läsning Robban. Bra initiativ med bloggarna NIF ;)

2010-12-20 @ 21:32:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0