Derbyförlust och Nybro vinst!

Öster-damerna var steget efter i derbyt. Förlust med 1-2.
Släppte hon sig? Fröken Svensson grinar illa tycker jag! (Svensson snyggast på plan)

Vi var många tillresta Österfans, en del så längväga supportarar som från Kosta. (Smålands styre!)
Även supporter-matchen fick vi stryk i.
Kalmar hade hyrt en buss, lastat in alla de såg längs vägen, gett dem halsduk och mössa, slutligen hade de lärt dem en gammal hejarklacksdänga som de skrålande över hela Värendsvallen. (där låg tom Matilda Hasselgren i lä) STORT!!!

Matchen som sådan var väl rätt jämn, Kalmar ägde mycket utav mittfältet, Öster skapade några farliga chanser, oflyt och oförmåga ser till att de gick mållösa från den första halvleken. Det gjorde inte Kalmar, för de har Mamy (några till kanske) hon fintade bort hemmaförsvaret, serverade Inte Koster som inte gjorde något misstag, 0-1 var ett faktum.
I andra försökte Öster, men inget hjälpte. Istället var det Kalmar som stack upp och gjorde ytterligare ett mål.
Konstnären?? Mamy, hon tog ner den på bröstet och lobbade den över en utrusande Madde Wakt.(lysande under matchen)
0-2, rullgardinen ner för Östers del.
De lyckas få till en reducering i slutet, något hot blev det aldrig, domaren sätter pipan till munnen och blåser av kort efter Kalmar-avsparken
1-2 på tavlan, Kalmar blev segrare i det första derbyt. Grattis till dem.

En som gladdes åt Kalmars seger var Markku Ahonen, den gode finnen från Boda.
Jag gjorde det enkelt för honom, han behövde inte närvara, han fick smsrapport varje kvart om vad som hände.
Smsen tog han till sig, nu har han vinklat dem på sitt alldeles lilla egna vis på sin blogg. ( förmodligen bara för att han vill att jag ska svara upp, å det tänker jag med) ;)
Innan matchen skrev jag att båda lagen såg "heta" ut, dock tyckte jag att Kalmarspelarna hade lagt lite mer tid vid spegeln. Deras hår låg aningen rakare än Österspelarnas.
I Markkus senaste inlägg går att läsa att jag tyckte att Kalmarspelarna såg mer läckra ut än Österspelarna, det var ju inte hela sanningen som ni säkert förstår.
I Öster spelar ju världens vackraste!!! Sanna Svensson.
Tid framför spegeln är ju fel fokus? Eller? Igår vann i alla fall de mer välkammade. Vi får väl se hur det blir till hösten!! KOM IGEN ÖSTER ;)

Fan va fokus det har blivit kring damfotboll här, puuuh. Nu skiter vi i det.
Vi vänder blad och går till dagens match mot Sillhövda. Jag tänker inte skriva så mycket om det egentligen, jag är ju svintrött. Verkligen uppe på övertid. Vi vann, vi gjorde det rättvist och vi gjorde det utan Markku Ahonen. Han stannde hemma och tog ett par kalla istället. Segersiffrorna skrevs till 3-1. Härligt som satan. Mer om den matchen imon kanske? ?=)

Sov gott.
Paaaaaa återseende// Empo
Kom igen Sverige!!!!

Nu sitter vi här, jag och Stene. Vi inväntar Sveriges första match i detta mästerskap. För er som inte är så intresserade av damfotboll ska jag berätta att det är VM som gäller! =)
Vi lämnar Sverige-matchen och hoppas att det blir en promenad i parken. Tror de vinner med 4-1.

Jag går raskt över till en annan dammatch, vilket damfan jag är förresten!!
Ikväll är det STORMATCHVärendsvallen! Öster-IFK Kalmar. Derby, derby, derby!!!!
Lyckas Mamy sätta några mål ikväll?? (har henne på barrancoachen)

Vi är fler bilar från Lessebo som ska in och kolla. Här gäller det att stödja sitt favoritdamlag i en så pass viktig match. I vår bil är det 3 ggr Andersson! Härlig trio måste jag säga! Idag kommer vi vara iklädda österkläder alla 3, eller? tja vi får väl se ;)

Jag hade hoppats få se Markku Ahonen där inne idag, mannen som under året har fått en förkärlek till IFK Kalmars damlag. Han uteblir dessvärre, Boda har match mot Visserfjärda om jag inte missminner mig. 
För att han inte ska missa så mycket från detta hyper-intressanta derby ska vi ha sms-kontakt varje kvart.
Synd att vi inte kunde stå där ihop och utbyta en och en annan fotbollstanke. Men den som väntar på något gott....

 Får vi se så här glada Österbrudar ikväll?? =)

Heja Sverige och framförallt heja ÖSTER!!! =)

Paaaaaa återseende// Empo

Födelsedagar!

Idag fyller 2 i min vänskapskrets år. 

Födelsedagsbarn nr 1:
Det är en 21-årig kantspringare, som har sitt bofäste i bildsköna Skruv. Han är mamma och pappas pojke ut i fingerspetsarna! Han har tjej och har alltid varit en riktig don7:an.
Han har alltid haft väl hand med de flesta människor och är alltid glad. Har gått från att vara: jag kan sitta i ditt knä fröken, till att helomvändas och säga hit med kakorna!! Där har ni fördelsedagsbarn nr ett, ingen mindre och framförallt ingen större än: Marcus Arnesson!!! Grattis!! =)

http://www.youtube.com/watch?v=N9zvHhgkiCs

Födelsedagsbarn nr 2:
En man vars blåbärspaj sägs vara något utöver det vanliga, som jag själv dessvärre inte har upplevt än. Men på hörsägen sägs den vara något i hästväg. Och jag tror dem!!!
En man som har nära till skratt och till allt förrseten? Eller hur var det egentligen? Hur var det nu han beskrev Skruv för nåt år sedan i radion, samhället som har allt utom en bensinmack? Nåt i din stilen var det i alla fall.
Och det här är en man som verkligen har mycket, bl.a ett munläder som inte är utav denna värld. Han har roat på många tillställningar kan jag lova. En eldsjäl som är sitt Skruv/Lessebo/LSK/Mjällby/ i viss mån Nybro troget. Hans bil styrs dit fotbollen sparkas.
Födelsdagsbarn nr 2 är Börje "Böfa" Fransson!! Grattis =)

Nu går man och inväntar kvällens träning. Det är sista träningen innan match. Vår sista vår-match! På onsdag är det möte mot Sillhövda som gäller. Hoppas på en likartad match som förra veckan. Så vi kan ta uppehåll med någorlunda råg i ryggen!

Annars är det inte mycket att orda om! Nästa vecka kan ni förmodligen komma och besöka Våffelstugan i Lessebo. Går allt i lås så ska jag börja grädda för fullt nästa vecka! Har jag lika många kunder som jag har läsare per dag vore jag himla nöjd ;) Tills dess säger vi.....

Paaaaaa återseende// Empo

Helg(e)

Så här ser det ut när jag öppnar min ytterdörr, eller den blåa himmeln är väl inte riktigt där, men midsommarstången (även kallad majstång) står där så prydligt och vackert! Lessebos midsommarstång, en gång utnämnd till Sveriges vackraste, det är en ära att ha den som granne.

Midsommarstången i all ära, låt oss gå vidare och prata om något helt annat! Eller?
Nja, det blir lite midsommarprat till, midsommarafton firades för andra året i rad i Lessebovästra. 12 stycken var vi som försökte samsas om all mat och efterrätt, det hela lyckades rätt väl och vi fick tom mat över. Det som var det mest anmärkningsvärda denna dag var kubbspelet, ett egenkomponerat regelsystem gjorde att "damerna" kunde stå som slutsegrare! Katastrof säger jag! Så vi lämnar det!!!!!
Annars var det en väldigt lyckad kväll måste jag säga, ett stort tack till värdinnan, Corrine Sjöbäck!

Har det regnat på Öland månne? Hur är det att ligga i tält så här års!? Avis som tusan?

Spelas det nån fotboll i länet idag? Äää det hinner man nog inte med idag i alla fall.
En löptur och lite grill står på Svennes och mitt schema idag!

Vi tar det så. Ha en fortsatt trevlig helg alla! 

Namnlek:
Kan man säga att man har på sin lediga dag? Helge?? Å nej, men så svarade några på frågesporten igår.
Naturligtvis är svaret: Frida!!!

Paaaaaaaa återseende// Empo


Seger!!!

Blogg från mobilen!! Igår blev det seger mot Sillhövda, genom en stor laginsats och en formtoppad Robban (i avsluten) såg till att vi kunde stå som slutsegrare nere i Holmsjö! (Martin Hansson land) Det har gjort dagen idag betydligt lättare! Nu sitter man här med mat i magen och överlämnade blommor till tösen min! Kan man ha det bättre? Go stämning är det i alla fall! I morgon är det midsommarafton! Den kommer firas i Lessebo västra! Faktiskt för andra året i rad ;) ajajajaj!! Med glimten i ögat lämnar jag ifrån mig telefonen, samtidigt som jag önskar er alla en riktigt go midsommar! Paaaaaaa återseende// Empo

Derby!

Idag har det varit en härlig dag:
Förmiddagen beståd utav fotbollsskola i Lessebo, härligt med så mycket barn på IP. Här kan man vi snacka framtid. Vilka ungdomar det finns alltså! Det är underbart att skåda.
Det är jag och Sara Merbom som bedriver den, eller Sara gör och jag är där ungefär!! ;) Men vi jobbar rätt bra ihop trots allt!!
Vi håller på måndag,tisdag och onsdag denna vecka. Imon är det "allsvenskt" spel som gäller!

Eftermiddagen:
Först ett minimöte, sedan var det dags för lir vid "Gula grillen", en grillplats ute vid Kungshall. Jag, minigits och Albin skulle hjälpa till och spela lite boll med alla barn som var sugna.
Förväntningarna var inte skyhöga och första planen vi kom till var helt tom på folk.
Det visade sig att vi hade kommit till fel plan! Vid nästa plan var det desto fler, härligt att se så många. Jag stod
och tänkte i mitt stilla sinne, att här förekommer mycket spontanidrott. Det fanns en sån glädje hos alla barnen som lirade att man kom på sig själv ibland, man stod bara och log. Det är ju fantastiskt.
Vi var inte ensamma "vuxna" på stället. Madesjö hade 2 representanter där, Arbenita och Erelinda Gashi. Vilka tjejer alltså, glimten i ögat och sen kan de lira boll med. Ojojoj vilken blick för det och vilken teknik. Fröjd att se! Hur länge får de stanna i Madesjö egentligen?
På tal om Arbenita, hennes namn har skanderats ett ex antal gånger under våran julcup i Lessebo. En målspruta av rang inomhus. Utnämnd till bästa spelare har hon också blivit.  

Kväll:
Glasbruksderby
med stort G? Nje jag vet i fan alltså. Det var ingen vidare match alls. Skruv spelar spelar bra i andra. Kaggen dominerar mitten och Adde gör ett lysande inhopp. I Kosta lös som så många gånger förr Memme "Sam" Patron. I övrigt har man mer att önska. Matchen slutade 1-1 och det får väl ses som ett okej resultat. Närmast en seger var Skruv.

Imorgon bär det av till Sillhövda By för att spela match. Hoppas vi tar hem en trea till Nybbet!
Snart dag för sprot på tv. Fram tills dess är det väldigt lugnt, kanske en frukt eller två, kanske ingen alls. MAn vet aldrig!!

Paaaaaaa återseende// Empo


Match!!

Idag är det återigen dags för match, dagens motstånd står Rydaholm GoIF för. Ett väldigt intressant möte med tanke på att det är 2 lag som "försöker" spela fotboll. Ett Rydaholm med många namnkunniga spelare om man nu kan sin division 3-fotboll. Jag hoppas på en välspelad match och mycket publik, det senare kanske är värre med tanke på vädret. Man det gäller att klä sig rätt.


Herr Rosberg ligger ner som vanligt!

Värt att notera!
Österdam
vann igår igen, 2-1 till Växjötjejerna. Det avgörande målet kom i 85:e minuten.
IFK Kalmar åkte på en förlust igår, det så kallade Falköping spöket gick inte att skrämma bort igår heller.
Snart är det dags, derbyt mellan de 2 ovan nämnda klubbarna. Den 28:e smäller det. Vilken fest!!!!!!

Och nu då?
Nu blir det lite dusch för att sedan dra Lessebo runt! Skönt å komma igång med kroppen lite, det är lätt att bara sitta och slöa innan matchen.
Sen blir det lite mat som mästerkocken Tompa har slängt ihop.
Förhoppningsvis är det någon match på IP med.

Vi ses på Åkrahäll.

Paaaaaa återseende// Empo

Bemärkelsedag

Födelsedag, det är inte så smickarande längre. Man blir ju som sagt bara äldre och har ingen direkt ålder att se fram emot. Som en god herre sa idag, är det 30 du fyller? Tja, inte riktigt än, men snart så. Fast det ska väl rinna mycket vatten i bäcken innan dess får vi hoppas! =)

Min födelsedag har varit väldigt bra. Många gratulationer och många fina presenter. Väldigt nöjd måste jag säga!
Nåt som verkligen krönte dagen var att se alla elever som gick ut 9:an idag, de var som välklädda och fina.
En del ledsna andra oerhört glada, de har stängt grundskoledörren och skolplikten har upphört (dock behövs väl gymnasieutbildning idag) det är nu nya dörrar ska öppnas och nya val skall tas. De har förhoppningsvis 3fantastiska år framför sig på gymnasiet!
Det har varit ett sant nöje och lära känna dem. Och det säger jag inte bara för att jag "kan" skriva och snacka, det kommer från botten av mitt hjärta. Det är fina människor som kommer lämna ett stort tomrum på Bikupan till hösten!
I skrivande stund har de avslutningsfest i Hovet, hoppas det är en lugn och stillsamn tillställning.

Har även tränat idag, skönt och röra på kroppen! Match mot Rydaholm på söndag! En seger där och vi är med på allvar!

Nu är man uppe på övertid idag igen. Så nu blir det bingen....

Paaaaaa återseende// Empo

Gasläcka!

Och det är inte på grund utav att vi på Smedgatan har öppnat vara toafönster, olyckan var framme på Bruket idag. Vad som egentligen har hänt är aningen vagt, eller åtminstone hos mig. Jag hoppas innerligt att ingen har kommit till skada.

Idag:
Lite skåpstädning och brännbollslir. För andra året i rad? Så vinner lärare laget i överlägsen stil ;)
Tyvärr hann vi inte spelasista matchen innan de slog larm från just Bruket, lika bra det kanske?? ;)

Ikväll:
Först är det superskön träning som väntar, sugen som attan! Efter det stunder den årliga avslutningsmiddagen. Ska bli fantastiskt trevligt!! Kommer lite sent, men det är ju just vad fint folk gör??
Men som sagt trevligt ska det bli.

Stundande:
Födelsedag i morgon, lite firande, skolavslutning, match på söndag! Härliga dagar framöver =)
Mannen till vänster gör comeback, inte i Nybro och inte i mål. Det är forward i Påryd som gäller =) Lycka till.

Nu blir det Nybban....
Som så många gånger förr säger jag


Paaaaaa återseende// Empo

Hårt jobb!!

Sitter på bussen efter en härlig jobbdag. ;) Trött som tusen! Nu är det ögonen ner, försök till lite sömn! Längtar tills söndagens match mot Rydaholm. :) Oerhört smickrande å bli veckans lirare! :) tack å bock! Paaaaaaa återseende// Empo

Varm telefon!

Helgens stora
Telefonen har gått på högvarv under helgen, flera klubbar har ringt, deras tanke har varit att locka över mig som målvakt nu när sommarfönstret öppnar.
Det har varit oerhört smickarande på alla sätt och vis, men jag har valt att tacka för visat intresse och bett dem återkomma om några år!

Dagen igår
Då var jag och bevittnade en riktig stormatch, Hovshaga AIF-Lindås/Långasjö.
Matchen slutade 2-1 till HAIF.  Haifmålen gjordes av lagets målspruta, Oscar Wikingsson. L/L mål gjordes av ingen mindre än DASK_90 eller jag menar Dan Ask.
Matchen var väl sådär, den som märkets mest var väl egentligen domaren. Han gjorde allt, från att varna spelare till att be publik förpassa sig bort från vissa ställen av planen. T.o.m förvisa några barn som lirade i närheten av planen. Hoppas att han inte tog död på all spontanidrott dessa barn hade i kroppen!
Och angående hans gester, de var som exakta och finslipade att han fick det gamla programmet Gäster med Gester att framstå som rena barnleken. Puuhhh säger jag bara!!!! Ska väl egentligen tilläggas att han hade rätt i en del han gjorde, MEN det spelar ingen roll, hela hans sätt var fel......

Idag
Lite grill med grabbarna, eller jag grillade och de åt!
Sen har vi varit och kollat på b-lags match i Hovet. Hovmantorp-Älmeboda/Nöbbele.
Matchen slutade 1-4. Dagens huvudman var som så många gånger förr Eric Svensson, med 3 mål och 1 ass gjorde han att Ä/N kunde stå som slutsegrare.
Han var inte ensam Svensson i bortalaget, han hade sina 2 bröder med sig, Anton och Henrik!
Anton huserad på mitten, medan Henrik tog plats mellan stolparna.
Båda två står för fina prestationer, Anton dominerar sitt mittfält på Gattuso manér!! 
Henrik spelar det nog ingen roll var man gör av på en fotbollsplan, han löser allt.
Det är alltså en triss i Svenssons man ska ha för att vinna fotbollsmatcher, iaf en söndag i Hovmantorp.
En riktig don7:an, o vilken klädsel.

Kaffe på matchen??
I Anna-Karins frånvaro fick hennes mellersta kliva in i kiosken och fixa lite kaffe till herr Andersson
Vad vore Hovmantorp GoIF utan Söderberg? Det var dessutom ett ljuvligt kaffe ;)
Har en idolbild från matchen, det är linjemannen som har slagit sig till ro i gräset under halvtidsvilan.

Nu ska jag ut på en löprunda!

Paaaaaaa återseende// Empo

Lördag!!

Segerns ljuva smaker sitter fortfarande i munnen!!!
http://www.youtube.com/watch?v=ZM82UJH2xI0
Länken ovan visar hur det såg ut igår ;)
Trevlig lördag!
Paaaaa återseende Empo

Skutan lever!!!

Match på Torpaängen, motståndet för dagen var inga mindra än Växjö BK. Växjöstads nästa bästa lag sett till seriesammanhang. Vi visste på förhand att det skulle bli en jobbig match, BK är inte kända för att lira vackert och inte heller speciellt fin fotboll, de spelar hårt och tufft, ger aldrig upp och förlitar sig på sin spets där framme!
Och det var inget undantag idag, det märktes tidigt vad de ville göra, slå långa bollar på sin snabbe forward Roberto S. Ett par farligheter men inte mer från BK:s sida i första halvlek. Vi har lite fler lägen, eller är jag enögd? Tror inte det, vi hade lägen!!!!
Det dröjade till matchminut 45 innan vi får hål på deras målvakt. Håkan Ström, backup till Öster för nåt år sen om jag inte minns helt fel? (brukar jag ju inte göra) Målet görs av Kolaj, fint "förarbete" av Gus!

Lite innan dess har våran målvakt Rickard signalerat för byte, han fick en smäll vid en BK-hörna!
In hoppade Robert Håkansson, roligt för Robert men trist för Rickard. Robbans tid på planen blev dock kortvarig, han får rött kort några minuter in i andra.
Då var det bara att dra på sig handskarna, i samband med utvisningen tilldömdes BK en straff, en straff som Roberto skall lägga. Det gör han också, till alla Växjöfans förtret så slår han den utanför. (utpsykad) 
Efter straffen så tar vi åter kommandot, detta trots en man mindre på banan. En bit i andra gör Gus 2-0. Och matchen är död. 
BK gör några tappra försök att lyft in bollen, men det blir inga farligheter genom detta. 2-0, eller 0-2 rättare sagt står sig matchen ut, vi vinner vår andra match på 6 dagar. UNTEBART!!!!

Det var våran match det... Skönt som fan med en seger, det gör helgen så mycket lättare!

Nämnvärt:

Lessebo vann idag igen, Macke Bula är kronobergsfotbollens hetaste mittfältare!
Österdam far till Peking imon, hoppas på 3 pinnar!
NHL-Hockey i natt.
Tack vare Robban och Rickard gick en dröm i uppfyllelse för mig idag. Att få stå i a-lags sammanhang. Tack å bock!
Hovshaga möter L/L imon, det blir nog en tripp dit!
Intressant å läsa fotbollsbloggen nu!!!

Natt......

Paaaaaaaa återseende// Empo
 

Inget vidare!

Idag är det inte nåt som har varit speciellt bra! Alltså kan man säga att det inte är något vidare bra alls! Skorna Ingo å jag köpte var åt helvete fel, inte riktiga nånstans! Sån blunder! Men vi får väl bjuda på den! Lagom bloggmaterial i alla fall! En annan sak som inte är något vidare är: jag är själv i Eboda, slöjors själv och själv är jag ju inte, det är ju flera invånare i hålan, men dessvärre inte de som skall vara hemma! Sanna med familj var fortfarnade kvar i stan! :( Så vad gör man? Tja, tog bilen en tur neråt byn, nu sitter jag vid simhallsplanen och spanar på tjejfotboll! 13-åringar om jag ska tippa på nån ålder! Annars är det inte mkt glatt! Winberg slog en pling alldeles nyss, min stora förebild inom skrivandet! Det finns ingen som kan formulera meningar som den gode Winberg :)! All heder till denne man!! Hoppas att han får en anställning i Växjötrakten någon dag, så han kan skriva lovord om det ödmjuka herrlaget Lessebo! Det skulle vara helt underbart!!! Nåt mer har jag nog inte att tillägga! Får jag fatt i en dator ikväll så kommer det kanske en redigering på detta inlägg, eftersom att texten flyter samman!..,,, surt sa räven? Eller var det jag!? Hur som haver,,,,, Paaaaaaa återseende// Empo

Träning/Student!

 Den här mannen skojade lite med vissa spelare på träningen idag!
Jalle var uppe på den iskalla läktaren och köpte en keps? (en sådan med snören i)
Bra träning från samtliga gubbar idag, mycket bra tugg och härligt lir.

Robban och Rickard kommer att gå med böjde ryggar imon, de fick hämta så månfa bollar ur nätet idag!
Muller lekte med Robban, sänkte ett par straffar på honom!

 Min barndomsvän Sara "Sally" Hultberg tog studenten idag. Har varit där nu lite efter träningen. Lite käk å så, sen var det en fajt med mygg å knott. Partytältet skulle ner! Så slipper hon tänka på det imon, så där dagen efter.

En annan som också tog studenten, som inte fastnade på bild dock, Lindao =) Skulle egentligen våldgästat där hemma också, men kom hem sent så det fick bli hemmaplan idag. Är helt övertygad om att det har gått kanon ändå!! Axel och Albin har förmodligen styrt upp det hela!! =)
Ta det lugnt ikväll men kör hårt..... ;)
Det var ju många fler, men det var till dessa 2 jag var bjuden, men stort grattis till de andra också!

Sverige krossade Jalonenland! 5-0, de som tvivlande på Zlatan gick på en riktig mina, SVAR PÅ TAL!!!! Ojoj, mer behöver inte sägas.

Nu blir det sängen.

Paaaaaaa återseende// Empo


Dagen efter!

Den är helt fantastisk! Vi vann ju faktiskt igår, känns helt sjukt!
Matchen som sådan är ganska enkel att beskriva, vi har bollen större delar av matchen, skapar mängder med chanser men lyckas inte trycka in bollen.
Många avslut i väldigt heta lägen, otur och oförmåga gör att det står 0-0 i paus.
Andra halvlek ser ungefär ut som den första, förutom en sak, vi gör mål. Tommy "dunkar" in en straff. 1-0 är ett faktum och därmed punkt. 3 poäng till Nybban, äntligen fick vi sjunga, FORZA NYBRO!!!!

En som hade många lägen, gör en grym match!! Är det studentkläderna han har på sig?

Idag har vi tränat lite lätt, främst för att hålla igång kroppen, även för att göra den pigg inför stundande möte med Växjö BK på fredag. Det ska bli oerhört skoj att möta dem på Torpaängen, det är några år sen. Hoppas Kalle Axelsson är kvar och att han är i speldugligt skick. 3 "pinnar" skulle sitta fint även där.

Idag hade b-laget match, Kalmar Södra stod för motståndet. Spanade bara första halvlek och en bit in på andra. Just då ledde Nybro med 3-0, mål genom Martin Kolaj, Gits (dä) och Adnan Hadzic! Stundtals riktigt bra spel.
Kolaj hade mycket boll, drev upp den bra. Gits trixade och dribblade, fantastiskt med tanke på att han är född 1963.

En som hade lite större problem idag var Gits (dy), han hittade nämligen inte till Åkrahälls konstgräs! Det är svårt att komma till en mindre stad. ;)

Bild tagen på mindre ort!

Efter b-lags matchen begav jag mig upp till Lessebo IP, där spelade LSK P95. De mötte Eboda och vann med 3-1. 
Nämnvärt här var domartrion, kanske inte trion i sig utan en enskild individ ur trion. Nämligen Emma Fransson, hon går på linjen i en pojkmatch och gör det med bravur. Pondus är bara förnamnet. Kanske nästa för mycket, men varför klaga över det? Väldigt bra! 
Vid ett tillfälle stegar hon in mot mitten, ber ebodas lagkapten att lugna ner sig. Hur många tjejer gör det? Jag vet inte många!
En annan nämnvärd sak, mamman som var snyggast på Tallhöjden, hon skulle egentligen varit uppe på IP idag, men icke, vistelsen uteblev. I stället fick gubben stå för det snygga idag, han gjorde det minst lika bra ;)
Nu har de ytterligare lite att prata om på Glasma!!!! 

Härlig bild!!!

Nehe, lite span på U21, de leder med 1-0 över Serbien.
Vi tar det så.

Paaaaaaa återseende// Empo

SEGER

Fy fan va gott :) seger med 1-0! Men det satt hårt inne! Krävdes 2 straffar för att vi skulle kunna ta hem alla 3 pinnarna!!! :) UNTEBART! Nu blir det käk, imon kommer ett längre inlägg! Tack alla som hjälpte till med arrangemanget kring matchen idag! Kanon!! Paaaaaaa återseende// Empo

Träning!

Fredag, varmt som tusan! Det tär på både kropp och sinne. Blir att sitta inne en stund innan det bär av till Nybban!
Har spelat lite kort nu på fm, inget vidare resultat. Däremot innehöll gårdagen flera segrar!! =) Så jag ligger på plus än så länge!

Bamse ringde till Freddy innan, berättade den stora nyhete, TOBBE lirar från start i kvällen landskamp! Det är ju underbart!!

Inte många dagar kvar till damderbyt, Öster - IFK Kalmar!!!

Nämnvärt:
VÄDRET!!!
Massa mygg =(
Lessebo vann igår igen!!!!

Nehe, vila ögonen lite!

Kom igen SVERIGE =)

Paaaaaaaa återseende// Empo

Disco

Den korta arbetsveckan var till enda och nu börjar den långa helgen, eller? Ne just det, idag är det disco.
Det var längesen sist, undra om min dansskor passar? Har inte använt dem sedan sjätte klass!!! Det är förövrigt den senaste gången jag var på ett dansgolv!
Discot är tillängnat för blivande 7:or och för dagens 7:or, (för er mindre begåvade, morgondagens 8:or, eller efter sommarn om man så vill!)
Det ska bli rätt roligt faktist, sådant brukar var rätt så uppskattat bland eleverna! Det får en möjlighet att "lära känna" varandra innan skolan börjar till hösten. Helt perfekt!
Minn roll i det hela? Lekledare och dörrvakt, vad mer kan man vara lämpad till? Kankse nån grej till, men det får räcka!!!

Lite tränings INFO:

Vi har ju som bekant(?) bytt underlag helt. Vickan är inte längre spelduglig, eller det har den ju inte varit någon gång. Men nu mera huserar vi på Åkrahälls konstgräs. Där ska vi vistas till gräsfilosoferna har gjort sitt.
Många spelare ropar hej, andra inte!
Personligen tycker jag lite sisådär om konstgräs, det tar död på fotbollen i någon vid mening. Egentligen blir den bättre kanske, det går ju lättare att lira. Men tjusningen och charmen förvinner lite. För det finns inte mycket som är bättre än att springa ut på en nyklippt fin gräsmatta. Det är i alla fall min åsikt, undra om Tommy P är av annan uppfattning?

Något annat på agendan?

Vad skulle det vara? Kommande studenter? Tja, det är ju  trevligt för dem. Håll i hatten och ta det lugnt säger jag bara!
Jacob Johansson klädsel igår efter träningen, går den ens att beskriva?
Fyller snart år, herregud vad tiden går! Snart 25.
Skruv spelar ikväll! Älghult borta, man får ju gåshud!

Nehe nu får jag nog lämna över ord och bild till någon annan, har lite saker att fixa.

Paaaaaaaa återseende// Empo


RSS 2.0